Kezdő lépések.
Re: Kezdő lépések.
Ehez jobb ha hozzászox , Ntamas "kollega" már csak ilyen , volt már ebből vita korábban is .
-<(].K.u.L.u.S.z.[)>-
-----------------------------------------------
Elérhetőségeim: Angol irc csevegő, (reg mentes) Discord, YouTube
A menü> fájlrendszer > pfind-al valószínüleg nagyobb sikered lesz , csak kattints az advanced módra . Egyébként a böngit is be tudod állítani hogy mit tegyen amikor pet fájlt adsz neki, itt szintúgy be kell állítani a petget-et.tomajer írta: Merthisz, ha elindította volna a .pet-et, akkor nem kerestem volna a PetGet-et, ha megtaláltam volna, akkor nem kérdeztem volna hol lehet. És akár hiszed akár nem, a kereső nem találta nekem!!!
Sőt vazze a keresés is másképp működik, mert amikor a rox vagy milyen (bocs most winben vagyok) fájlkezelő kereső gombjára kattintottam, nem nyitott fel nekem ablakot, hanem megkérdezte hol akarok keresni ... de vazze, nem találtam, ezt hol kéne neki megadni?!?
-<(].K.u.L.u.S.z.[)>-
Én nem olvastam itt lekezelő, kioktató hozzászólást.
NTamas-t inkább dícséret illeti a részletes hozzászólásaiért.
NTamas-t inkább dícséret illeti a részletes hozzászólásaiért.
Hogy a végén kezdjem, senki nem aláz itt senkit sem a porba!tomajer írta:.... De azért próbálj meg nem ilyen lekezelő és kioktató lenni. Ezek szerint te sem vagy fiatal ember.. én is win 3.1 el kezdtem. (bőven 95 előtt, mert akkor már a win 95-nek örvendtünk ... nem tudtuk milyen sz@r lesz) És nagyon büszke voltam rá, hogy már egy olyan gépet össze tudtam rakni, amin az fut, hiszen előtte dos, és norton commander volt.
...Ha kérdezek, akkor azért kérdezek, mert nem tudok valamit. Gyaníthatóan pont azért, mert nagyon másképp van mint a winben....
Merthisz, ha elindította volna a .pet-et, akkor nem kerestem volna a PetGet-et, ha megtaláltam volna, akkor nem kérdeztem volna hol lehet. És akár hiszed akár nem, a kereső nem találta nekem!!!
Sőt vazze a keresés is másképp működik, mert amikor a rox vagy milyen (bocs most winben vagyok) fájlkezelő kereső gombjára kattintottam, nem nyitott fel nekem ablakot, hanem megkérdezte hol akarok keresni ... de vazze, nem találtam, ezt hol kéne neki megadni?!?
Aztán valahogy eljutottam oda, hogy egy mappban tudtam keresni, de mivel én ennek még a fájlsruktúráját mindig nem értettem meg... biztos én vagyok a hülye... de képtelen voltam azt mondani neki, hogy a teljes gépen keressen.
Bocs!
Sz'al, azért vagyok a "kezdő lépések" topicban, hogy hülyeségeket is kérdezhessek!
... és ezért ne alázzanak ha lehet porba....
Maximum kissé őszinte szavakban megfogalmazva rámutat a hibádra, ezáltal minden egyéb felesleges mézes-mázos hangvételű írást mellőzve - elvégre nem egy rózsaszínű leányhonlap fóruma ez - röviden leírtam az én észrevételeimet a bukdácsolásodról, illetve fűztem hozzá a saját szavaimat ahhoz, amikor leírtad azt, hogy huszonéve! Igazából ezen buktam ki. És mindjárt meg is magyarázom, miért. /csak azt nem értem, hogy miért kell ezt mindig megtenni, miért nem lehet elsőre megérteni a leírt szavakból, hogy miért is lettek úgy megfogalmazva, nem te vagy az első, gyanítom még nem is az utolsó, aki ezt személye elleni támadásnak, porba alázásnak, lekezelésnek veszi ezt, pedig nem az, csak figyelmesebben, és indulatok nélkül kellene elolvasni a kapott választ, és azt értelmezni helyesen, nem pedig kibukni azon, ha valaki a hibáidat felsorolja/
Mert miről is van szó, jelenleg:
Te leírtad, hogy huszonéve....oké, rendben, meg leírtad, hogy fájlszerkezet, rendben, meg leírtad, hogy norton commander, rendben, meg fájlkeresés, ez is rendben lenne, de ami nincs rendben, és nálad erősen hiányolom, az a következő, és ez nem lekezelés, a tények, szimpla közlése csupán! -mielőtt még ezen is kibuknál!-
Nem tapasztalom az általad leírt szavakból, válaszokból a logikus gondolkodást, amit teszel, az minden, csak nem annak nevezhető cselekedet. Ha már leírtad, fájlszerkezet, és norton commander, feltehetően tudod, hogy egy vízuális megoldással - commander- jobban, gyorsabban meg lehet ezt tanulni, vagy ismerni, mert ez többek közt erre is való. A Linuxban is van ilyen program, a Puppy linux alá is elkészült ennek egy változata, ami a főoldalon elolvasható cikk alapján megszerezhető, letölthető, használható. Amúgy már itt sem érzem a logikus gondolkodást, ha én egy új helyen, új dolgokat akarok megismerni, akkor én ezt úgy teszem, hogy először is végig olvasom a teljes fórumot, a főoldali résszel egyetemben, hátha a bennem felmerülő kérdésekre már ott választ lelek, akár szöveges, akár egy, vagy több letölthető program képében! Próbálok utána olvasgatni az új oprendszer alapjainak, annak fájlszerkezetének - hogy csak ennél maradjunk - és keresek olyan leírást, -van! - vagy olyan programot, -van! - ami ebben segítségemre lehet. Ezután én azt szoktam csinálni, hogy fogok egy, többek által is beváltként megjelölt verziót, és feltelepítem a gépemre, majd töviről hegyire átnézem azt! Tudom ez hülyén hangozhat, talán ósdi megoldásnak is tűnhet, de hát mivel magam sem vagyok már fiatal,-sajnos!- én már csak ragaszkodom a nekem bevált, ma talán elavultnak tűnő módszerhez, és ha úgy ítélem meg, hogy ezzel talán másnak is segíthetek, akkor ezt elmondom neki. Röviden, -ez mondjuk, nem mindig jön össze- a lényeget megemlítve, semmi sallang, semmi mellébeszélés. Nálad ezeket a szerintem logikus lépéseket a válaszaid alapján nem látom felfedezni, hiszen -maradjunk példának ez mellett- megemlíted a norton commander-t, mint a vízuális gépen lévő tartalmat megmutató programot, amiben ugye könnyebben látható az a bizonyos fájlszerkezet, -de ez mellé még ugye nem árt hozzáolvasni sem - ugyanakkor azt írod, hogy itt a Linux-ban nem találsz semmit. Már megbocsáss, de most azért mégis rád kérdezek, ha ennyi -huszonéves- tapasztalással bírsz, hogy az ördögbe nem jöttél már rá, hogy a Linux sem egy nagyon más rendszer, itt is megvannak a szerkezeti felépítések, igen, meg kell tanulni! - ezt segítendő, megmutató segédprogramokat viszont meg kell keresni, és használni azokat! - és végül a menürendszer sem azért van, hogy legyen hova kattintgatni, a windows-al ellentétben, itt egy logikus rendszer szerint vannak benne elrendezve a rendszerben megtalálható programok, ezek között akad fájlkeresésre is alkalmas verzió is!(ezért szoktam én-mint fent írtam, először átnézni, kitapasztalni az új rendszert otthon, saját magam) A te válaszaidban én ezt a logikus rákeresést, utána nézést nem láttam, és ezt hiányoltam egy sok éves tapasztalással bíró embertársamnál. Ez, ismétlem nem lekezelés, sem porba alázás, sem semmi egyéb, csupán az én általam vélt hiányosságok ismertetése, semmi több.
A probléma az, hogy itt a fórumon -de máshol is, sajnos- ha hasonlóan logikus lépésekre bíztatok valakit, az rögtön a személye elleni kirohanásnak, támadásnak veszi, és dühösen válaszol, ahelyett, hogy elgondolkozna, miért is kapott ilyen választ. Vannak persze üdítő kivételek is, de sajnos ők vannak kevesebben. Ami az válasz úgymond stílusát illeti, -ugyanis ebbe kötnek bele, mert másba már nem tudnak! - könyörgöm, nem egy leányiskolában vagyunk, meglett férfiemberek vagyunk mindannyian, értünk -vagy legalább is a nagyobb részünk ért- a szavakból, felesleges ide minden mellébeszélés, méze-mázos stílus emlegetése, hidd el, a nyers, de lényegi mondanivaló megemlítése sokkal többet használ, mint a felesleges klf. stílusokba bújtatott megoldások. Ha ezt megérted, akkor jó, ha nem, akkor sincs nagy baj, legfeljebb tovább fog neked tartani az újdonságok megismerése.
További szép napot!
NTamas.
Utóirat:
A fent említett Double Commanderből mindjárt gyártok egy .pet csomagot, hogy könnyebb legyen neked feltelepíteni, türelem.
Meg is van: doublecmd-0.6.2.gtk2.i386.pet
Azért a gtk-s változatot választottam a qt-s verzió helyett, mert ehhez nem kell még plusz másik alkalmazást -qt- is feltelepítened, ez így önmagában már működőképes. Kipróbálva egy 3.9.11-es kernelverziót tartalmazó Puppy Precise 571 Lite verzión, menübe beírja magát, és magyar nyelvű a felhasználói felülete a legutolsó elérhető 32 bites verziónak.

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára NTamas 2015.06.07. 13:11-kor.
Tomajer és egyéb fórumtársnak akinek elkerülte a figyelmét...
Ha valami változást csinálok a gépen és nem tudom mit hol keressek akkor a feliratokat nézem
, ugyanis ahol-amiben változás történt azt kiemeli a rendszer
Mint a képen látható...
Ha valami változást csinálok a gépen és nem tudom mit hol keressek akkor a feliratokat nézem

Így igaz!
De csak addig, amíg véletlenül, vagy szándékosan nem kattintasz oda, utána már eltűnik a fekete kiemelés!
De csak addig, amíg véletlenül, vagy szándékosan nem kattintasz oda, utána már eltűnik a fekete kiemelés!
Nem mindenki egyforma Ntamas, te utána olvasol , ő nem (mert most jött windowsról) .A logikáról annyit hogyha nem lennének az ilyen "tudatlan"(számodra idétlen) kérdések , akkor neked sem lenne mit olvasgatni erről a fórumról . A fórum azért van hogy segítsünk egymáson , és nem azért hogy felsoroljuk életünk nagy hibáit . Megnézném te mit csinálnál ha neked állnék leosztani hogy "te ezért meg ezért vagy hülye , inkább ne is használj puppy-t bammeg "NTamas írta: Maximum kissé őszinte szavakban megfogalmazva rámutat a hibádra, ezáltal minden egyéb felesleges mézes-mázos hangvételű írást mellőzve - elvégre nem egy rózsaszínű leányhonlap fóruma ez - .........
Nem tapasztalom az általad leírt szavakból, válaszokból a logikus gondolkodást, amit teszel, az minden, csak nem annak nevezhető cselekedet. ................ Amúgy már itt sem érzem a logikus gondolkodást, ha én egy új helyen, új dolgokat akarok megismerni, akkor én ezt úgy teszem, hogy először is végig olvasom a teljes fórumot, a főoldali résszel egyetemben, hátha a bennem felmerülő kérdésekre már ott választ lelek, akár szöveges, akár egy, vagy több letölthető program képében! Próbálok utána olvasgatni az új oprendszer alapjainak, annak fájlszerkezetének -

-<(].K.u.L.u.S.z.[)>-
Akkor soronként a válasz:KuLuSz írta:.A logikáról annyit hogyha nem lennének az ilyen "tudatlan"(számodra idétlen) kérdések , akkor neked sem lenne mit olvasgatni erről a fórumról . A fórum azért van hogy segítsünk egymáson , és nem azért hogy felsoroljuk életünk nagy hibáit . Megnézném te mit csinálnál ha neked állnék leosztani hogy "te ezért meg ezért vagy hülye , inkább ne is használj puppy-t bammeg "Nyilván én is szoktam beírni olyanokat hogy ez nem jó döntés volt vagy éppen hülye lépés , de az koránsem zavarja annyira az ember hangulatát mint ahogy te kifejezed magad... Ezt csak mint vélemény írom , nincs kedvem vitázni (nem erre való a fórum).
Akkor segítesz a másiknak a legtöbbet, ha rámutatsz a hibáira, és ezzel együtt, emellett valamiféle hasznos megoldást is kínálsz neki a probléma megoldására, szerintem.
Nyilván nem örülnék neki, de ha ilyen -általad ezt a stílusnak nevezett - beírást követnél el, garantálom, hogy amit kapnál érte, Te sem tennéd ki az ablakba függöny helyett!

Nekem is eléggé hangulat zavaró, ha azt látom, hogy saját bevallása szerint is már látott számítógépet az illető, és mégis, ahogy Te megfogalmaztad, idétlen kérdésekkel él, ha meg netán választ kap, akkor azt képtelen normálisan értelmezni, rögtön ahogy sajnos Te is, mindenféle kifogásolható stílust és egyéb dolgot belemagyaráz abba, amibe ilyenről szó sincs. Van ugyan rövid, tömör, lényegi megfogalmazás, ha ezt valaki nem érti, vagy nem akarja megérteni, felfogni, legyen az bárki, azt nagyon tudom sajnálni!
A fórum igenis vitára, vitázásra, klf. dolgok megvitatására is való, annó erre találták ki a szó névadói!
Nekem sincs kedvem erre továbbiakban több szót pazarolni, feleslegesen!
Köszönöm újra mindenkinek a segítséget.
Sziasztok
Puppy linuxra szeretném felrakni a teamviewer alkalmazást. Melyik lenne a legegyszerűbb módja, és mik a lépései. Teljesen kezdő vagyok ebben a témában. A segítséget előre is köszönöm
Puppy linuxra szeretném felrakni a teamviewer alkalmazást. Melyik lenne a legegyszerűbb módja, és mik a lépései. Teljesen kezdő vagyok ebben a témában. A segítséget előre is köszönöm