Puppy Tahr alapkészlet meg egy kis ujjgyakorlat
Re: Puppy Tahr alapkészlet meg egy kis ujjgyakorlat
Csipesz lenne egy kérdésem.
A skamilinux kezdő oldalán van ez a bejegyzés http://skamilinux.hu/?p=383,és a karácsony szóról ugrott be mi is készíthetnénk egy olyan pupletet kis gyerekek számára amit a papa/mama be rak a CD meghajtóba és már játszhat is a gyerek, nem kell félni hogy kárt tesz és ha egy kicsit nagyobb akár ő is elindíthatja.
Olyan 6-7 éves korig maximumra gondoltam.
A mi családunkban is van kisgyerek a szüleiktől el tudom kérni a játékok címét, linkjét,amit helyesnek és megengedettnek tartanak gyerekek számára. Szóval én (meg aki segíteni akar) be gyűjteném a linkeket, amit tudok programot, és át küldeném olyan formában mint az online pupletben alkalmaztam.Te meg mivel sok témával, tapasztalattal, játékkal rendelkezel, egybe gyúrnád a dolgot.
Ha látod értelmét, és van kedved hozzá nyiss egy topikot,és természetesen mások ötleteit is várjuk a témához.
A skamilinux kezdő oldalán van ez a bejegyzés http://skamilinux.hu/?p=383,és a karácsony szóról ugrott be mi is készíthetnénk egy olyan pupletet kis gyerekek számára amit a papa/mama be rak a CD meghajtóba és már játszhat is a gyerek, nem kell félni hogy kárt tesz és ha egy kicsit nagyobb akár ő is elindíthatja.
Olyan 6-7 éves korig maximumra gondoltam.
A mi családunkban is van kisgyerek a szüleiktől el tudom kérni a játékok címét, linkjét,amit helyesnek és megengedettnek tartanak gyerekek számára. Szóval én (meg aki segíteni akar) be gyűjteném a linkeket, amit tudok programot, és át küldeném olyan formában mint az online pupletben alkalmaztam.Te meg mivel sok témával, tapasztalattal, játékkal rendelkezel, egybe gyúrnád a dolgot.
Ha látod értelmét, és van kedved hozzá nyiss egy topikot,és természetesen mások ötleteit is várjuk a témához.
Kedves Azami! Azzal kezdeném, hogy én is dédelgetek magamban egy hasonló ötletet, annak neve, ha megvalósulna,
DosGamesPuppy vagy valami ilyesmi lenne... viszont az eddigi gondjaim-teendőim mellett erre még nem jutott időm, úgyhogy ígérni Neked nem merek semmit, viszont pártolom az ötleded és segítenélek, ha tudok. - játéklinkem is akad... hajjajj
- nem véletlenül kedvelem az "ötvengigaingyen"-típusú tárolókat. Ott gyűjtöm az általam "kipreparált' vagyis telepítés-függetlenné tett és lehetöség szerint bemagyarított játékokat. Nem csak óriásiakat - Én becsülöm a kis méretűeket is, ha azok jók, ötletesek. Viszont tudod, mi a szomorú? Rengeteg iszonyú jó játék nyilvános felhasználása jogi problémákat vethet fel, még akkor is, ha nonprofit céllal akarod nyilvánosan népszerűsíteni... Én szívem szerint annyi mindent megosztanék Veletek a gyűjtéseimből, de attól tartok, a zömét csak privátban tehetném meg. Hm...
DosGamesPuppy vagy valami ilyesmi lenne... viszont az eddigi gondjaim-teendőim mellett erre még nem jutott időm, úgyhogy ígérni Neked nem merek semmit, viszont pártolom az ötleded és segítenélek, ha tudok. - játéklinkem is akad... hajjajj

Akkor a jövőhéten (mert onnan már jobban ráérek) nyitok egy topikot és kezdjük gyüjteni a "cumót".
Engem csak max 7 éves korig ajánlható játék érdekelne...ha olyan sok játékod van talán lelünk benne free verziókat...
Más!
Ha szeretnéd bővíteni a fejlesztéseidet Dos-os játék/programokkal online stílusban (helyhiány miatt gondoltam) küldöm a scriptet

Engem csak max 7 éves korig ajánlható játék érdekelne...ha olyan sok játékod van talán lelünk benne free verziókat...
Más!
Ha szeretnéd bővíteni a fejlesztéseidet Dos-os játék/programokkal online stílusban (helyhiány miatt gondoltam) küldöm a scriptet

De azami... - miert csak 7 eves korig??? - az a korosztaly azert meg nagyon kialakulatlan, szerintem; leginkabb csak elrontani szeretik, amihez csak hozzaernek
- mero tapasztalatszerzesbol! - en sem voltam kulonb, meg emlekszem ugy-ahogy... miert nem 14 eves korig?
Ja es persze, kuldd csak batran a szkriptet, vagy barmit - ha nekem esetleg nem jonne be(tudod: az en koncepciom az offline legalabb annyira eros puplet, mint amennyire online), jo par mas emberket erdekelhet.

Ja es persze, kuldd csak batran a szkriptet, vagy barmit - ha nekem esetleg nem jonne be(tudod: az en koncepciom az offline legalabb annyira eros puplet, mint amennyire online), jo par mas emberket erdekelhet.
Én pont ezért gondoltammiert csak 7 eves korig??? - az a korosztaly azert meg nagyon kialakulatlan, szerintem; leginkabb csak elrontani szeretik, amihez csak hozzaernek- mero tapasztalatszerzesbol!

A script és leírás: viewtopic.php?f=7&t=75&start=100#p1124
Sok türelmet jó barkácsolást......

-
Kedves Csipesz!
Amennyiben szépen kérlek, elárulnád, honnan teszed be azt a működő vlc-t a tahrjaidba.
Én csak szórakozom, próbálkozom a többivel(5.8.4 és 6.0-CE), nem nagy durranás, de marhára nem tudják azt amit a tieid és sehol sem találom melyik kéne helyettük.
Csak ha nem probléma, természetesen.
Amennyiben szépen kérlek, elárulnád, honnan teszed be azt a működő vlc-t a tahrjaidba.
Én csak szórakozom, próbálkozom a többivel(5.8.4 és 6.0-CE), nem nagy durranás, de marhára nem tudják azt amit a tieid és sehol sem találom melyik kéne helyettük.
Csak ha nem probléma, természetesen.

Kedves lacko! el kell szomorítsalak: nincs semmiféle titkos receptem - nem is igazán értem a kérdésed... csak a te kedvedért felírtam usb-re egy tahr 584 nopae alapcuccost, hogy lássam, mi nem lehet jó tenálad. Ebben is - mint ahogy a többi tahr-ban is - benne alapból a vlc, ami nálam azonnal rendesen működött, próbáltam mp4, flv és avi formátumokkal, mindegyiket vitte már live cd üzemben is. Egyetlen tanács jut az eszembe: nézd meg egy csipesz-féle tahr ppm-jének uninstall listáját, próbálkozz onnan következtetni egyes - hátha nálad hiányzó - függőségekre... egyszerűen nem jut okosabb az eszembe.
mayorlacko-nak...is.
A Tahr Puppy-ban indulásakor, ha jól tudom ez a verzió és + a függőségei voltak beleépítve:
vlc_2.1.2-2
Van itt egy oldal, ahol leszedheted két régebbi verzióját is a vlc-nek bár ezt inkább csak a legvégső esetben tedd. Viszont van az oldalon két jól bevált verzió:
vlc-2.1.4-wheezy.pet
vlc-2.1.4-wheezy.sfs
Qt programcsomag kell hozzá:
http://skamilinux.hu/s-kami/qt-4.8.2.sfs
Ehhez passzol Skami cikke is a főoldalról: http://skamilinux.hu/?p=61
vlc-2.1.5-wheezy.sfs
vlc-2.1.5-x86_64-1alien.pet
Ezekből elsőnek az sfs verziókat javasolnám letölteni próbára, mivel ezekben elvileg minden benne van, ami kell a vlc-hez./a 2.1.5-ös verzió az új, úgy tudom/
A Tahr Puppy-ban indulásakor, ha jól tudom ez a verzió és + a függőségei voltak beleépítve:
vlc_2.1.2-2
Van itt egy oldal, ahol leszedheted két régebbi verzióját is a vlc-nek bár ezt inkább csak a legvégső esetben tedd. Viszont van az oldalon két jól bevált verzió:
vlc-2.1.4-wheezy.pet
vlc-2.1.4-wheezy.sfs
Qt programcsomag kell hozzá:
http://skamilinux.hu/s-kami/qt-4.8.2.sfs
Ehhez passzol Skami cikke is a főoldalról: http://skamilinux.hu/?p=61
vlc-2.1.5-wheezy.sfs
vlc-2.1.5-x86_64-1alien.pet
Ezekből elsőnek az sfs verziókat javasolnám letölteni próbára, mivel ezekben elvileg minden benne van, ami kell a vlc-hez./a 2.1.5-ös verzió az új, úgy tudom/
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára NTamas 2014.10.31. 12:30-kor.
-
Kedves csipesz és NTamás!
Köszönöm a tippeket, sajnos az egyik AMD-s gépemen jelentkezett ez a sajátos, hardveres gubanc, valójában nem igazán értem miért.
A másik AMD-sen elsőre minden ok 584 és 60-CE-vel is tehát arra tippelek, hogy a radeon videokártya problémázik ezekkel az újabb puppykkal.
A miértje az entitásban leledzhet, mint írtam korábban csak ezzel a kettővel vacakol. Megnéztem mindent és ugyanaz a feltelepítés mindenhol.
VLC 2.1.4 Rincewind, valamint a szokásos libvlc5, vlc-nox, vlc-data, vlc, libvlccore és browser-plugin-vlc (2.1.4 lecsippentve a végeikről) mindenütt, tehát a hiba a készülékemben lehet, ez van, megbékélek vele és annyi.
Elkeseredésre semmi ok, a számtech amúgy is a kompromisszumok széles mezeje, filmeket a működő rendszereken nézünk és akkor mi van?
Köszönöm a tippeket, sajnos az egyik AMD-s gépemen jelentkezett ez a sajátos, hardveres gubanc, valójában nem igazán értem miért.
A másik AMD-sen elsőre minden ok 584 és 60-CE-vel is tehát arra tippelek, hogy a radeon videokártya problémázik ezekkel az újabb puppykkal.
A miértje az entitásban leledzhet, mint írtam korábban csak ezzel a kettővel vacakol. Megnéztem mindent és ugyanaz a feltelepítés mindenhol.
VLC 2.1.4 Rincewind, valamint a szokásos libvlc5, vlc-nox, vlc-data, vlc, libvlccore és browser-plugin-vlc (2.1.4 lecsippentve a végeikről) mindenütt, tehát a hiba a készülékemben lehet, ez van, megbékélek vele és annyi.
Elkeseredésre semmi ok, a számtech amúgy is a kompromisszumok széles mezeje, filmeket a működő rendszereken nézünk és akkor mi van?