Segítséget szeretnék kérni. Elkezdtem az ismerkedést az Artfulpup-pal és egyszerűen nem tudom megoldani a képernyőfelbontás változtatását az eddigi megszokott egyszerű módon. Vagyis az xorg video varázslót használom, akkor a felbontást csak a kép szerint tudom változtatni, persze mivel az x újraindul rendben van. De lehetne úgy is, hogy nem veszi el a képet és én dönthetem el az átméretezésnél, hogy megtartom, vagy sem. Na ez nem működik és ebben kérnék segítséget.
A "glxgears" eszméletlen fps-t mutat a K4959-es kernellel, de pld. a k463-mal csak a tizede. (Egyszer már vendégként megjegyeztem, hogy wine alatt jó pár witnyózos 3d-s játék remekül fut

Egyébként ilyen lett: A témaválasztó viszont remekül működik (pl.): Szerintem igen gyors, de az ubuntu-ról letöltötteket egy-egy programnál túlzásba viszi. Nem csak azokat a hiányzó lib-ket szedi le ami kellene, hanem egy rakás fölöslegest is, Ami vagy megborítja az egészet (a legrosszabb esetben), vagy igen nehéz "kivakarni" a fölösleget. Nem tudja a "drágám", hogy ez nem ubuntu.

Ha valaki szán rá időt itt lehet elérni:
https://drive.google.com/drive/folders/ ... WSI-gCGu9f
vagy a Puppy AMD APU-nál közölt linken keresztül.