A Z UTÓBBI HÉTEN VETTEM ÉSZRE(2021 SZEPTEMBERE VAN), HOGY A DRÁGA JÓ GUGLI NAGY TESTVÉR GONDOLT EGYET, ÉS A KORÁBBAN ITT LEKÖZÖLT SAJÁT SZOFTVERTÁR-MAPPALINKEM MÁR NEM JÓ! ÚJ LINKET KELLETT KÉRNEM, ITT VAN, EZ BEENGED BENNETEKET:
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
TOJNÉK IS AZ EGÉSZRE, HA GUGLINAK(LÁTHATÓAN NEM TUDNAK MÁR KÍNJUKBAN MIT KTALÁLNI) E PAZAR BIZTONSÁGNÖVELŐ ÖTLETE MIATT NEM ÉRVÉNYTELENEDETT VOLNA AZ ÖSSZES KORÁBBI PUPLETEM BÖNGÉSZŐIBEN KIKÖNYVJELZŐZÖTT SAJÁT SZOFTVERGYŰJTEMÉNY-LINKEM...
KÖSZ, GUGLI, REMEK HÚZÁSAITOKKAL MINDIG BEARANYOZZÁTOK UNALMAS ÉLETÜNKET.
MINDEN, INNENTŐL LEJJEBB E TÉMÁBAN HAJDAN BÁRHOVÁ KIÍRT LINK ÉRVÉNYTELEN!
SZERKESZTVE:
Szép jó napot. Mára, 2017 április 24-ikére kész lettem a solidfilesről visszamentett Puppy Linux szofttvergyűjteményem(kivéve a DVD ISO-k, azok ide már nem fértek volna el) átköltöztetésével a saját Google Drive tárolómra - Itt, bízom benne, hosszú évekig biztonságban meglesznek. Az anyag jelenlegi összmérete 10,7 Gb - van még pótlandó elveszített holmi(Pl. videokártya-drájverek egy része), de ezek száma mostanra már nem jelentős majd pótlom, ahogy lehetséges. Az új tár megosztott linkje:
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
Ez volt a friss hír, innentől lefelé már a régi "eszmefuttatások" csak.
Nos, gyerekek(meg persze felnőttek is

Ntamassal való vita-szerűségünk után igyekeztem magamba szállni, és megvizsgálni, nem hagytam-e fórumtársaimat meg egyáltalán bárkit aki ide szokott látogatni - alulinformáltan az általam belinkelt szoftvertartalmak kapcsán;
És arra jöttem rá, hogy bizony egy kicsit DE.
Ezért elhatároztam, leírom, mik azok a feltételek, melyek mellett szinte minden általam linkelt szoftvernek működnie kell egy Puppy Precise 5.5-ön, vagy egy Precise 5.7.1 Retro-n;
NEM Saluki-n, nem Lucid-on, nem Slacko-n, nem MacPup-on, nem ésatöbbin - hanem Puppy Precise 5.5-ön, vagy egy Precise 5.7.1 Retro-n.
Vágjunk bele: mit teszek én, ha előveszek egy precise alap iso-t, és windows alól universal usb installer segítségével felraktam egy usb tárolóra, elindítottam, újraindítottam, elkészült a mentésfájl és kezdődhet a móka? - mit teszek ezután?
Legelőször feltolok egy virtuális billentyűzetet és a 2 darab függőségét, mivel kényelmes típus vagyok és szeretek úgy kezelni egy rendszert, hogy hátradőlök a fotelban, fél kezemben teásbögre, cigi vagy nasi, másikban egér;
ezután következhetnek:
openboxplus-1.6b1.pet, a legjobb ablakkezelők egyike, én a felajánlott két panel-típusból az lxpanelt szeretem jobban;
puppybasic plusz dotpuphandler - e kettő régi dotpup progik lekezeléséhez jöhet jól;
libsdlfull - ha ez fenn van, biztos, hogy minden kisebb rendszerigényű játék menni fog;
openjdk_icedtea_6b24_precise - hogy a neten gond nélkül lehessen javás játékokkal játszani;
wine1.4_1.4 és összes függősége a csomagkezelő segítségével, netről;
dosbox0.74-2 és összes függősége a csomagkezelő segítségével, netről;
guvcview_1.5.3 és összes függősége a csomagkezelő segítségével, netről, hogy a kamerám is menjen valamivel;
gpicview_0.2.2 - mikor ez fent van, akkor többnyire kirúgom a beépített viewniort, mert ez jobb képnézegető;
vlc_2.0.8 és összes függősége a csomagkezelő segítségével, netről;
qt4_qtconfig-4.8.1 és összes függősége a csomagkezelő segítségével, netről;
audacious_3.2.1-2 és összes függősége a csomagkezelő segítségével, netről;
python2.7_2.7.3 és összes függősége a csomagkezelő segítségével, netről;
python-cairo_1.8.8 és összes függősége a csomagkezelő segítségével, netről;
bleachbit_0.9.1-1 és összes függősége a csomagkezelő segítségével, netről;
Aztán még ráfrissítek a wine-ra pl. a wine-1.7.6.pet-tel és ezzel kész is az "alapozás"!
Ilyen alappal az általam belinkelt alkalmazások 99%-ának futnia kell. Ha nem így lenne, nem égetném magam azzal, hogy csakazértis leközlöm, hanem már rég eldobtam volna, mint reménytelent.
Akad a progik közt persze problémás is, ilyen pl. a mypaint a grafikai progik közül... ez volt, hogy ment, aztán telepítettem valami mást, amitől meg "elromlott". Ugyanez a helyzet a Stella atari emulator nevu furcsasaggal. A tobbi mindig mukodott a fenti feltetelek mellett.
Hát ennyi.