ImpPup64 9.6.1, K5.6.7 Hun/Eng, 2025, Február

Pupletek, Új puppy változatok, veruiók, ISO fájlok,
csipesz

ImpPup64 9.6.1, K5.6.7 Hun/Eng, 2025, Február

Hozzászólás Szerző: csipesz »

SZERKESZTVE: 2025 februári cuccért lépj, kérlek, ide:

viewtopic.php?p=10369&sid=d04e91a415416 ... d1b#p10369

Üdv mindenkinek! Egy - már egy hónapja kész - Impish-Indri-Puppy 64 bites DVD-t szeretnék most végre publikálni, ez az időközben felszaporodó privát gondjaim miatt késett ennyit...
Mit is írjak, mit is írjak? Olyan, mint a többi csipesz-cucc, de egy picit mégis más :) ...
Integrálva az összes fontosabb(devx, kernel src, 32 bit libs, ilyen drv-olyan drv-amolyan drv sfs-ek a rendszerbe;
Ablakkezelő maradt a jwm, de két panellel, a felső csak az egérkurzor odahúzására bújik elő;
A (tőlem)szokásos multimédiás extrákkal, LibreOffice-szal és immár Wine-nal felszerelve; 3 böngésző van: Firefox, Opera, MyPal;
Mivel Impi-Puppin már nem működik a Pupradio alkalmazás, ezért ezt a PupTV-vel igyekeztem kiváltani, ez elég rendesen viselkedik, csak ennél a "betett" csatornák szerkesztése komplikáltabb, ezért igyekeztem stabilabb csatorna-címekkel felszerelni, nem olyanokkal, melyek cirka 2 naponta elavulnak.
Készítése közben egyetlen komolyabb kellemetlen meglepetés ért, mégpedig hogy a VirtualBoxot ebben a rendszerben egyszerűen képtelen voltam működésre bírni, Miközben hozzá képest plö a Qemu ragyogóan működik... úgyhogy ha valakinek sikerülne Impi alatt működésre bírnia a VBoxot, arra kérném, küldjön lépésenkénti leírást rulla, hogy' csinálta. Előre is köszi.
Még valami! A rendszer, mikor már van mentésfájlotok, NEM MENT AUTOMATIKUSAN kikapcsoláskor/újraindításkor, hanem rákérdez, hogy tegye-e? - erre figyeljetek oda.
A cucc innen tölthető le:
ImpPup64-9.6.1K5.6.7UefiHunEng2022JuliusCsipesz.iso, 4296,4 Mb(de ebből a rendszer sfs csak 3500 Mb, a többi csak némi telepíthető app-ok a DVD gyökérben, az EGYEB mappában):
https://drive.google.com/file/d/1tD2oD5 ... sp=sharing
és így fest a kezdő képernyő hagyományos 4:3-as monitoron avagy laptopon:
Screenshot4-3PCDesktopMonitor.jpg
Screenshot4-3PCDesktopMonitor.jpg (52.3 KiB) Megtekintve 7581 alkalommal
ScreenshotLaptop.jpg
ScreenshotLaptop.jpg (59.8 KiB) Megtekintve 7581 alkalommal

csipesz

Re: ImpPup64 9.6.1, K5.6.7 Uefi Hun/Eng, 2024, Március

Szervusztok - Impipuppi64 egy kis karbantartáson esett át; kinézeti módosítások, időközben elavult pár dolog kirúgása, néhány újabb berakása - ilyesmik.
Kapott ez is openbox/lxpanel ablakkezelőt - hiába, na, azt kedvelem a legjobban :) . Alapból ezzel indul, de pikk-pakk átkapcsolható jwm-re.
Egyetlen, általam észlelt komolyabb hátrányossága: már alig használható valamire a Puppy Package Manager... Más: bár jó pár fajtát kipróbáltam, nem találtam olyan Calibre alkalmazást, mely minden részében pöpecül működött volna, így kénytelen voltam egy vindózost telepíteni - az megy rendesen.
Csak úgy csöndben szólok, 64 bites puppy linuxok mezőnyében ez a cucc játékos hajlamú felhasználók számára egy elég jó válsztás lehet.
Nagy és kellemes meglepetés volt, hogy e rendszernél az Smtube hosszabb idő eltelte után is gond nélkül frissítette a jútúbdéelt vagy mi a frászt és MŰKÖDÖTT! - ezt fel kell írni a kéménybe korommal.
A bluetooth - legalábbis kedvére való adapterrel - működik rendesen.
Letölthető innen -
SZERKESZTVE: HOPP, MÉG EGY POSZTTAL LEJJEBB!
ScreenshotImpi64Openbox.jpg
ScreenshotImpi64Openbox.jpg (53.88 KiB) Megtekintve 6193 alkalommal
ScreenshotImpi64JWM.jpg
ScreenshotImpi64JWM.jpg (63.79 KiB) Megtekintve 6193 alkalommal

csipesz

Re: ImpPup64 9.6.1, K5.6.7 Uefi Hun/Eng, 2024, Március

Üdv, pár csip-csup apróság elkerülte a figyelmem a legutóbbi impi-puppi közreadásáig, ezeket javítottam, plusz még beraktam egy játékot, amit kifelejtettem...
Letöltés - ImpPup64-9.6.1K5.6.7UefiHunEng2024Marc.iso, 3941,4 Mb:
https://drive.google.com/file/d/1lah5oN ... drive_link
(remélem, egy jó darabig már nem kell hozzányúlnom... - Ez van, mikor a fejlesztőcsapat csak egy személyes :) )

csipesz

Re: ImpPup64 9.6.1, K5.6.7 Hun/Eng, 2025, Február

Sziasztok; elővettem Impish Indri Puppit egy kis ellenőrzésre: avult-e benne valami durvábban, hogy azokat az appokat vagy frissítsem, vagy kirúgjam belőle - valamint még beépítsek néhány érdekesebb alkalmazást...
Nem volt vele sok munka - Firefox, Discord, Freetube frissítésben részesült, Smplayer/Smtube eltávolítva, 3 újabb alkalmazás - Linuxos Calibre, QuiteRSS, Cpu-X - beszerelve.
Az alap ablakkezelőt visszaállítottam Openboxról Jwm-re, mivel, bár jómagam az openboxot jobban szeretem, a Jwm stabilabb valahogy...
Mindkét ablakkezelő továbbra is kettő tálcát kezel, de a felső tálcák rejtettek addig, míg rá nem húzzátok az egeret.

Még pár szó, Puppy linuxokban nem olyan jártas, "újabb" emberek kedvéért:
Ez a rendszer a saját fabrikálású puppy linuxaim utolsó előtti legmodernebbikje, modernségben lazán megfelel egy Windows 10-es op.rendszer helyettesítésére, nem túl professzionális elvárások esetén; rengeteg multimédiás, doksi-kezelő/nézegető, virtualizációs alkalmazással, játékokkal felszerelve, bluetooth-kezelése az egyik legjobb a puppis "felhozatalból".
Tehát: ez a rendszer nagy mértékben felhasználóbarát próbál lenni, filozófiája az azonnali, minél szélesebb körű használhatóság - DE: akinek fokozott biztonsági elvárásai vannak egy op.rendszerrel kapcsolatban(pl. ha szabadságharcos vagy titkosügynök vagy :) ) - ők inkább Gjuhasz kolléga Puli termékei közt nézzenek szét!

Majdnem elfelejtettem: időközben megismerkedtem a Telegram nevű jó kis alkalmazással, de ezt, mivel túl gyakran frissül, nem építettem be e rendszerbe, viszont egy most, 2025 februárjában friss verziót becsomagolva elhelyeztem a dvd iso gyökerében; ha használnád, a működő rendszered gyökerébe csomagold ki!

Na jól van, más már nem jut eszembe - már csak az elérhetőség:
ImpPup64-9.6.1K5.6.7HunEng2025FebCsipesz.iso, mérete 4085 Mb:
https://drive.google.com/file/d/1xCptye ... drive_link
Screenshot1.jpg
Screenshot1.jpg (53.68 KiB) Megtekintve 1417 alkalommal
Screenshot2.jpg
Screenshot2.jpg (63.28 KiB) Megtekintve 1417 alkalommal
Screenshot3.jpg
Screenshot3.jpg (71.31 KiB) Megtekintve 1417 alkalommal
Screenshot4.jpg
Screenshot4.jpg (51.46 KiB) Megtekintve 1417 alkalommal
Screenshot5.jpg
Screenshot5.jpg (60.82 KiB) Megtekintve 1417 alkalommal

NTamas

Hozzászólás Szerző: NTamas »

csipesz írta: 2025.02.24. 06:47 Tehát: ez a rendszer nagy mértékben felhasználóbarát próbál lenni, filozófiája az azonnali, minél szélesebb körű használhatóság -
Aha. Ennek szögest ellentmond az a tény, hogy a cuccodba beépített ppm eleve használhatatlan programtelepítésre, lévén az eredeti csomagtárolók tartalmát már legtöbb esetben nem éri el, lévén azok már áthelyezésre kerültek az archívba. Jelesül a Frugall módra feltett cucc ppm-jéből megpróbáltam feltenni az Audacious programot, -lévén ezt a régebben puppys alaptartozék programot most már nem tartalmazza az iso-d- hát ez most nem jött össze, lásd a mellékelt hibaüzi képen is.
0ppm-crash.png
0ppm-crash.png (125.75 KiB) Megtekintve 1344 alkalommal
Ez azért is nagy probléma, mert biztosan lesznek olyan felhasználók is, akik saját programot(kat) tennének fel erre a cuccra, nekik sajnos ezen puppy verzió ppm-je, annak használhatatlan volta miatt ez nehézségekbe fog ütközni. Lévén a netről már egyre nehezebb ehhez az Ubuntu alapú cucchoz újabb programokat beszerezni. Amit meg Te a főmenüben belinkeltél Imp64 tároló, abban alig van érdemi cucc, és a poén, hogy ott is hiába kerestem, nem volt a cucchoz illő Audcious verzió. Továbbá a hozzá szükséges lib függőség fájlokat sem találja meg a ppm, lévén azokat már nem éri el, ez van, talán nem egy régi puppy verzióval kellett volna kezdeni.
Az azonnali kezdésed szövegéhez:
Beletettél egy régi 19.1-es verziójú Kodi programot is, de már nem állítottad be, és nem hoztad le hozzá a magyar nyelvi kiegészítést sem, ami szintén nagy hiba részedről, lévén vannak még olyan felhasználók, akiknek esetleg nehezen, vagy egyáltalán nem megy az alapból angol nyelven elinduló program beállítása, és alapszintű profiljának létrehozása. Noha a Neten még ezen infók, ha nehezen is, de angol nyelven még elérhetőek, magyarul már alig-alig, ilyen esetleg egy Kodi témájú fórumban kaphatnak ehhez segítséget. Persze, ha ezt Te előzékenyen megtetted volna, mindjárt jobban működne az a fentebb emlegetett szélesebb körú használhatóság kitétel.

NTamas

Azért csak nem hagyott nyugodni a dolog, hogy ezen a Csipesz féle Impish64 puppyn nincs/nem lehet a ppm-ből feltelepíteni az Audacioust, ezért kicsit feltúrtam a Netet az Ubuntus archíve részben és aki keres, az ugyebár talál is, méghozzá egy teljesen jó weboldalt, ahol még élnek a beírogatott Audacious-hoz kellő deb filék linkjei is, nosza, gyorsan összeszedtem mindet(8 darab deb file kellett csak!) majd átmentem a CsipeszPup-ba, és ott legyártottam belőle egy pet csomagot, és feltelepítettem az ImpishPup64-re. Meglepő módon azonnal elindult, -alapból a Winamp kinézettel indul el a program, a Beállításában vissza lehet állítani a jól megszokott GTK-s formára- így tettem én is, majd beadtam neki egy mp3-as könyvtárat, és ment a zenebona! Szóval direct egy régebbi, lehetőleg eleve az Impish puppyhoz készült Audacious verziót kerestem a neten, szerencsére megtaláltam és szerencse, hogy még éltek a letöltő linkek is - így ez a probléma is kilőve!
Az elkészített Audacious pet csomagot innen lehet leszedni(még...):
audacious_4.1-0build1~ubuntu21.10_amd64.pet
https://disk.yandex.com/d/ii6jOj5F3_3LNQ

A Netről beszerzett deb fájlok lista.
0audacious_4.1-0build1~ubuntu21.10_amd64 deb filék.png
0audacious_4.1-0build1~ubuntu21.10_amd64 deb filék.png (36.78 KiB) Megtekintve 1337 alkalommal
A deb fájlokból elkészített Audacious pet csomag működés közben az Impish64 puppyn.
Audacious_Csipesz-Impis_puppyra.png
Audacious_Csipesz-Impis_puppyra.png (2.09 MiB) Megtekintve 1337 alkalommal

csipesz

Hello, nTamas; most eléggé pihent vagyok, hogy válaszoljak ezekre a Tőled mexokott, epés modorban előadott kritikáidra.
Nos: Igen, hibáztam, mikor azt a tényt nem tüntettem fel az ismertető szövegben, hogy - mint jó néhány más puppilinux változatot is - az impish puppit is CSERBEN HAGYTÁK a Puppy Package Manager támogatásával nem tudom hol, nem tudom kik - sajnos nem vagyok abban tájékozott hogy kiken múlik ez; szóval: bocsi, hogy erről nem szóltam - véletlen volt, nem jutott eszembe...
Aztán, írod: a minél szélesebb körû használhatóságnak(ez még én voltam) "SZÖGEST ELLENTMOND AZ A TÉNY" stb.:
Nem tudom, feltûnt-e, hogy ez is egy úgynevezett mega-puppy, EGY SZEKÉRNYI mûködőképes állapotú szoftverrel, - ezzel együtt értelemszerûen ELKÉPESZTŐ MENNYISÉGÛ FÜGGŐSÉGGEL szállítva - s ezzel teljes mértékben eleget téve annak, hogy, mint azt jeleztem is: nem professzionális elvárások esetén egy "mezei" felhasználó AZONNAL kényelmesen web-böngészhessen, zenét hallgathasson, filmet nézhessen, doksikat nyithasson meg, bizonyos határok közt vindóz applikációkat is futtathasson ÚGY, HOGY NE AZZAL KELLJEN E PUPPI KÉZHEZVÉTELE UTÁN KEZDENIE, HOGY 1-2 NAPIG csak ismerkedik a rendszerrel, magyarít, testre szab, telepítget, függőség-vadászgat stb...
Ismétlem: "mezei" felhasználóknak csináltam. Nem csillagászoknak, nem matematikusoknak, nem biotecnológusoknak és nem profi zenészeknek.

Apropó, Kodi-s kritikád: hogy szólt?
"Beletettél egy régi 19.1-es verziójú Kodi programot is, de már nem állítottad be, és nem hoztad le hozzá a magyar nyelvi kiegészítést sem, ami szintén nagy hiba részedről, lévén vannak még olyan felhasználók, akiknek esetleg nehezen, vagy egyáltalán nem megy az alapból angol nyelven elinduló program beállítása, és alapszintű profiljának létrehozása."
Tehát: Jó pár év alatt a Kodival kapcsolatban megfigyeltem egy kellemetlen tényt, mégpedig, hogy, ha én egy puppy rendszeren létrehozok egy profilt, beállítgatom(a root mappában jön létre, egy .kodi nevű mappa alatt) aztán legyártom a remastert a rendszerről, - az így "preparált" Kodi hajlamos rosszul öregedni - értsd: előveszitek a rendszert pl. egy év múlva, indítjátok és mi történik? - az, hogy általam nem ismert okokból a Kodi nem lesz képes úgy ön-frissülni, mintha egy Kodit "szűzen" indítasz el! - ezt több ízben, több kodi verziónál is megfigyeltem az évek során. Nos, ez az oka, hogy egy ideje már nem mentek el profilt is a Kodihoz.
Apropó, Audacious hozzáférhetőség rottyon lévő PPM-ű ImpiPuppihoz:
Ha csak egy picit kíváncsibban megnézegetted volna a rendszeremben található Firefox böngészőt és a könyvjelzői közt szétnéztél volna, rátalálhattál volna a követező kettőre közülük:
1FossaRepo.jpg
1FossaRepo.jpg (30.05 KiB) Megtekintve 1201 alkalommal
2ForumPets.jpg
2ForumPets.jpg (31.25 KiB) Megtekintve 1201 alkalommal
A jelzett két webhelyen tessék megnézni, található-e 64 bites Audacious?
...
...
- szívesen :) .

NTamas

csipesz írta: 2025.03.06. 06:18 Hello, nTamas; most eléggé pihent vagyok, hogy válaszoljak ezekre a Tőled mexokott, epés modorban előadott kritikáidra.
Nos: Igen, hibáztam, mikor azt a tényt nem tüntettem fel az ismertető szövegben, hogy - mint jó néhány más puppilinux változatot is - az impish puppit is CSERBEN HAGYTÁK a Puppy Package Manager támogatásával nem tudom hol, nem tudom kik - sajnos nem vagyok abban tájékozott hogy kiken múlik ez; szóval: bocsi, hogy erről nem szóltam - véletlen volt, nem jutott eszembe...
Apropó, Kodi-s kritikád: hogy szólt?
"Beletettél egy régi 19.1-es verziójú Kodi programot is, de már nem állítottad be, és nem hoztad le hozzá a magyar nyelvi kiegészítést sem, ami szintén nagy hiba részedről, lévén vannak még olyan felhasználók, akiknek esetleg nehezen, vagy egyáltalán nem megy az alapból angol nyelven elinduló program beállítása, és alapszintű profiljának létrehozása."
Tehát: Jó pár év alatt a Kodival kapcsolatban megfigyeltem egy kellemetlen tényt, mégpedig, hogy, ha én egy puppy rendszeren létrehozok egy profilt, beállítgatom(a root mappában jön létre, egy .kodi nevű mappa alatt) aztán legyártom a remastert a rendszerről, - az így "preparált" Kodi hajlamos rosszul öregedni - értsd: előveszitek a rendszert pl. egy év múlva, indítjátok és mi történik? - az, hogy általam nem ismert okokból a Kodi nem lesz képes úgy ön-frissülni, mintha egy Kodit "szűzen" indítasz el! - ezt több ízben, több kodi verziónál is megfigyeltem az évek során. Nos, ez az oka, hogy egy ideje már nem mentek el profilt is a Kodihoz.

Apropó, Audacious hozzáférhetőség rottyon lévő PPM-ű ImpiPuppihoz:
Ha csak egy picit kíváncsibban megnézegetted volna a rendszeremben található Firefox böngészőt és a könyvjelzői közt szétnéztél volna, rátalálhattál volna a követező kettőre közülük:
A jelzett két webhelyen tessék megnézni, található-e 64 bites Audacious? - szívesen :) .
Nos, röviden válaszolok mert az előbbi, hosszabb választ a fórum valamiért megette... :D
Szóval a tesztelő azért tesztelő, hogy az elkészült művet a saját szempontjai alapján is megítélje, és erről véleményt is mondjon/írjon, ezt tettem én is.

1. a ppm probléma.
Eleve egy már gyárilag lejárt támogatású rendszernél tudott és megszokott dolog, hogy a tárolók tartalmát átteszik más helyre, az archívba, ahol a megfelelő linkek estében a tartalmai még elérhetőek. És ez nem a ..."cserben hagyták" kategória, ez egy természetes folyamat része. Ezeket a változtatásokat, tartalom áthelyezést a tárolók karbantartói végzik el. Ezeket a megváltozott linkeket kellett volna beépítened a puppy ppm-jébe, de nem tetted, így valóban jó lett volna erről pár szóban is megemlékezni, akár egy tx-ben leírtakban is, de ez nem történt meg. Ennyi...
2.Kodi és annak profilkönyvtára.
Egy bizonyos oprendszerhez, puppy verzióhoz az akkor éppen aktuális, és a rendszerhez illesztett kodi főverzió tartozik, annak minden függőségével, rendszerint alapból angolul. Ez gondot okozhat néhány, angolul, és a kodi beállításában kevésbé jártas felhasználónál, ezért lett volna jó ötlet a kodi profilkönyvtárát is beépítened. Az, hogy a remasterelés után időben a kodi nem "önfrissül" nem értelmezhető. Egy jól beállított, jól bekonfigolt kodi mindig elindul, ebben számos saját tapasztalatom van, hidd el. A kodi, mint rendszer, csak főverzióban és néha időnkénti alverzióként is frissül, akkor viszont már az újabb kodi-hoz újabb alkotórészek, és azok libfüggői fognak(esetenként) kelleni, amit az új kodi program a régebbi puppy verzióban már nem fog megtalálni, és a saját ppm-jéből sem képes azokat lehúzni. Ekkor az újabb kodi verzió nem fog elindulni, értelemszerűen. A régi, szűz kodi telepítés viszont el fog indulni, hisz az a rendszer a host rendszerhez lett kiépítve, így abban a kellő függőségeket meg fogja találni(nem a ppm-ben, hanem az oprendszerben!) Viszont egy régi kodi verzióra újabb kiegészítő addonokat feltelepíteni azok verzió függőségi pl.python verziók eltérő volta miatt problémát fog jelenteni. Ráadásul nálad minden a fő sfs-be van beforgatva, így abból fizikailag eltávolítani valamit, pl. egy régi kodi verziót, csak a fő sfs kibontásával -majd annak/abbóli program eltávolítással való módon lehet- és utána a fő sfs-t újra le kell gyártani, nem túl egészséges megoldás. A puppy programeltávolítóval csak a régi program indíthatóságát szünteted meg, de maga a program fizikailag továbbra is a fő sfs-ben marad ekkor is. De, ahogy már írtam, újabb kodi verziókat régebbi, már nem támogatott rendszerre, pl. erre az Impish64-re csak akkor lehetséges feltenni, ha minden szükséges újabb libfüggőséget be tudsz szerezni hozzá, és ha azokat a rendszerre felteszed, nem fognak ütközni a már rendszerben lévő libekkel, ez utóbbit a legnehezebb megoldani.
3.Az Audacious és annak a ppm-ből való nem telepíthetősége.
Erről röviden annyit, hogy a saját ppm-jéből már nem telepíthető fel az eredeti Impish64-hez való verzió, annak elérhetetlen volta miatt. (de az archív tárolóból még ezek elérhetőek) Így kénytelen voltam ez utóbbi megoldással élni, amit le is írtam. És igen, az általad jelzett verziókat is letöltöttem, (mellette még több más Audacious pet telepítőt is) és képzeld, egyik sem indult el nálam, ugye a verzió és alkotóelem ütközések, libfüggőségek eltérő volta miatt. Igen láttam a linkjeidet, de hiába , azokkal sem működött a dolog, pont ezért voltam kénytelen saját atchiv-tárolóból lehozni a kimondottan ehhez az Impish64-hez készült, és sajnos nem a legmodernebb verziót, -lásd amit leírtam fentebb már- de ez legalább azóta is stabilan működik, nap mint nap használom.

Az, hogy Te rengeteg dolgot beletettél, az egy dolog, nekem és mindenki másnak megvannak azok a kedvelt és használt programjai, amit napi szinten használ, így egy olyan verzióval én pl. nehezen, vagy sehogy sem vagyok képes azonosulni, ahol számomra felesleges cuccok tömkelege van beépítve, és ugye ezeket a számomra nem szükséges programokat így most a fő sfs-ből kéne kiszedegetnem, de ennek a problémáját már említettem, nem írom le újra. A mostani verziódat is még azért tartom fenn a gépen, mert az általam kreált módosításokat tesztelgetem rajta.

Ilyen pl. az Emby média-server is, aminek a legújabb verzióját a saját honlapjáról töltöttem le egyetlen, Ubuntu alapú deb telepítő fájlként, -emby-server-deb_4.8.10.0_amd64.deb- és nagy előnye, hogy minimális függőségi igénye van, ezt még a Te verziód is képes kiszolgálni, így külön függőséget nem kellett hozzá letöltenem. Illetve de, de az az Emby szerverhez való addon a Kodiban, mert az Emby képes a Kodival is együtt működni. Ez a progi amúgy magában képes lenni kiváltani a Kodi-t is, mint saját médiatartalom lejátszót, mivel rendelkezik saját webes (webböngészőből nézhető-indítható) lejátszóval, így aki p. csak a saját belső hálózatán lévő médiatárolót, illetve annak tartalmát kívánja lejátszani, annak ez jó megoldás lehet. Tudom, erre képes a vlc is, de ennek a proginak hasonló a felülete, mint a Kodié, és így kényelmesebb(látványosabb, és talán egyszerűbben kezelhető) ezzel lejátszani a saját média tartalmaimat. Nem beszélve arról, hogy a program képes belső hálózaton tartalmat castolni pl. egy tv-re, vagy cast képes eszközre. Szóval ezt tesztelem még illetve használom a Te puppy verziódon, meg a saját verziójú Audacious lejátszót.
emby_server_csipesz_puppyn.png
emby_server_csipesz_puppyn.png (848.7 KiB) Megtekintve 1181 alkalommal
emby_server_player1_csipesz_puppyn4.png
emby_server_player1_csipesz_puppyn4.png (834.88 KiB) Megtekintve 1181 alkalommal
emby_server_player_csipesz_puppyn4.png
emby_server_player_csipesz_puppyn4.png (875.24 KiB) Megtekintve 1181 alkalommal

csipesz

Szia, nTomi!
Köszi a további infókat - már csak 2 gondolat:
"És ez nem a ..."cserben hagyták" kategória, ez egy természetes folyamat része. Ezeket a változtatásokat, tartalom áthelyezést a tárolók karbantartói végzik el. Ezeket a megváltozott linkeket kellett volna beépítened a puppy ppm-jébe, de nem tetted,..."
Kérlek, ha Te tudod, hogy kell ezekhez a megváltozott linkekhez hozzájutnom és beépítenem ezeket az adott puppi PPM-jébe - írd le mindannyiunk épülésére, részletesen! - mert nekem erről halvány gőzöm nincs :( ... Egy csomó régebbi cuccomon alkalmazhatnám, mint pl. saját precise, vivid-beta, upup dd stb... ezeket mind "feldobhatnám" kissé a megfelelő infó birtokában - vagyis ha feléleszthetném a ppm-jüket. Csak én nem tudom, hogy' kell...

"És igen, az általad jelzett verziókat is letöltöttem, (mellette még több más Audacious pet telepítőt is) és képzeld, egyik sem indult el nálam, ugye a verzió és alkotóelem ütközések, libfüggőségek eltérő volta miatt. Igen láttam a linkjeidet, de hiába , azokkal sem működött a dolog..."stb:
Most lehet hogy én is tudok egy jó tanáccsal szolgálni számodra - vmelyik "fosszás" audacious telepítése után én is találkoztam egy nem elindulós problémával, amit úgy oldottam meg "pik-pakk", hogy terminálból indítottam az audacioust, ott kiírta 1-2 függvénytári fájlra, hogy nem találja; pfind-dal rákerestettem az adott nevű fájlok szótöveire, rögtön kidobott tök hasonlókat(mert egy mega-puppiban igenis jó sok függőség megvagyon már :) ). Köztudott, hogy a puppilinuxok lib mappáiban milyen sok a szimlink, vagyis egy bizonyos, kompatibilis *.so verzióra odairányító, attól kissé eltérő névvel rendelkező fájl - na egy-két ilyen szimlinket kellett csak készítenem a hiányzó fájl nevével, s működött utána a cucc :) .

NTamas

csipesz írta: 2025.03.09. 17:43 Szia, nTomi!
Most lehet hogy én is tudok egy jó tanáccsal szolgálni számodra - vmelyik "fosszás" audacious telepítése után én is találkoztam egy nem elindulós problémával, amit úgy oldottam meg "pik-pakk", hogy terminálból indítottam az audacioust, ott kiírta 1-2 függvénytári fájlra, hogy nem találja; pfind-dal rákerestettem az adott nevű fájlok szótöveire, rögtön kidobott tök hasonlókat(mert egy mega-puppiban igenis jó sok függőség megvagyon már :) ). Köztudott, hogy a puppilinuxok lib mappáiban milyen sok a szimlink, vagyis egy bizonyos, kompatibilis *.so verzióra odairányító, attól kissé eltérő névvel rendelkező fájl - na egy-két ilyen szimlinket kellett csak készítenem a hiányzó fájl nevével, s működött utána a cucc :) .
Köszönöm a tanácsot, de emlékeztetnélek arra a nem elhanyagolható tényre, hogy egy-egy Ubuntu verzió, illetve az abból kreált puppyhoz legjobb megoldás a saját alaprendszerhez készített program, jelesül az audaciousbói is. Igaz, és tény, hogy ekkor nem a legfrissebb verziót fogod megkapni, hanem a -jelen esetünkben az Impish- verzió kiadásakori program verziót, de ehhez legalább nem kell semmilyen libtrükközés, ez működik a saját rendszerével, elvégre ehhez készítették, fordították le annó. Igaz, a program összetevőit már megtalálni kicsit nehezebb volt, mert én sem tudom fejből az összes archív tároló linkjét, de erre való a sokak által szidott, és utált Google, nekem segített megtalálni,gondolom neked is menni fog a keresés.
Ami a puppy tároló linkek kicserélését illeti, a Discordon nocsak és ticoo1 is megírta a mikéntjét, de nekem erre most nem volt szükségem, mivel be tudtam szerezni a megfelelő deb fájlokat, amiből a linkelt pet csomag is készült, és nálam azóta is gond nélkül üzemel. (a lentebb feltett képen látható 8 darab deb fájlon kívül semmire -semmilyen .so lib filére- nem volt szükség) Az ilyen xyz.so.lib fájlok hiánya is jól jelzi, hogy az a cucc, amit be akarnál épp tenni a puppyba, nos az nem egészen a host rendszerhez való, nem oda lett készítve, ezért vannak, jönnek fel a klf. libhiányok. Ezt néha sikerül kivédeni a trükközgetéssel, de van, amikor nem, sőt további libhiányok is felléphetnek. Ezért jobb az egyenes út megoldás, igaz, kicsit keresgélni kell hozzá, de hát ez ezzel jár, ez egy ilyen játék.

Válasz küldése

Vissza: “Pupletek”