Precise5.7.1Retro(K.3.2.48)CsipeszPuppy 21-es, Hun és Eng kiadás, 2023 Január
Re: Precise 5.7.1 retro alap készlet és "csipeszpup"
szia!
olvasgattam kicsit, mivel nekem nem volt még ilyen tapasztalatom és egy frissítést találtam, mivel másoknál is előfordult hasonló hiba.
Ezzel már nem csak fájlba, hanem könyvtárba is mentheted a változásokat, az sokkal biztosnágosabb szerintem, innen le lehet szedni a fájl, de ezt csak a készítő tudja frissíteni és egy új puppy készítésével megoldani, mondjuk 5.7.2.iso:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewto ... 461#802461
...egyébiránt mire van formázva a kártya? milyen fájlrendszert használtál?
olvasgattam kicsit, mivel nekem nem volt még ilyen tapasztalatom és egy frissítést találtam, mivel másoknál is előfordult hasonló hiba.
Ezzel már nem csak fájlba, hanem könyvtárba is mentheted a változásokat, az sokkal biztosnágosabb szerintem, innen le lehet szedni a fájl, de ezt csak a készítő tudja frissíteni és egy új puppy készítésével megoldani, mondjuk 5.7.2.iso:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewto ... 461#802461
...egyébiránt mire van formázva a kártya? milyen fájlrendszert használtál?
Puppy linux ! Mert megérdemlem !
Gyertek fel a csetre ! Katt ide a csevegéshez: https://discord.gg/9pm6rTfG5s
Gyertek fel a csetre ! Katt ide a csevegéshez: https://discord.gg/9pm6rTfG5s
@kriszmo:
szia! sajnálom, de most pont nincs nálam 2magos pentum, 2g ram-nál gyengébb tesztgép, úgyhogy csak találomra adhatok tanácsot: készíts konfigurációd bármelyik tárolójára egy legalább 2gb méretű linux swap partíciót - akár a pen drájvodra is ha az megvan legalább 8 gb! Bár tudom, ha estleg a tárolóid jól teli vannak fontos adatokkal, akkor ezt nem könnyű teljesíteni... mindenesetre némi "memória-éhség" esetén ez nagyon sokat segíthetne. Nagyjából milyen konfigod van?
Ha eddig windowst használtál, fordult-e elő azon néha érthetetlen kék halál? - ha igen, akkor gyanakodhatsz egy nem túl kirívó memória-hibára is...esetleg húzd le, majd dugd vissza a tárolóid IDE vagy sata táp- és adatkábeleit és mozgasd meg a slot-okban a memóriáidat is. És ezután tégy próbát újra. Semmit nem tudok a gépedről, úgyhogy csak tapogatózhatom... de minden múltbéli tapasztalatom azt mondatja velem, hogy ha egy op.rendszer EGYSZER FELÁLL SZÉPEN, UTÁNA MEG VÁRATLANUL MÁR NEM KÉPES UGYANERRE, a jelenség mögött nagyon sok esetben valami röhejes kis érintkezési hiba állhat - ezt kéne behatárolni...
szia! sajnálom, de most pont nincs nálam 2magos pentum, 2g ram-nál gyengébb tesztgép, úgyhogy csak találomra adhatok tanácsot: készíts konfigurációd bármelyik tárolójára egy legalább 2gb méretű linux swap partíciót - akár a pen drájvodra is ha az megvan legalább 8 gb! Bár tudom, ha estleg a tárolóid jól teli vannak fontos adatokkal, akkor ezt nem könnyű teljesíteni... mindenesetre némi "memória-éhség" esetén ez nagyon sokat segíthetne. Nagyjából milyen konfigod van?
Ha eddig windowst használtál, fordult-e elő azon néha érthetetlen kék halál? - ha igen, akkor gyanakodhatsz egy nem túl kirívó memória-hibára is...esetleg húzd le, majd dugd vissza a tárolóid IDE vagy sata táp- és adatkábeleit és mozgasd meg a slot-okban a memóriáidat is. És ezután tégy próbát újra. Semmit nem tudok a gépedről, úgyhogy csak tapogatózhatom... de minden múltbéli tapasztalatom azt mondatja velem, hogy ha egy op.rendszer EGYSZER FELÁLL SZÉPEN, UTÁNA MEG VÁRATLANUL MÁR NEM KÉPES UGYANERRE, a jelenség mögött nagyon sok esetben valami röhejes kis érintkezési hiba állhat - ezt kéne behatárolni...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csipesz 2015.06.14. 06:06-kor.
Ne töltse be az egész sfs-t a ramba, hisz igen nagy (ha tényleg betöltötte az egészet).
A menu.lst fájlba, a kernel sor végére pfix=noram
Kicsi mentésfájl próbaképpen pl: 128MB. Esetleg ext2 ha ext3 vagy fordítva.
A menu.lst fájlba, a kernel sor végére pfix=noram
Kicsi mentésfájl próbaképpen pl: 128MB. Esetleg ext2 ha ext3 vagy fordítva.
Nekem ebből az egészből az jön le elsőre, hogy a géped nem képes a memóriakártyáról natívan bebootolni!kriszmo78 írta:Sziasztok! Ez a puplet nagyon tetszik nekem, de van egy problémám, ... Szóval feltettem egy memóriakártyára ezt a pupletet, ramba betölti, elindul, működik minden. Aztán jön a kikapcsolás, elmentem a változtatásokat. A következő indításkor viszont nem indul, kiírja, hogy kernel panic. Próbáltam máshova tenni a mentést, ugyanez a probléma. Mit rontok el? Előre is köszi a segítséget!
A kernelpanic-ot azért kapod, mert nem találja meg a Puppy fő sfs filéjét bootoláskor, vagyis a memóriakártya, - amin ugye elvileg ott a reá feltelepített(hogyan is?) Puppy - nem szerepel a bootolható eszközök között.
A második benyomásom meg az, ha netán mégis képes a géped a memóriakártyáról bebootolni, akkor viszont az elérési utak, meghajtónevek nem stimmelhetnek, ezért nem találja meg az induló Linux rendszer a Puppy verzió fő sfs filéjét./ezért kernel-panicol//
Ezért tettem zárójelbe azt, hogy hogyan? - vagyis milyen módon telepítetted fel arra a memóriakártyára, -és az ugye, mekkora méretű is volt? - a csipesz féle Puppy-t, mivel ehhez írtad a hozzászólásodat, ezértmerem csak feltételezni, hogy ezt a Puppy verziót használtad.
A harmadik benyomásomat csak halkan írom le, -ugyanis memóriakártyás cuccok nélküli géppel dolgozok, így nem ismerem, és nem használtam a memóriakártyára való telepítését a puppy-nak- így csak félve írom le, hogy talán a csipesz dvd-kimásolása a memória kártyára nem feltétlen jó módszer lehet, mondom, nem használok, használtam puppy-hoz memóriakártyát annak hiányából fakadóan, ezért ez az utolsó megjegyzésem, nem biztos, hogy helyes lesz, majd legfeljebb, aki már használt ilyet, az kijavít engem.
Sziasztok
Köszönöm a tanácsokat, a gépem egy msi k9neov2 amd alaplap, 5000+-os kétmagos processzorral (2.6Ghz magonként), 2gb rammal, windows7 van telepítve rajta, ami már jóideje használatban van. Igen, ezt a csipesz féle puppy-t raktam fel memória kártyára, Rufus nevű program segítségével. Egy másik puppy- verziót már használtam így,ugyanezen a gépen és memóriakártyán, azzal nem tapasztalatm ezt, csak abban nem volt ennyi hasznos program. Megpróbálom a swap partíciós megoldást. Egyébként gratula csipesznek ezért a pupletért, nagyon össze van rakva, mindenhez találtam benne programot, amihez csak kerestem. Köszi a többieknek is a segítséget!
Köszönöm a tanácsokat, a gépem egy msi k9neov2 amd alaplap, 5000+-os kétmagos processzorral (2.6Ghz magonként), 2gb rammal, windows7 van telepítve rajta, ami már jóideje használatban van. Igen, ezt a csipesz féle puppy-t raktam fel memória kártyára, Rufus nevű program segítségével. Egy másik puppy- verziót már használtam így,ugyanezen a gépen és memóriakártyán, azzal nem tapasztalatm ezt, csak abban nem volt ennyi hasznos program. Megpróbálom a swap partíciós megoldást. Egyébként gratula csipesznek ezért a pupletért, nagyon össze van rakva, mindenhez találtam benne programot, amihez csak kerestem. Köszi a többieknek is a segítséget!
Na, tiszta hasonlo erejunek latszanak a gepeink
, csak a tied amd procos, az enyim meg Dual-Core CPU E5200 2.50GHz pentium. Egyet kernek toled, kriszmo 78: Egy kiserlet erejeig ne rufus-szal, hanem, ha be tudsz kukkantani az iso-ba, akkor masold ki onnan alkalmasabb helyre az "EzzelKonnyenUSBreRakhatodWindowsAlol.exe"-t, es probald ki ezzel, kerlek! - amugy ez nem mas, mint egy Universal Usb Installer 1.9.3.4, atnevezve. Allitom, hogy usb-re felrako progik kozott igenis van kulonbseg, hogy melyik fajta mikre a legalkalmasabb: tapasztalataim szerint precise es meg nehany egyeb puppyra ez, vagyis amit ajanlgatok... De pl. lubuntut tisztessegesen csak linux live usb creatorral tudtam felrakni, kiprobalashoz.
Vagy ott a yumi nevu multiboot progi: hirens boot cd 152-t, kaspersky antivirus 10-et, csipeszpup cd-t es win 8.1 telepitot siman osszedobtam vele egy usb-re, viszont lubuntuval, panda safe cd-vel, sajat berhelesu win7-tel mar bajok voltak - pedig pl. ugyanezt a win7 telepitot az univ.usb installer szo nelkul csodalatosan felteszi!
Vegul mar csak egy illusztracio arrol, ahogy az utobbi idokben hasznalom a pendrajvom - igy barmilyen masik gepbe atdugom, mindig van keznel egy kis swap:

Vagy ott a yumi nevu multiboot progi: hirens boot cd 152-t, kaspersky antivirus 10-et, csipeszpup cd-t es win 8.1 telepitot siman osszedobtam vele egy usb-re, viszont lubuntuval, panda safe cd-vel, sajat berhelesu win7-tel mar bajok voltak - pedig pl. ugyanezt a win7 telepitot az univ.usb installer szo nelkul csodalatosan felteszi!
Vegul mar csak egy illusztracio arrol, ahogy az utobbi idokben hasznalom a pendrajvom - igy barmilyen masik gepbe atdugom, mindig van keznel egy kis swap:
A Rufus kiválló
Bocs hogy belekotyogok.. 

Köszönöm csipesz, tegnap este vettem észre, hogy van benne még ez is. Ki is próbáltam, most indul szépen mindig a rendszer. A partícionálást hasonlóan csináltam mint te. Igen a Rufus is nagyon jó, sokszor használtam már, eddig hiba nélkül.
Üdv!
Szeretném letölteni, de innen "http://www.solidfiles.com/folder/2e82ff46d5/" nem tudom!
Valami más lehetőség? (rev.13 kiadás DVD)
Köszönöm!
Szeretném letölteni, de innen "http://www.solidfiles.com/folder/2e82ff46d5/" nem tudom!

Valami más lehetőség? (rev.13 kiadás DVD)
Köszönöm!
Aztán miért nem is?
Oda van írva....igaz, kisbetűkkel, mint a fontosabb szerződések záradékában, amit ugye senki sem olvas el....Direct download link....a helyes letöltési link! /nem a zöld a nyerő/
Ez minden file részlet -rar file- letöltésekor így van, ha lent van az összes, ki tudod tömöríteni belőle a Puppy-t.

Másik lehetőség......előbb ismerd meg a solidfiles.com letöltő oldal használatát, több esetben is fogsz vele itt még találkozni!
Oda van írva....igaz, kisbetűkkel, mint a fontosabb szerződések záradékában, amit ugye senki sem olvas el....Direct download link....a helyes letöltési link! /nem a zöld a nyerő/
Ez minden file részlet -rar file- letöltésekor így van, ha lent van az összes, ki tudod tömöríteni belőle a Puppy-t.

Másik lehetőség......előbb ismerd meg a solidfiles.com letöltő oldal használatát, több esetben is fogsz vele itt még találkozni!