Kezdő lépések.

A puppy linux operációs rendszer és szoftverei
sapysoft

Re: Kezdő lépések.

Hozzászólás Szerző: sapysoft »

Sziasztok.
Sajna nem volt sok időm a gépet buherálni. A videókártya projectel kapcsiban addig jutottam, hogy a Grub4Dos-t veltettem. A drivert az mnt/home könyvtárba másoltam.
Gépet újraindítottam. Előjött egy kék ablak. puppy383, win... Bejutottam egy szöveges "terminálba". ls parancsal látom a file-kat. Ott a driver is. Csak nem tudom elindítani sehogy.
Ha tab-ot nyomok kiadja a parancsokat, de nem tudom mivel lehetne elindítani.
Lehet tovább haladok, máshogy próbálkozom.
Üdv mindenkinek.
sapysoft

Mtamas

Hozzászólás Szerző: Mtamas »

Sziasztok!
Hogyan lehet konzolból több deb fájlt telepíteni? Elnavigálok a .deb fájlokat tartalmazó mappába és...? A dpkg -i *.deb parancs, amit a libreoffice readme-jéből ötleteltem, nem működik, eredménye csak a cant open /var/lib/dpkg/info/"fájlnév"
(Csipeszpuppyn letöltöttem egy új libreoffice-t, és minden gond nélkül a kibontott deb fájlokra egyenként rákattintva, majd a jóváhagyásra is türelmesen rákattintgatva szépen fel is települ. Csak a kíváncsiság hajt, hogy hogyan csinálnák ezt a profik. :-)

NTamas

Hozzászólás Szerző: NTamas »

Kép

Ha nem egyenkénti, hanem több filét szeretnénk telepíteni, akkor elolvassuk ezt a cikket, fókuszban a dselect!.
http://www.szabilinux.hu/dpkg/
Ezután körülnézünk a Puppy csomagkezelőjében, ...hátha!
Kép
kijelöljük, és rákattintással feltelepítjük a deb csomagokat is kezelni képes Puppy Linux-ra.
Kép
majd, ha sikeresen feltelepült a dselect, akkor a terminal-ból elindítjuk azt!
Kép
-----------------
Más.
Kibontott Libre Office gyári telepítőből meg (ami durván kb. 60 darab .deb csomagot jelent!) a fórumban Skami által leírt megoldással csinálj pet-es telepítőt.

istvankisss

Hozzászólás Szerző: istvankisss »

Üdv!
teljesen kezdő vagyok Puppy téren, és úgy került a dolog, hogy egy régi OmniaXE3-ba kellett lelket lehelnem. A telepítéssel már megszenvedtem, Slako-5.7-NO-pae került rá, amit sikeresen magyarítottam is. Azt szeretném kérdezni, hogy a GRUB-ot hogyan lehetne úgy beállítani/telepíteni, hogy ne keresgéljen más rendszereket, ne várakozzon,hanem egyszerűen csak betöltse a Puppy-t?
Köszi!

csipesz

Hozzászólás Szerző: csipesz »

szia!
Tudtommal minden mai puppylinux alap alkatresze a grub4dos nevu alkalmazas. Keresd meg ezt a menubol, futtasd, valaszolj csupa okeval a kerdeseire, majd a vegen, mikor felajanlja, hogy szerkeszted-e az altala keszitett menu.lst fajlt, ha van kedved, szerkeszd. ilyen egyszeru.
Ja! ha azt akarod, hogy ne varakozzon, a menu.lst fajlban legfelul majdnem vanegy olyan sor, amely a bootmenu varakozasi keslelteteset adja meg, no itt allits be 0 masodpercet.
Megjegyzes: azert nem barmelyik fajta puppyban dolgozik korrektul a grub4dos! De a precise puppykba jot raktak, az faja. Viszont egyszer, amikor tahr puppyval kinlodtam, annal az eredetileg benne talalt grub4dos valami teljesen hasznalhatatlan sorokat generalt a menu.lst fajlba - ott az egesz grub4dos-t lecsereltem egy precise-bol atvett valtozattal!

kavics

Hozzászólás Szerző: kavics »

Tudtok olya puppy változatokat ajánlani ami "2 klikkeléses"?
Egy ismerősömnek raknék fel puppyt.
Windowsos volt eddig, idős már, azt szokta meg.

janugsa
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: janugsa »

Rox fájlkezelőt nyisd meg . A megjelenő Rox-ban jobb egér katt,azután:
Beállítások---Pinboard----"Megnyitás egy kattintásra" innen pipát kiszedni,
majd OK. Így ezek után az ikonokra majd kétszer kell kattintani .

Ha a Rox fájlkezelő használatánál is kettőt akarunk kattintani akkor:
Beállítások-----Könyvtárablakok----"Megnyitás egy kattintásra" innen pipát kiszedni,majd OK.

kavics

Hozzászólás Szerző: kavics »

Ezek szerint akkor mind az :)
Köszönöm a segítséget!

Sgor

Hozzászólás Szerző: Sgor »

Üdvözlök mindenkit!
Nagyon új vagyok még linux témában, bár néhány napja már próbálkozom a Tiny Core linuxxal!
Szeretném a laptopomon lévő Win7-est lecserélni, valami másra, mert már elegem van belőle, meg feleslegesen nagy.
Keresgettem a neten, így találtam erre a szimpatikus kis közösségre.
A segítségeteket kérném, hogy a következő vasra melyik változatot ajánljátok:
Dell Latitude D630
Intel Core2 cpu 2Ghz
4 GB memória
Intel965 chipset (X3100 VGA)
120GB SSD
Kijelző felbontása:1440x900

Amire használnám: internet, filmnézés, zene hallgatás, néha kis irodai munka, CAD fájlok olvasása, pdf, kb ennyi!

Segítségeteket előre is köszönöm!

András

S-kami
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: S-kami »

Örülök, hogy idetaláltál! :P

Melyiket???
Akármelyiket... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Erre bármi felmegy.

Választhatsz 64 és 32 bites rendszert.
A 32 bites az, ami elterjedtebb, lévén régi gépekről szó általánosságban, talán az a támogatottabb is, a 64 bites mostanában kezd egyre jobban bekerülni a köztudatba.

egy dologra figyelj lehetőleg, hogy PAE kerneles verziót használj, hiszen az támogatja a 4 GB ramot, ugyanakkor ha véletlenül nem olyat, tehát non-PAE kerneles puppy kerül a gépedre, az sem nagy baj, ezen a gépen minden elfut.

Szerintem próbálgasd őket, van minimál rendszer és olyan is, mint csipesz munkái, ami abszolút megalomán, özön mennyiségű programmal előretelepítve, ami azért kényelmes, mert egy kezdőnek nem kell a telepítgetéssel babrálnia.
Puppy linux ! Mert megérdemlem !
Gyertek fel a csetre ! Katt ide a csevegéshez: https://discord.gg/9pm6rTfG5s

Válasz küldése

Vissza: “Puppy Linux”