A root/.mozilla/seamonkey az a seamonkey beállításait és annak a számokkal+default névvel jelzett -hasonlóan a Firefox-hoz- profilkönyvtárát jelenti, és ez a Seamonkey telepítése utáni első indításkor jön létre!kros54 írta:OK.
Megnéztem a települést: root/.mozilla/seamonkay
az opt könyvtár üres
Mivel most live rendszerben vagyok, mentés nélkül (csak azért kapcsoltam be, hogy az adatokat megnézzem) nem is hiszem, hogy meg tudnám oldani a cserét.

Az igazi telepített Seamonkey programkönyvtár az nem az, hanem az új pet csomagnál maradva ez, az /opt könyvtár, ebbe a könyvtárba kerül a mostani, 2.40-es tar.gz2 csomagból, -és később, az újabb, frissebb verziók tar.gz2 csomagjából kibontott Seamonkey program könyvtára.

Ez a Seamonkey igazi telepítő könyvtára, és amikor először indítod el a Seamonkey programot, az akkor fogja majd létrehozni a fenti, profil könyvtárat.
A régebbi Seamoney verziók úgy emlékszem az /usr/share-ba, vagy az /usr/lib-be tették a telepítési könyvtárat, a programkönyvtárat, a még régebbi Seamonkey-ek meg úgy emlékszem a /usr/local-ba, vagy az /usr/local/lib-be települtek be.
Azért írtam, hogy az új verzió előtt át kell nézni , hogy a régi verziós Seamonkey-ből mi van fenn, és azokat mindent ki kell törölni, úgy a régi Seamonkey programkönyvtárat, mind a régi profilkönyvtárat is!!
Ez az új pet csomag az /opt-ba telepíti be az új Seamonkey programkönyvtárát, és ha a telepített Seamonkey-t elsőnek elindítod, akkor jön létre a root/.mozilla/seamonkay profilkönyvtár, a két könyvtár tartalmát a képeken is láthatod, bár nagyon hasonlóak de nem azonosak! A bennük lévő állományok száma sem azonos, a profilkönyvtárban kevesebb file van.