Kezdő lépések.
Re: Kezdő lépések.
Sziasztok. Puppy linuxnál hogyan lehet az órát beállítani hogy szinkronizáljon valamilyen time szerverrel. Az alaplapi elem már megadta magát így minden egyes bekapcsolásnál be kell állítanom az órát és a dátumot. Ha nem teszem nem megy a firefox sem valamilyen hitelesítési hiba miatt, de amint beállítom az időt és dátumot működik
Menu- Asztal- Psync hálózati időszinkronizálás- Európa - Automatikus indítás
Köszönöm. Továbbá miért van az hogy néhány program nem indul el amit a Packer Managerrel telepítek. Pl nem megy a calibre,vlc,stb. Köze van a repositories forrás kiválasztásához?
Conky aquark kérdése.
viewtopic.php?p=2796#p2796
Itt a fórumon eljutottunk addig hogy a pwidgets féle conky
jobb a puppyn mint a hagyományos amit a csomagkezelőböl
akarsz letölteni. A bibi az hogy nem működik a megadott
pwidgets letöltőlink.
pwidgets letöltőlink.
Npeter
Sajnos a puppy csomagkezelőből való telepítés sem mindig jó.
Meg lehet próbálni az alábbi helyen a kiválasztott puppy szerinti
pet csomagok közül.
http://ftp.nluug.nl/ibiblio/distributions/puppylinux/
A kiválasztás lassú, 1-2 perc is lehet, de a letöltés gyors.
Az új vlc-hez qt 4-es keretrendszer is kell
Sajnos a puppy csomagkezelőből való telepítés sem mindig jó.
Meg lehet próbálni az alábbi helyen a kiválasztott puppy szerinti
pet csomagok közül.
http://ftp.nluug.nl/ibiblio/distributions/puppylinux/
A kiválasztás lassú, 1-2 perc is lehet, de a letöltés gyors.
Az új vlc-hez qt 4-es keretrendszer is kell
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára janugsa 2016.01.27. 09:28-kor.
Ezért ide lett gyorsan feltéve az utolsó előtti verzió, a 2.5.7-es, ebből van 32 és 64 bites pet telepítő is a zip-ben.janugsa írta:Conky aquark kérdése.
pwidgets letöltőlink.
pwidgets-pet.zip
Netes időszinkronizáláshoz: -javított verzió-
psync-2.10.pet
Npeter-nek.
Ez egy jól bevált VLC verzió. Ful csomag, egy halom szükséges kodeck is benne van.
Ha eleve magyar nyelvű Puppy-ra telepíted fel, akkor a Vlc is magyar nyelvű lesz.
vlc-1.1.7-full-lucid52.pet (34M)
calibre-1.4.0.sfs -ez nem pet telepítőcsomag, hanem felcsatolhazó sfs file!-
Utóirat.
Közben megtaláltam a pwidgets2.5.8-as 32 bites verziót is, ezt még a site elérhetetlensége előtt szedtem le, annó, ezt is felteszem a data-ra.
pwidgets-2.5.8-486.pet-32bites verzió, nekem csak ez a 32 bites van meg-
Köszönöm a 258-as pwidgets-t, sokkal bugmentesebb, mint az általam telepített régebbi. Sajnos az analóg óra ebben sem jelenik meg a desktopon, de a digitális jó, és kiválóan konfigurálható.
A képernyővédőt hogy tudnám engedélyezni? (újraindítás után kikapcsol) írtam egy scriptet a startup-ba, ami a dpms-t kikapcsolja, és így nem kapcsol le a monitor, viszont a s on -t is beleírtam, meg h. s 360 5 , de ezeket a beállításokat elfelejti, a dpms-t meg nem?Re: Kezdő lépések.
A pwidgets 2.5.8-ban is alapból benn van az analóg óra widgets, csak a beállítórészben azt át kell húzni -a jobb oldali ablak felső részén lévő kék + jel segítségével!- a jobb oldali kiválasztott és a desktopon majd megjelenő alkalmazások közé.(Clock_analog elem jobb ablakba áthúzás - a zöld le-fel nyilakkal az elem helyzetének függőlesesen elfoglalt pozícióját beállítani, majd apply - végül quit)aquark írta:Köszönöm a 258-as pwidgets-t, sokkal bugmentesebb, mint az általam telepített régebbi. Sajnos az analóg óra ebben sem jelenik meg a desktopon, de a digitális jó, és kiválóan konfigurálható.
A képernyővédőt hogy tudnám engedélyezni? (újraindítás után kikapcsol) írtam egy scriptet a startup-ba, ami a dpms-t kikapcsolja, és így nem kapcsol le a monitor, viszont a s on -t is beleírtam, meg h. s 360 5 , de ezeket a beállításokat elfelejti, a dpms-t meg nem?

A képernyővédő alkalmazásához a dpms-t előtte engedélyezni kell, anélkül nem fog működni
+dpms
Amúgy használd ezt a programot a képernyővédő beállításra/bekapcsolásra:
PupControl-2.7.pet

Ez egy komplett puppy beállító program, amiben benne van az egyszerű screensaver controll alkalmazás is. Nálam épp ki van ez kapcsolva.(meg a dpms is, természetesen.)(-dpms)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára NTamas 2016.01.27. 17:29-kor.
én is köszi az új pwidgets-et! - s csak egy apró megjegyzés: nálam a beállítórészben semmiféle drag and drop nem mûxik, viszont a jobboldali blokkon feljebb az a kék + és - jel nem véletlen hever ott 

Jogos! - igen a kék + jellel adjuk hozzá a baloldali widgets tárolóból a jobb oldali felhasználói ablakba a beépített elemeket illetve a jobb oldali ablakból a kék - jellel távolítjuk el onnan a már nem kellő widgets dolgokat!
Köszi, igaz régebben állítottam be már az én dolgaimat, kezdek kijönni a beállítási gyakorlatból. Nekem még természetes volt a jobb oldali ablakba átemelés, igaz ennek a fizikai megvalósítását már nem írtam le, most pótoltam! Javítottam, köszi! :)
Köszi, igaz régebben állítottam be már az én dolgaimat, kezdek kijönni a beállítási gyakorlatból. Nekem még természetes volt a jobb oldali ablakba átemelés, igaz ennek a fizikai megvalósítását már nem írtam le, most pótoltam! Javítottam, köszi! :)