Tegnap az előre telepített win8.1-es Lenovo laptop olyan frissítést kapott amitől sehogy sem tudtam visszaállítani a behalt rendszert
Ha valakinek van ilyen gép, gondolja meg a frissítés telepítését és az adatmentés esetleges lehetőségeit
Én HP-n frissítettem a gyári 8.1-et Windows 10-re, de csak a garancia mentette meg attól, hogy ne formattáljam az egészet, mert még lassabb lett. Aztán ezen az oldalon (http://pcforum.hu/hirek/17352/teljesen- ... z-szert-ra) leírtakat kipróbálva javult a helyzet de továbbra is a tiszta telepítés számomra az igazi megoldás.
Ez egyébként az általános w10-es fórumok tapasztalása is, a legjobb megoldás a tiszta telepítés!
De!
A gond ott kezdődik, hogy bár a W10 ingyen letölthető, legalább is a verziók egy része, a w10 regisztrációja a géphez kötött, annak egyes elemeinek azonosítóiból képez szoftveresen egy egyedi azonosító kódot, és ezt a gépazonosító kódot használja fel a gépre telepített w10 regisztrálásakor. Maga a tiszta telepítés utáni regisztrálás is problémás, tiszta telepítéskor kéri a megfelelő -nem a telepítési kulcsot - regkulcsot, ami, ha üzletben lévő vásárlás esete forog fenn, akkor a dobozban meglévő regkulcs+a gépi azonosító kód együttes alkalmazásával simán megtörténik. Ha MSDN-es előfizetésed van, akkor az MSDN-es előfizetéssel együtt jár/igényelhető meghatározott számú w10-es regkulcs is, ekkor is sima ügy a regisztrálás. Ha meg vállalati felhasználó vagy, akkor meg azért nincs probléma.
Minden más esetben a tiszta telepítéshez felhasznált, netről letöltött iso állomány regisztrálása csak kerülő úton érhető el.
Más a helyzet, ha előtelepített W7-W8-W8.1 oprendszerre Update formában került fel a w10. Ekkor azon előtelepített rendszerek hivatalos kulcsaiból és a már említett gépazonosító kódból képez a w10 egy egyedi regkulcsot, amivel leregisztrálja a w10-et. Ezután, ha a ráfrissített rendszer valamiért behal, nem gond, mert ekkor már a behalt w10 regisztrálása megtörtént, és a gépazonosító kód miatt az így - egy elrontott update miatt - esetleg letörölt, leformatált merevlemezre más simán újrahúzható az iso-ból a tiszta w10 telepítés, és ennek regisztrálása már nem fog problémát okozni, mivel a regkód + a gépi azonosítóból képzett kód már megvan, és az MS szerverein ez már be lett regisztrálva, tehát egy elrontott Update miatti rendszerösszeomlás, és az emiatt bekövetkező iso-ból történő tiszta újratelepítés -és annak beregisztrálása- már menni fog.
Tehát akinek w8-8.1 Update-val került a gépére a w10, majd ezután azt azonnal be is regisztrálta, annak egy ilyen update hiba nem fog gondot okozni, mert egy megfelelő iso-ból a tiszta újratelepítést meg fogja tudni oldani. Csak az esetleges programokat kell újrahúzni, vagy az áruházból újrafrissíteni.
Gyakorlati tapasztalatom két gépen van, laptop és asztali. Mindkettőn hivatalos példány futott, win8.1.
Bár nem mértem, tehát másodpercre nem tudom, a w10 üzembe állása néhány másodperccel hosszabbnak tűnik.
A laptopon biztos, hogy marad, az asztali(itthoni) gépen gondolkodok egy visszaállításon, ami sajnos teljes w8.1 újratelepítést jelentene.
(Nem, nem lehet másként, mert ez jól elrontottam, a frissítés helyett a tiszta telepítést választva.) A laptop automatikusan frissült/települt, s köszöni, jól van. Ott sokkal jobban odafigyeltem, mit kattintok, a másik gépen túl okos akartam lenni...)
Annyi a könnyebbség, hogy az oprendszer SSD-n van, minden más adat a merevlemezen, tehát az adatokkal nem kell foglalkoznom.
Néhány hét múlva Windows 7, 8 és 8.1 kulcsokkal is lehet aktiválni a Windows 10-et. Az ingyenes frissítési lehetőséget így végre tiszta telepítéssel is igénybe lehet venni, de a változtatás – ahogy lenni szokott – új kérdéseket is felvet.
A cég engedett a felhasználói nyomásnak, így a Threshold 2 kódnevű frissítés kiadása után lehetőség lesz úgy élni az ingyenes Windows 10-frissítéssel, hogy már legelső alkalommal is tiszta telepítést hajtunk végre. Ehhez két dologra lesz szükség, a 10565-ös buildből készített lemezképre és egy érvényes Windows 7, 8 vagy 8.1 termékkulcsra. További részletet itt.
Tegnap a win 10 is kapitulált egy rendszerhiba képében,..... úgy gondolom hogy lassan vége a kettős korszaknak átnyergelek a teljes Linux használatra, nem azért mert jobb vagy rosszabb, egyszerűen az üzleti modell teljesen megette a Windowst, nem az számít hogy ÉN mit akarok, hanem az hogy ŐK mit tartanak fontosnak!
Két dudás meg nem fér el egy csárdában...
Csak piszkálta a gondolatom egy live windows és aki keres talál.
Win8.1PE verzió portable progikkal kiegészítve egész jól szuperál USB meghajtóról.
A Wifi drivert kell csak újratennem minden indulásnál
Csak a portable alkalmazások lassulhatnak be a rendszer stabil marad.
Működik minden egyből, inkább az új chrome alapú böngészők nem indulnak 64 bites rendszeren de a beépített (31) simán fut , 32 bites rendszeren nincs probléma.
Portable alkalmazásokkal jól bővíthető azok beállítása újraindítás után is megmarad.
Könnyen bővíthető:
Port2.jpg (56.62 KiB) Megtekintve 11664 alkalommal
köszi az infót - ez azért nagy szó, mert eddig akármi live windows cucc megjelent, annak multimédiás tudása többnyire böngészõ-hsaználatban és képnézegetésben merült ki és fõként elrontott rendszerek helyrehozására hegyezték csak ki - de ha ez ilyeneket is tud, akkor engem is érdekel. Utánanézek!