Az mkv az egy konténerformátum, -hordozó közeg- teljesen mindegy, mi van benne, lehet benne bármilyen kodeckel, kódolással készített film+hang. Ez okozza a nehézségét is, előbb ki kell szedni - kibontani a konténerből a tartalmat, -a benne lévő klf. médiatartalmat- majd azt a megfelelő kodeckek segítségével átkódolni megfelelően paraméterezve egy másik film+hang formátumba, majd menteni az új formátumba, esetleg az így elkészült átkonvertált médiát újra be lehet tenni az mkv-s konténer tárolóba.mayorlacko írta:Bocs a késésért Ntamás.
Szóval egy mkv-s filmet szerettem volna átkonvertálni mp4-be, az volt lassú.
Így már értem miért.
Az ellenben talányos, hogy ugyanaz a 2.1.4 Rincewind csipeszeken akár precise, akár tahr, gond nékül lejátszik minden formátumot, ugyanezt a tahrpup 5.8.3 is megteszi, az 5.8.4 már kép nélkül tudja csak. Zenei cuccot és .avi-t, vagy xvideket talán DVD is, amit nem próbáltam, de szerintem azt is, viszont minden további nélkül.
Mindenestre furcsa dolog, nézegettem a .config-ban a vlcrc-t, ám nem találtam semmi eltérést, igaz nem nagyon értek hozzá.
Hangsúlyozom, ez csak a fent említett újabb tahrpup verzióban fordul elő és talán valami bibi lehet arrafelé, mert bepróbálkoztam az Smplayerrel és Gnome mplayerrel is, na azokon sincs kép, csak a hang megy mp4 és mkv fájlok esetében.
Azami: amikor anno tömöríteni próbálgattam ezt-azt, nem vlc-n, valamit nagyon elszúrtam és azóta idegenkedem tőle, pedig biztosan értelmes dolog.
Ebből is látszik, nem egyszerű a feladat, komoly gépet, erőforrást, memóriát, és persze rengeteg megfelelő, és gyors, modern kodecket igényel a dolog.