A menü/wine/programokban is beíródik...(csak én jobb szeretem az asztalon
Kód: Egész kijelölése
Icon=/usr/local/lib/X11/pixmaps/foxitreader.png
Ez azért nem jelent meg a menüben (alapból), mert a "Categories" értéke olyan al kategóriára mutat ami nincs jelen a puppyban (ill nincs beállítva) . Nálam a játékok a "Game" kategóriában vannak, valószínü ha ezt átírtad volna , majd leadsz terminálban egy fixmenus parancsot, utána már meg kellett volna jelennie a menüben.NTamas írta:A gmchess.desktop file már a játék telepítése után alapból megvolt, és az eredetileg is jó helyre lett telepítve,(/usr/share/applications/gmchess.desktop) és ennyi volt a tartalma:
[Desktop Entry]
Name=Chinese chess
Name[zh_CN]=天书棋谈
Comment=Play the popular chinese chess game
Comment[zh_CN]=玩流行的中国象棋游戏
Exec=gmchess
Icon=gmchess.xpm
Terminal=false
Type=Application
Categories=X-Fun-Sub
StartupNotify=true
kros54 írta:NTamas,
már megbocsáss, de azt azért csak tudom már, hogy az általam készített pupletben ez a sor:rendesen működik...Kód: Egész kijelölése
Azokat a png-fájlokat, amelyeket gyorsindításhoz alkalmazok, eleve ide gyűjtöttem.
Nyugi Kros! A 2 folyamat ill elérési út végeredménye ugyan az. Csak Tamás 1 kicsit túl bonyolítja.kros54 írta:NTamas,
már megbocsáss, de azt azért csak tudom már, hogy az általam készített pupletben ez a sor:rendesen működik...Kód: Egész kijelölése
Azokat a png-fájlokat, amelyeket gyorsindításhoz alkalmazok, eleve ide gyűjtöttem.
Biztos, igazad van, csak ...Nálam a játékok a "Game" kategóriában vannak, valószínü ha ezt átírtad volna... ez azért nem jó, mivel a Puppy csomagkezelőjével tettem fel a kinai játékot, és akkor értelemszerűen én nem tudok beavatkozni, hova telepítse a csomagkezelő a cuccot.KuLuSz írta:Ez azért nem jelent meg a menüben (alapból), mert a "Categories" értéke olyan al kategóriára mutat ami nincs jelen a puppyban (ill nincs beállítva) . Nálam a játékok a "Game" kategóriában vannak, valószínü ha ezt átírtad volna , majd leadsz terminálban egy fixmenus parancsot, utána már meg kellett volna jelennie a menüben.NTamas írta:A gmchess.desktop file már a játék telepítése után alapból megvolt, és az eredetileg is jó helyre lett telepítve,(/usr/share/applications/gmchess.desktop) és ennyi volt a tartalma:
[Desktop Entry]
Name=Chinese chess
Name[zh_CN]=天书棋谈
Comment=Play the popular chinese chess game
Comment[zh_CN]=玩流行的中国象棋游戏
Exec=gmchess
Icon=gmchess.xpm
Terminal=false
Type=Application
Categories=X-Fun-Sub
StartupNotify=true
Te is olvashatnál már figyelmesebben!KuLuSz írta:Nyugi Kros! A 2 folyamat ill elérési út végeredménye ugyan az. Csak Tamás 1 kicsit túl bonyolítja.