Kezdő lépések.

A puppy linux operációs rendszer és szoftverei
azami

Re: Kezdő lépések.

Hozzászólás Szerző: azami »

Asterx több okból is én a Debian Dog-ot telepíteném, legerősebb érvem a csomagtelepítés egyszerűsége....

NTamas

Hozzászólás Szerző: NTamas »

Szintén ezt javaslom, márcsak azért, mert Asterx ezt írta:
... Müködik a DebianDog-Jessie-jwm_icewm-3.16.0-4-686-pae ...
szóval, ha működik ez a verzió, talán érdemes lenne ennél maradni, és kezdésnek ezt használni a Puppy-k megismeréséhez, ahogy olvastam, nem egy rossz összeállítás.
Már csak azért is ezt javaslom, -azami-val egyetértésben- mert ez legalább elindul azon az asztali gépen, amiben jelenleg úgy tudjuk, egy CPU+GPU kombináció a motor. így, ha a Puppy telepítője felismeri a Liano-s prociba integrált Radeon HD 6550D GPU-t/videót, vagy legalább is tudja kezelni, és megfelelő felbontással tud működni, célszerű lenne ezzel próbálkozni.

Asterix

Hozzászólás Szerző: Asterix »

Üdv!
Akkor DebianDog-Jessie-jwm_icewm-3.16.0-4-686-pae lessz!(itt valami magyarításra később, ne is számítsunk?)
Az alaplap Asus F1A75-V Pro, és igen az APU-ban integrált HD6550D VGA-t használom DiplayPort kábellel.Van 8 GB ramom, gondolom nem kell swap?
A /home legyen külön partició vagy menjen egybe?
Köszönöm a támogatást!

azami

Én egybe használom...

NTamas

Hozzászólás Szerző: NTamas »

Asterix írta:Üdv!
Akkor DebianDog-Jessie-jwm_icewm-3.16.0-4-686-pae lessz!(itt valami magyarításra később, ne is számítsunk?)
Az alaplap Asus F1A75-V Pro, és igen az APU-ban integrált HD6550D VGA-t használom DiplayPort kábellel.Van 8 GB ramom, gondolom nem kell swap?
A /home legyen külön partició vagy menjen egybe?
Köszönöm a támogatást!
Mivel nem magyar a Puppy-verzió készítője, így csak olyan nyelvi támogatás van benne szerintem per pillanat, amit a készítője, vagy annak segítői, a tesztelők elkészítettek hozzá, és az esetleg belekerült az elkészült Puppy-ba. Úgy tudom, hogy emiatt a magyar nyelv támogatása még nincs benne. Hogy mire számítsunk e téren? - hát ez jó kérdés, nem vagyok jós, de, ha a program beválik, és többek fogják majd használatba venni, úgy gondolom, később esetleg majd készülhet ilyen magyar nyelvi támogatás, vagy file is hozzá.
Swap terület...
Szóval, ha nem a Frugall telepítéssel teszed fel a merevlemezedre, egy működő windows mellé,(ezt jelenti a Frugall-módu telepítés) hanem a Full-módu telepítést választasz netán, akkor, bár neked 8Giga Ram-od van a gépben, de mégis célszerű egy minimális méretű swap-partíciót kialakítani.
Vagyis, ha a Full-telepítést választod, akkor a merevlemezeden további partíciókat kell kialakítanod, ezt egyébként elvileg a telepítővel is el tudod készíteni, de csinálhatod külön erre a célra készült, egy partícionálót tartalmazó boot-cd-ről is, amelyik neked kényelmesebb.
Tehát minimálisan egy ext2-es partíciót (vagy ext3-ast) hozol létre a merevlemezeden, és mellé még egy minimális méretű swap-partíciót is. A gépben lévő 8Giga Ram miatt ez elvben akár el is hagyható, de szerintem nem árt, (feltéve, ha van elég helyed a merevlemezen!) ha van swap, amit esetleg utólag el is tudsz távolítani, ha úgy látod, hogy a rendszered nem használja sohasem.
A Home könyvtár.....szerintem, amíg ismerkedsz a rendszerrel, addig még nem érdemes külön partícióra tenni, de, ha tapasztalt Linux felhasználó vagy, akkor ezt is megteheted.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára NTamas 2015.07.19. 13:37-kor.

Asterix

Üdv!
Mivel a "Jessie" nem volt hajlandó full felbontással elindulni,helyette a DebianDog-Wheezy-openbox került a vincsire.
Ez 1920x1080-ba indul,net alapból (tp-link wdr3600 router), hang kicsit halk (ALC892).A zónát beállítottam Budapestre,"X" restart,rendben.
A gond a billentyűzettel van. Hiába állítom át magyarra, akkor se veszi be! 1órát szórakoztam vele,minden magyar 101-es kipróbáltam,de sehol egy magyar ékezetes betű! :cry:
Mi lehet a gond? :?:

Hidd el, jól ismerem az alaplapom "BIOS"-át.
A Win7 SSD-ről megy.

Asterix

Üdv!
A keyboard hiba user hiba volt, megoldva! :lol: :lol:
Ismerkedünk!

S-kami
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: S-kami »

a swap szerintem is felejtős, de annyit megjegyeznék, hogy neked, ha ennyire új géped van, akkor az antix mx-15 lenne a megfelelő, mondjuk a 64 bites verzió.
;)

Mivel debian alapú, így van synaptic csomagkezelő, amiben tudsz keresgélni magyar nyelvi csomagok után, mivel a debian elég jól magyarítva van...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Puppy linux ! Mert megérdemlem !
Gyertek fel a csetre ! Katt ide a csevegéshez: https://discord.gg/9pm6rTfG5s

azami

Nem akartam ajánlani ha már a Puppyt próbálgatta , de ha te már megtetted maximálisan egyetértek veled. :D :!:

Asterix

Üdv!
A gépem nem új, több mint 2 éves, az AMD az FM1-t már rég beszüntette!(Talán,mert túl jól sikerült) :D
Már most marad a DebianDog egy ideig!Kezdem megismerni.Ott a synaptic és egy "install deb + dependencies" !
Hol találok repositori oldalakat(listát) ? :?:
Főleg a deb érdekelne!
(Már erről Írok)

Tárgytalan, találtam,már a helyén van!(/etc/apt/sources.list)

Válasz küldése

Vissza: “Puppy Linux”