Nos, az 5-ös és 6-os verziójú androidoknak mi felel meg - valószínûleg már csak core ix-es gépekkel hajlandóak szóbaállni? - de végre, a 4.4-r5-ös verzióval sikerem lett - pompásan indult, szépen felállt a live rendszer, könnyen átállítható volt magyarra, rögtön mûködött a net a kábeles netemmel, és skami egy korábbi kellemetlen tapasztalatától etérõen, rögtön volt mûködõképes egér is. Némi próbálgatás után úgy megtetszett, hogy kiszorítottam neki 4gb helyet a renszereket tartalmazó vinyómon, és kitelepítettem fullosban is. Ettõl azonnal lendületesebb, gyorsabb lett a live üzemmódhoz képest. Telepítése közben két fontosabb viselkedését említeném meg, az egyik, hogy megkérdezi, nagyon helyesen, hogy akarok-e az egész rendszer felett teljes jogkört(root) avagy sem - még jó, hogy akartam! a grub telepítõje viszont csak a windózaimnak csinált hozzáférést az általa kreált bootmenüben, a full telepített puppy linuxos partícióhoz már nem... persze én egy készenlétben lévõ csipeszpup live rendszer grub4dos-ával azonnal gatyába ráztam a ilyen bootmenüs dolgokat

Mivel az így kapott telepített rendszer alapjában véve isteni, ezért már csak pár apróbb kellemetlenségérõl számolnék be: 1. a fejlesztõk igazán gondoskodhattak volna egy mûködõképes screenshot progiról - a play áruház találatai közül ugyanis egy sem mûködött - így aztán az ilusztrációimat kénytelen voltam a telóm kamerájával elkészíteni;
2. ugyanígy eszükbe juthatott volna egy, a háttérben csücsülö, a tálcáról elõrántható szoftveres hangerõszabályzót a rendszerbe integrálni - pl a beépített youtube alkalmazás szinte ordított egy ilyen után - viszont erre már jó pár használható appot kínált a play áruház.
3. függetlenül attól, hogy én engedélyeztem-e a beállításokban az automatikus képernyõ-forgatást, avagy sem, rengeteg telepített alkalmazás szó nélkül "hanyatt vágatta" a képernyõ tartalmát, az egér-irányítással egyetemben - a play áruházból szerencsére erre is akadt gyógyír, különféle "screen rotation" appok képében
4. végül: aki pc-n kíván androidozni, azért készüljön lélekben, hogy ahhoz képest, amennyi app mûködik a telóján, azoknak kb a fele nem fog, vagy nem fog jól mûködni a pc-kre készült rendszeren. Én pl. röpke 3 nap szortírozás után szedtem össze egy - szûk 50 app-ból álló gyûjteményt, melyek mind jól szolgáltak, majd ezeket fel is töltöttem a saját google drive-os tárolómra, az iso-val egyetemben - tessék:
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
Akit érdekel és adott hozzá a vas is, jó szórakozást!