Online Puppy kedved szerint

Pupletek, Új puppy változatok, veruiók, ISO fájlok,
azami

Re: Online Puppy kedved szerint

Hozzászólás Szerző: azami »

PCManFM 1.2.0
De van Rox is csak nem az van alapértelmezetnek..

azami

Bemutató videó Lxde precise online :D :!:
https://www.youtube.com/watch?v=75-xPywhDoM

Asztal+infó:http://i.imgur.com/NXKUDIC.png

NTamas

Hozzászólás Szerző: NTamas »

Szép, és ügyes, egyetlen számomra talán feleslegesnek tűnő részletre hívnám fel a figyelmedet.
A felső menüsoron ott van ugye az online elérhető sfs legördülő menü, - ez eddig OK! - de, minek kell minden egyes alkalommal újra letölteni a legördülő menüben linkelt sfs filéket?
Egy Puppy-hoz egyszerre úgyis csak max. öt sfs filét lehet felcsatolni, azt az öt sfs filét előre letöltöd valahova, és ebben a legördülő menüben már csak az indító hivatkozást hagyod benne,a letöltő script-et meg kiveszed, mert az szerintem felesleges már oda.

Ugyanis a videódat kikockázva, abban sehol nem látni azt, hogy az unload sfs művelet végrehajtása után a ténylegesen letöltött sfs filét te eltávolítanád-törölnéd a rendszeredről.(ből)
Innentől kezdve az Online sfs név is kissé értelmetlennek tűnik a számomra. Mivel mindig ugyanazokat a filéket töltöd le a netről, de minek is?
Egyszer letöltöd őket, - az lxde-s puppy létrehozásakor - majd abban a menüben csak sfs load+run, és ennyi...
Vagy talán van ahhoz a legördülő menűhöz egy sriptcserélő/szerkesztő alkalmazásod is, amivel Te az elérhető sfs filék neveid cserélgeted? :?:

Már csak azért is felesleges a get-sfs script-et benne hagyni, mivel a felső soron közvetlen mellette ott az ftp-elérés linkje, ahonnan további sfs-t lehetne a gépedre letölteni.
Inkább úgy variáld át szerintem a művedet, - amit nagyon szépen összehoztál, gratula hozzá! - hogy abba a legördülő menüben tematikus sfs letöltő oldal linkeket tennék be a mostani sfs linkek helyére, így növelni lehetne a választás lehetőségét, és esetleg egy sfs fájl törlő script beiktatása sem lenne utolsó megoldás, de ez csak az én véleményem.

azami

Magyarázat később :D Videó:
https://www.youtube.com/watch?v=867SySlNdSY

NTamas

azami írta:Magyarázat később :D Videó:
Most ugyanazt játszottad le, mint az előbb.
Letöltöd az sfs filét, azt lemented a web2 mappádba, majd onnan az sfs load betölti a memóriába, és az sfs load az alapesetben feldobna ilyenkor egy figyelmeztető ablakot, - ez nálad nem látszik - hogy célszerű lenne áthelyezi az sfs filét alapbeállításban a /mnt/home-ba. Nálad az sfs a betöltés után kiírás nélkül áthelyeződött, ez a videón jól látható, vagyis még mindig fizikailag a gépeden van. A memóriából ki van véve, de az sfs fájl fizikailag még a gépeden van.

azami

A felső menüsoron ott van ugye az online elérhető sfs legördülő menü, - ez eddig OK! - de, minek kell minden egyes alkalommal újra letölteni a legördülő menüben linkelt sfs filéket?
Egy Puppy-hoz egyszerre úgyis csak max. öt sfs filét lehet felcsatolni, azt az öt sfs filét előre letöltöd valahova, és ebben a legördülő menüben már csak az indító hivatkozást hagyod benne,a letöltő script-et meg kiveszed, mert az szerintem felesleges már oda.
Mi van ha csak Live módban használod a rendszert mentés nélkül mint én? Föltelepítem ami fontos majd készítek egy remastert de ezek ( vagy más)szoftverek azért legyen gyorsan elérhető még ha ritkán is kell :!: Mi van ha csak meg akarom mutatni valakinek a rendszert és a lehetőségeket ?
Most ugyanazt játszottad le, mint az előbb.
Letöltöd az sfs filét, azt lemented a web2 mappádba, majd onnan az sfs load betölti a memóriába
2.Videó! Amint be tölti a programot, a letöltött sfs törlődik (ez már az át írt, de még nem publikált script :idea: ),nem fontos a home mappába másolni, főleg ha nincs telepítve.... ;) Az unloadsfs meg ki veszi a rendszerből a maradékot (elméletileg :shock: :D ).
Az önkibontó exe script ilyen módon viszont ki véve :idea: mert nem tartottam elég biztonságosnak leltem 1-et ami folyamatosan ismételte a kibontási folyamatot :?: :shock: :?: Vagy másképp oldom meg, vagy ki marad... :roll:

NTamas

Igen, nagyon gyanús volt a videón az sfs eltűnése,sejtettem, hogy itt van valami csavar, csak én abban voltam, hogy a fizikailag letöltött sfs-fájl a gépeden van, mert ugyan minek is törölném, le, mi van akkor ha éppen kell, és nem vagy net-közelben? - szóval ezen még finomítani kée, szerintem. Az elv jó, de a net-nélküli sfs-fájlok működtetését sem szabadna elvetni szerintem

azami

Az elv jó, de a net-nélküli sfs-fájlok működtetését sem szabadna elvetni szerintem
Akkor fel kellene telepíteni, vagy mellékelni az ISO-ban :idea: :D .Na de akkor mitől is lenne online a rendszer :roll: ööööö... :D :?:
Pont az a lényeg :!: kapsz egy alap rendszert, de villámgyorsan telepíthetsz, vagy használhatsz bármit akár mentés nélkül.. :idea: :!: Egy kikötéssel :!: legyen NETT :!: :!:

NTamas

azami írta:
Az elv jó, de a net-nélküli sfs-fájlok működtetését sem szabadna elvetni szerintem
Akkor fel kellene telepíteni, vagy mellékelni az ISO-ban :idea: :D .Na de akkor mitől is lenne online a rendszer :roll: ööööö... :D :?:
Pont az a lényeg :!: kapsz egy alap rendszert, de villámgyorsan telepíthetsz, vagy használhatsz bármit akár mentés nélkül.. :idea: :!: Egy kikötéssel :!: legyen NETT :!: :!:
Pontosan ez a rákfenéje ennek az online elgondolásnak!
Ha nincs net, meghaltál!
Ezért kell egy minimális alapcsomagot mellékelni, vagy telepítéssel, vagy sfs-filék mellékelésével.(alapszintű office, multimédia-csomag-ra gondolok)
Mi van akkor, ha órákig nincs net-elérésed, mert mondjuk utazol vissza kollégiumba pl. és dolgoznod kéne a feladataidon, de a járművön, nincs net elérés?
Akkor ott fogsz gubbasztani, laptoppal a kézben, ami gyakorlatilag használhatatlan a net-elérés hiánya miatt?
OK, hogy online Puppy, de azért ennyire mégsem kéne leminimalizálni a Puppy-d szolgáltatásait, és csak elvakultan mindent a Net-re bízni, de te tudod.

azami

Mi van akkor, ha órákig nincs net-elérésed, mert mondjuk utazol vissza kollégiumba pl. és dolgoznod kéne a feladataidon, de a járművön, nincs net elérés?
Akkor ott fogsz gubbasztani, laptoppal a kézben, ami gyakorlatilag használhatatlan a net-elérés hiánya miatt?
OK, hogy online Puppy, de azért ennyire mégsem kéne leminimalizálni a Puppy-d szolgáltatásait, és csak elvakultan mindent a Net-re bízni, de te tudod.
Nem zártam ki, hogy programokat telepítve mentést készíts, és azt használd míg nincs net :!: :D Pont úgy mint a többi puppynál. :!:
Kapsz egy a fejlesztő által elképzelt rendszert, és tovább fejleszted/építed mint más puppletet :idea:
De egy más megközelítésű rendszerből tanulhat is az ember, hogy hogyan van megírva egy script, hogyan működik, hogyan épül fel, és ezt a tudást be építheted egy másik, saját magad elképzelt rendszerbe :idea: :!:
Mindenkinek nem felelhetsz meg.... ;)

Válasz küldése

Vissza: “Pupletek”