Sziasztok !
Office témában most telepítettem LxPupXenial-ra a címben szereplő programot. Ingyenes, csak egy regisztráció kell, ahol kaptok egy serial számot ezt bemásolva, minden élesedik. Letöltésnél van Windows és Linux verzió, én itt a .deb file-t töltöttem le, de van RPM is. Nekem ráklikkelve automatikusan kitömörítette, majd a softmaker-freeoffice-2016_767-01_i386.deb.extracted/usr/share/freeoffice2016 könyvtárba belépve a Texmaker vagy a Presentation vagy a Planmaker -re rákattintva indul a program a végrehajtás gomb után. Egyből magyar nyelven indul, gondolom a rendszer alapértelmezett beállítása után. Hunspell magyar nyelvi file is letölthető és az Eszközök-Beállítások-Nyelv alatt a Hunspell szótárakra klikkelve be tudjátok installálni a letöltött szótárt.
Itt van két link, hogy egyből elérjétek...
http://www.freeoffice.com/en/download
http://www.freeoffice.com/en/support/ad ... ctionaries
Sok sikert hozzá, én is nézegetem
Softmaker Freeoffice 2016
Re: Softmaker Freeoffice 2016
Ez már régi cucc amúgy.
Sokan használják puppy alá, én is innen ismerem, mert azt hiszem talán Kros54 ajánlotta, de aztán én ugye maradtam a LibreOffice csomagnál.
Én azt szoktam meg.
Mindenesetre ez tényleg egy bevált kis alkalmazás.
Sokan használják puppy alá, én is innen ismerem, mert azt hiszem talán Kros54 ajánlotta, de aztán én ugye maradtam a LibreOffice csomagnál.
Én azt szoktam meg.
Mindenesetre ez tényleg egy bevált kis alkalmazás.
Puppy linux ! Mert megérdemlem !
Gyertek fel a csetre ! Katt ide a csevegéshez: https://discord.gg/9pm6rTfG5s
Gyertek fel a csetre ! Katt ide a csevegéshez: https://discord.gg/9pm6rTfG5s
Itt láttam, hogy régebbi verziók fel vannak téve Yandex-re , ha jól emlékszem egy 2008-as és 2012-es verzió. Sejtésem szerint, azok még fizetősek lehettek, mert kötelező serial, email és név kell hozzá, ami mellékelve volt. Ezért bátorkodtam feltenni, mert egy ingyenes regisztráció után teljesen használható és már 2016-os, amit itt nem láttam, és egy alternatíva. Leírása szerint kezeli az MS Office 2016-ig a dokumentumokat
Nem egészen jól emlékszel!
A mindenkori standard Softmaker Office verziók enyhén lebutított, ún. free Office verziói mindig is ingyenesek voltak, és ezután is azok lesznek.(legalább is ez utóbbit írták nekem vissza a Softmaker-től nemrég, amikor erre rákérdeztem)
Viszont a letöltési link megadásához, illetve annak beszerzéséhez egy rövid, és még ma is ingyenes regisztráció szükséges, ezt a felhasználók számának figyelemmel való követése indokolja elsősorban, -legalább is ezt írták nekem válaszként- és ezen ingyenes regisztrációhoz valóban csak egy saját magad által megadott/kitalált felhasználói névre, és egy ahhoz köthető/tartozó e-mail címre van szükség, ez a linuxos és a windowsos verzió esetében is megegyezik, és a Softmaker válaszlevelében már benne van az általad megadott regisztrációs adatok elfogadása, rögzítése a rendszerükben, és a kért oprendszerhez való, a program telepítéséhez szükséges regisztrációs kódsorozat is, tehát ezekért nem kell fizetni, egy ingyenes regisztrációval be lehet szerezni a Standard Office verzióból készített free verziós programot, és annak a telepítéshez tartozó kódot.(ez utóbbi a linux és windows verziók esetében eltérő lehet, nálam is így volt)
Amire te gondolsz, a fizetős alkalmazás, na, az a Standard Office verzió, és ez 2012-től még kiegészült egy Pro(Professional) verzióval is, amely a Standard verzión kívül még tartalmaz más összetevőt is, ezekért valóban fizetni kell, ezek nem ingyenesek.
Példaképp itt van a jelenlegi fizetős Standard és Pro verziók összehasonlító táblázatának a képe.

Az más kérdés, hogy ezen fizetős csomagok bizonyos helyeken, weboldalakon, fórumokban esetleg elérhetőek, jó példa erre egy közismert .ru-s weboldal, ahonnan ilyen Pro verziók is beszerezhetőek, és a csomag rendszerint tartalmaz hozzá serial kódot, vagy egy szokásos path filét(ez utóbbit a windoswsos verziókhoz mellékelik előszeretettel.)
Azután vannak olyan windowsos Softmaker verziók, mint az általad említett 2012-es verzió, ahol maguk a programot alkotó egyes fő(indító) exe fájlok vannak megbuherálva, és így nincs szükség az így megvariált Pro verziók hoz serialszámra, de az ilyen csomagokba is be szokták tenni néha -nem minden esetben- az adott verzióhoz/buildhoz érvényes serial/név párost.
Amúgy a free verziós Softmaker irodai programcsomag mérete is jócskán megnőtt, ma már 300 MB fölött van a telepített és a portable-ként használható Office csomag, és a mostani 2016-os windowsos verzióban szerepel egy segédeszköz, egy .exe file, amivel usb-kulcsra kiírható a program, és onnan futtatható.
A Softmaker Office pet-csomagot Zsola fórumtárs gyártotta, s az benne a jó, hogy még a 2012-es is simán elboldogul a .docx és hasonló, vagyis MS Office újabb (nem.2003-as) verzióval, minden típusból természetesen.
Az elérhető Zsola-féle petek további óriási előnye, hogy lélegzetelállítóan parányiak, hiszen Zsola kigyomlált belőlük mindent, ami nem kell a magyar nyelvű használathoz.
A mai, 2016-os FreeOffice a Softmaker kisöccse, de amúgy remekül használható kisöccse, s nem folytatom, mert szerintem minden előnyét ismeritek.
Tehát, ha valaki egy teljes programot szeretne, regisztráljon és töltsön FreeOffice-t. Aki megelégszik a csak magyar nyelvű alkalmazással, nyugodtan maradhat a korábbi, 2012-esnél, mert az újabbak igazából nem tudnak többet nála.
(Ki ne felejtsem, én egy portableappz.blogspot.com-ról letöltött warez portable verziót mindig magamnál tartok egy pendrive-on, 50 MB, sőt, még egy gépen ezt tettem be wine alá is, és hibátlanul működik persze. Ez a verzió onnan már elérhetlen, ha valaki kíváncsi, jelezze.)
Az elérhető Zsola-féle petek további óriási előnye, hogy lélegzetelállítóan parányiak, hiszen Zsola kigyomlált belőlük mindent, ami nem kell a magyar nyelvű használathoz.
A mai, 2016-os FreeOffice a Softmaker kisöccse, de amúgy remekül használható kisöccse, s nem folytatom, mert szerintem minden előnyét ismeritek.
Tehát, ha valaki egy teljes programot szeretne, regisztráljon és töltsön FreeOffice-t. Aki megelégszik a csak magyar nyelvű alkalmazással, nyugodtan maradhat a korábbi, 2012-esnél, mert az újabbak igazából nem tudnak többet nála.
(Ki ne felejtsem, én egy portableappz.blogspot.com-ról letöltött warez portable verziót mindig magamnál tartok egy pendrive-on, 50 MB, sőt, még egy gépen ezt tettem be wine alá is, és hibátlanul működik persze. Ez a verzió onnan már elérhetlen, ha valaki kíváncsi, jelezze.)
Szia !
Köszönöm, ha lehetséges, engem érdekelne. Eddig nem ismerkedtem ezzel az Office-al, és jól jönne néha, főleg a docx miatt
Köszönöm, ha lehetséges, engem érdekelne. Eddig nem ismerkedtem ezzel az Office-al, és jól jönne néha, főleg a docx miatt
Kedves @willy36, privát üzenetben ment a link.