Gondoltam nyitok egy fórumszálat ha már használom.
Skami már röviden összefoglalta itt http://skamilinux.hu/xenialpup64-alpha/
A 7.0.7.iso-t használom.
Itt a telepített szoftvereket ismertetem, ha kell valakinek itt megtalálja a leírást és amit sikerült elindítanom de nincs a tárolókban most (2016.07.29).
Opera,Chrome saját oldalról letöltve simán indult.
SimpleScreenRecorder : ez a két csomag kell :
Plusz a csomagtelepítőbe írjuk be qt4 --keresés----majd telepítsük a qt4-default 4.8.7+dfsg csomagot
A Puppyn van képlopó de szerkesztésre egy Chrome bővítményt használok Link:https://chrome.google.com/webstore/deta ... e-ntp-icon
Honlap és bemutató : https://jasonsavard.com/hu-HU/explainAndSendScreenshots
Youtube videók nézéséhez két linket ajánlok az egyik maga a lejátszó a másik a lejátszót és benne a youtube videót nyitja meg így a böngészőtől függetlenül nézhetjük az asztalon bárhova áthelyezhetjük a videót és lehet rögzíteni a helyét.
A lejátszó : https://chrome.google.com/webstore/deta ... daaoighkel
A bővítmény: https://chrome.google.com/webstore/deta ... e-ntp-icon
A videó elindításakor klikk az eszköztáron lévő ikonra, megnyitja a lejátszót
Illetve karesésnél is lehet egyből indítani a lejátszót ha fölé viszed az egeret megjelenik a lejátszó ikon, klikk és mehet.
Xenialpup64
Re: Xenialpup64
A hozzászólás frissítve!
Köszi az itteni fórumszálat!
Magyarított Puppletet szerettem volna, de csak ezt találtam, amivel van grafikus felületem, és kezelni tudja a Hi-Linkes, Huawei e3372 modememet. Egy Vorke V1 -en használom.
http://www.geekbuying.com/item/Vorke-V1 ... 67582.html
Nem tökéletes a viszonyunk, ezért szeretnék tanácsot, segítséget kérni.
1. Anno, az XP Puppy -n találkoztam a Double Commander -rel, és megkedveltem. Telepítettem, de nem találom benne a karakterkódolás beállítását. A fájl/mappanevekben azok a bizonyos spec. Magyar karakterek krixkraxok, és gondolom, hogy ezért futnak errorba a fájlműveleteim.
2. 1080p -s monitoron jó a kép, de 720p -n nagyon kicsik lesznek az ablakok, szövegek. Hol lehet ezen állítani?
3. Szeretnék képernyőbillentyűzetet. A repo kettőt listáz. Az egyik már a telepítésnél elvérzik. A másik települ, el is indul. De, ahogy rábökök egy karakterre, azonnal eltűnik a billentyűzet. Így használhatatlan.
4. Hogyan tudom megjegyeztetni a NAS -om SMB elérését? Listázásra nem jelenik meg, és mivel nem jegyzi meg a korábbi elérést, ezért minden indítás után be kell pötyögnöm az összes, szükséges infót.
Magyarított Puppletet szerettem volna, de csak ezt találtam, amivel van grafikus felületem, és kezelni tudja a Hi-Linkes, Huawei e3372 modememet. Egy Vorke V1 -en használom.
http://www.geekbuying.com/item/Vorke-V1 ... 67582.html
Nem tökéletes a viszonyunk, ezért szeretnék tanácsot, segítséget kérni.
1. Anno, az XP Puppy -n találkoztam a Double Commander -rel, és megkedveltem. Telepítettem, de nem találom benne a karakterkódolás beállítását. A fájl/mappanevekben azok a bizonyos spec. Magyar karakterek krixkraxok, és gondolom, hogy ezért futnak errorba a fájlműveleteim.
2. 1080p -s monitoron jó a kép, de 720p -n nagyon kicsik lesznek az ablakok, szövegek. Hol lehet ezen állítani?
3. Szeretnék képernyőbillentyűzetet. A repo kettőt listáz. Az egyik már a telepítésnél elvérzik. A másik települ, el is indul. De, ahogy rábökök egy karakterre, azonnal eltűnik a billentyűzet. Így használhatatlan.
4. Hogyan tudom megjegyeztetni a NAS -om SMB elérését? Listázásra nem jelenik meg, és mivel nem jegyzi meg a korábbi elérést, ezért minden indítás után be kell pötyögnöm az összes, szükséges infót.
Xvkbd virtuális billentyűzet jó, de nem magyar, benne van a PPM-ben, de
telepítés után nem jelenik meg a menüben, mert nincs .desktop fájlja.
Az usr /bin/xvkbd helyen található fájl indítja.
A betüméret a Menü- Desktop- JwmDesk manager-
Screen font alatt változtatható. Majd restart grafikus server.
Felraktam egy Double Commandert 0.7.6 bétát a xenialpup64-re, (igaz nem jelent meg a menüben).
A létrehoztam vele egy mappát vagy fájlt aaaüóőúéáűí néven.
Normálisan megjelent, lehetett másolni, áthelyezni ,törölni...... stb.
telepítés után nem jelenik meg a menüben, mert nincs .desktop fájlja.
Az usr /bin/xvkbd helyen található fájl indítja.
A betüméret a Menü- Desktop- JwmDesk manager-
Screen font alatt változtatható. Majd restart grafikus server.
Felraktam egy Double Commandert 0.7.6 bétát a xenialpup64-re, (igaz nem jelent meg a menüben).
A létrehoztam vele egy mappát vagy fájlt aaaüóőúéáűí néven.
Normálisan megjelent, lehetett másolni, áthelyezni ,törölni...... stb.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára janugsa 2016.11.16. 19:52-kor.
Az elsőre nem tudom a választ xfe a lenti képen talán jó választás lehet helyette.
A negyedik kérdésedre talán azt tudnám ajánlani hogy a beállított "a NAS -om SMB elérését" egy fájlban tárolja, azt elmenteném, az autostart mappába készítenék egy parancsot ami indulásnál a két fájlt kicseréli. Ez csak tipp!
Nem vagyok a Puppyval megelégedve mostanában, ráadásul mint itt viewtopic.php?f=50&t=417 írtam bármilyen deb alapú Linuxról tudok mentést készíteni így stabilabb rendszerre tértem át.
A Puppy csak adatmentés vagy rendkívüli eset...
A negyedik kérdésedre talán azt tudnám ajánlani hogy a beállított "a NAS -om SMB elérését" egy fájlban tárolja, azt elmenteném, az autostart mappába készítenék egy parancsot ami indulásnál a két fájlt kicseréli. Ez csak tipp!
Nem vagyok a Puppyval megelégedve mostanában, ráadásul mint itt viewtopic.php?f=50&t=417 írtam bármilyen deb alapú Linuxról tudok mentést készíteni így stabilabb rendszerre tértem át.
A Puppy csak adatmentés vagy rendkívüli eset...
Érdekesség!
Míg a tárolóból telepített Chromium rengeteg függőségi hiánnyal települ, a saját honlapjáról letöltött Chrome minden függőséget tartalmaz és magyar, míg előbbit a nyelvi csomag telepítése után sem lehet magyarra állítani.
Míg a tárolóból telepített Chromium rengeteg függőségi hiánnyal települ, a saját honlapjáról letöltött Chrome minden függőséget tartalmaz és magyar, míg előbbit a nyelvi csomag telepítése után sem lehet magyarra állítani.
Újabb érdekesség hogy hiába készítek másolatot a mentésről, más partíciókra másolva induláskor keresi de csak az eredeti mentést ismeri föl.
Ha viszont újratelepítem az egészet az usb-re indulásnál egyből felismeri bármely partíción a mentéseket, és lehet választani melyiket töltse be

Akkor jöjjön dicséret is:
HDMI kapcsolaton keresztül minden beállítgatás nélkül szépen küldi át az asztalt még ha különböző felbontást is használ a két megjelenítő.
Ha Vlc-t használsz lejátszónak a hang kimenetet át állítod HDMI-re és már az "okos" tv-n jön a hang.
Ezeket csak azért írtam le mert más linuxon néha körülményes a két kijelző használata.
Az Ubuntun például kikellet kapcsolnom a laptop kijelzőjét hogy a Tv-n normálisan jöjjön a felbontás.
Ha viszont újratelepítem az egészet az usb-re indulásnál egyből felismeri bármely partíción a mentéseket, és lehet választani melyiket töltse be

Akkor jöjjön dicséret is:
HDMI kapcsolaton keresztül minden beállítgatás nélkül szépen küldi át az asztalt még ha különböző felbontást is használ a két megjelenítő.
Ha Vlc-t használsz lejátszónak a hang kimenetet át állítod HDMI-re és már az "okos" tv-n jön a hang.
Ezeket csak azért írtam le mert más linuxon néha körülményes a két kijelző használata.
Az Ubuntun például kikellet kapcsolnom a laptop kijelzőjét hogy a Tv-n normálisan jöjjön a felbontás.
Ma kipróbáltam a Skami által bejegyzett XenialPup64 XFCE R5 ISO-t, olvasni itt : http://skamilinux.hu/xfcexenial-r5/
Első indítás beállítás telepítés Vlc, Chromium, majdnem simán ment, a Chrome beállítási lehetőségei nem jelentek meg
, újraindítás után meg valami használhatatlan "szellem" felület jelent meg
van ott valami de még sincs, indulni sem indul semmi, még a kikapcsolás sem.
Már ez a második gépem az online puppy készítése óta, azóta nincs egy elfogadható Puppy, amin fejleszteni tudnék, bár nem támadtak jobb ötleteim, de azt lehetett volna javítgatni.
Vagy rossz gépeket veszek
Mindegy ez van
Első indítás beállítás telepítés Vlc, Chromium, majdnem simán ment, a Chrome beállítási lehetőségei nem jelentek meg

Már ez a második gépem az online puppy készítése óta, azóta nincs egy elfogadható Puppy, amin fejleszteni tudnék, bár nem támadtak jobb ötleteim, de azt lehetett volna javítgatni.
Vagy rossz gépeket veszek

Mindegy ez van