Lehet, de én úgy érzem, hogy nem jó nvidia driverrel próbálkoztam idáig, és ha ilyen jó lenne a megérzésem a lottó kitöltéskor, enyém lenne az öttalálatos.
Ugyanis a jó NVidia Legacy driver feltelepítése után ez a beállítóablak már rendesen mutatja az értékeket, eddig a baloldali rész tök üres volt, most meg így néz ki!

Ami kicsit zavaró, és furcsa, hogy CRT monitornak ismeri fel az LCD monitort, noha a típusát pontosan kijelzi, és egy kicsit balra el van csúszva a kép, de ezt a monitor Adjust szabályzójával tettem a helyére egy gombnyomással, lehetett volna az xvidtune-val is, de így egyszerűbb volt, és végre jó lett a felbontás is, mert eddig örökké 1280x960x60Hz-re akart beállni, most viszont már a rendes felbontáson (12080x1024x60Hz)dolgozik a gépem. Mindjárt belinkelem a jó drivert is! De előtte a lényeg! Pörögnek a fogaskerekek!!!

És ahogy látható, igen jó FPS értékeket mutatnak, működés közben le -fel mozog az értékek kiírása, eddig az 1787-es érték volt a legnagyobb, de még hagyom futni, annyira örülök neki, hogy összejött!!!
Tudtam, valahol, és éreztem is, hogy a 173-as driver, a nvidia-173.14.39-k3.9.11-precise.pet csomag nem lesz jó nekem, és lám igazam volt!
Nemrég egy sikertelen driver telepítéskor megzuhant a rendszer, -mondjuk ezt már többször is előadtam, ügyes gyerek vagyok én rendszer összeomlasztás terén! - és akkor még előtte egy rövid időre beugrott egy Murgas oldal, ahol pont az NVidia Geforve MX 440/4000 drivert taglalták, és ott volt egy link, de a rendszerösszeomláskor elment a weblap , és csak nagy sokára most sikerült kinyomoznom újra, és siker koronázta az onnan letöltött, és inmáron jó drivercsomag feltelepítését. Tehát, akik -velem együtt - a kros54 féle nagyon szuper Precise Puppy 571 Lite és a Full verzióval rendelkeznek, és a kernelszámuk 3.9.11-es, nos azok, ha NVidia Geforce MX 440/4000 chipsetes videókártyával rendelkeznek, azok NE! ezt a drivert telepítsék fel a rendszerre, -nvidia-173.14.39-k3.9.11-precise.pet csomag- mert úgy járhatnak, mint én is jártam, hanem ezt a jó Legacy drivert tegyék fel maguknak Ezeket.,
nvidia-legacy96-driver-96.43.23-k3.9.11.pet
nvidia-legacy96-driver-96.43.23-k3.9.11.pet.md5.txt
ezután a fogaskerekek elindításához már semmilyen kiegészítést nem kel felrakni a rendszerre, legalább is nálam már ehhez nem kellett semmi, a terminálba beírva: glxgears, kis idő múlva jönnek a mozgó fogaskerekek, és a mért, remélhetően magas FPS értékek.
Skami, te meddig szoktad hagyni pörögni a kerekeket?

Hiába egy jó driver csodákra képes, nagyon meg kell nézni, mit teszünk fel. Engem egyébként ez a kép zavart meg, ezen a képen látható az Asus Powered by NVIDIA MX 4000 GPU videókártyám, és alul az a Geforce FX embléma, na ez zavart meg a driver választásakor, ugyanis a 173-as driver az NVidia Geforce FX-sorozathoz való! - és mint ilyen, ezek nekem a Geforce MX 4000 GPU-s kártyánhoz nem volt jó, csak ez az utólag feltett nvidia-legacy96-driver-96.43.23-k3.9.11.pet csomagban lévő driver. Ugyanis az említett GPU mellett az Asus kártyában még ez is benne van: NVIDIA nfiniteFX™ II Engine - és ez az FX meg az említett képen látható embléma vitt engem félre a videó driver választásakor.