DPup Stretch HU 2018.04.
Re: DPup Stretch HU 2018.04.
Ma volt egy kis idő, tehát próbára fel (noPAE verzió).
Mint az utóbbi években mindig, most is a Rufus gyártotta a pendrivre-ra a kibontást.
És néhány másodperc után kb. ez a kép fogadott.
A jobb oldalról lehet lemaradt valami (többnyire a done) a képernyőt, mint tudjuk, nem túl egyszerű fotózni.
Szóval egyelőre a "legújabbak" közül az UBB lehet a nyerő, annyival, hogy drivert kéne felhajtani a wifihez.
(Ugyanakkor a célgép a precise alatt hibátlan, tehát semmi sürgető ok nincs a cserére.)
A Csipesz-féle brutálgigamega-Puppyt még nem néztem. Úgy emlékszem, az amúgy is kicsit korábbi ezeknél.
Kifejezetten arra vagyok kíváncsi, hogy a legeslegfrissebb kernelű (tehát legújabb) Puppyk hogyan állnak.
A másik, hogy nekem inkább az alap illetve a minimál jön be (ami semmiképp sem csökkenti @Csipesz érdemeit és munkásságának értékét), hiszen abban meg neki van nem kicsit igaza, hogy egy jól összerakott, wine-nal ellátott, a függőségeket már beleépített cucc is alap és minimál, csak egy-két lépcsővel föntebb. Tehát valószínű, hogy valami Csipesz-puppyt is próbálok...
Mint az utóbbi években mindig, most is a Rufus gyártotta a pendrivre-ra a kibontást.
És néhány másodperc után kb. ez a kép fogadott.
A jobb oldalról lehet lemaradt valami (többnyire a done) a képernyőt, mint tudjuk, nem túl egyszerű fotózni.
Szóval egyelőre a "legújabbak" közül az UBB lehet a nyerő, annyival, hogy drivert kéne felhajtani a wifihez.
(Ugyanakkor a célgép a precise alatt hibátlan, tehát semmi sürgető ok nincs a cserére.)
A Csipesz-féle brutálgigamega-Puppyt még nem néztem. Úgy emlékszem, az amúgy is kicsit korábbi ezeknél.
Kifejezetten arra vagyok kíváncsi, hogy a legeslegfrissebb kernelű (tehát legújabb) Puppyk hogyan állnak.
A másik, hogy nekem inkább az alap illetve a minimál jön be (ami semmiképp sem csökkenti @Csipesz érdemeit és munkásságának értékét), hiszen abban meg neki van nem kicsit igaza, hogy egy jól összerakott, wine-nal ellátott, a függőségeket már beleépített cucc is alap és minimál, csak egy-két lépcsővel föntebb. Tehát valószínű, hogy valami Csipesz-puppyt is próbálok...
Helló!
Remek képed van, de nekem is van ilyen.
Szóval, amit én itt most nem értek (persze nem ez az egyetlen!). Mindent kipróbálok több gépen, amit felteszek. Én "megrögzötten" CD-ről próbálom ki őket és most ennek meg is van a "leve".
És nem értem: CD-ről simán betölti a rendszert (a kép szerint, balra lent a CD ikonja, jobbra fent a kernel száma), USB-ről ugyanazt kapom amit Te!
Minden 4-es NoPae kernellel USB-ről ez van de, ha 3-ast teszek bele, akkor remekül fut (kép szerint pl. K-3.14.56), a filmek is, minden felbontásban akadozás nélkül (amit a monitor tud!, WiFi - 24 Mbit/sec. letöltési sebesség mellett, youtube-viewer_3.3.1.pet-t (4 MB) használva is, 2160p Z53E). Lecseréltem erre az ISO-t, mert így USB-ről is ki lehet próbálni a puppy-t. És továbbra sem értem, hogy a pedrive-ról miért nem? Egy apróság: pl. a K-4.9.92 Pae viszont fut pendrive-ról a laptopomon, Asus Z53E!
Tudom, hogy mindenki ragaszkodik a kedvenc programjához, de nem igazán értem, hogy minek a Rufus? Én nagyon primitíven szoktam pendrive-ra pakolni a kiszemelt ISO-t.
GParted-del bootolhatóvá teszem a pendrive-ot (ha kell FAT32 format), egy könyvtárba bemásolom az ISO tartalmát, "ráeresztem" a Grub4Dos-t és már kész is, "élvezem"
Remek képed van, de nekem is van ilyen.
Szóval, amit én itt most nem értek (persze nem ez az egyetlen!). Mindent kipróbálok több gépen, amit felteszek. Én "megrögzötten" CD-ről próbálom ki őket és most ennek meg is van a "leve".

És nem értem: CD-ről simán betölti a rendszert (a kép szerint, balra lent a CD ikonja, jobbra fent a kernel száma), USB-ről ugyanazt kapom amit Te!

Minden 4-es NoPae kernellel USB-ről ez van de, ha 3-ast teszek bele, akkor remekül fut (kép szerint pl. K-3.14.56), a filmek is, minden felbontásban akadozás nélkül (amit a monitor tud!, WiFi - 24 Mbit/sec. letöltési sebesség mellett, youtube-viewer_3.3.1.pet-t (4 MB) használva is, 2160p Z53E). Lecseréltem erre az ISO-t, mert így USB-ről is ki lehet próbálni a puppy-t. És továbbra sem értem, hogy a pedrive-ról miért nem? Egy apróság: pl. a K-4.9.92 Pae viszont fut pendrive-ról a laptopomon, Asus Z53E!

Tudom, hogy mindenki ragaszkodik a kedvenc programjához, de nem igazán értem, hogy minek a Rufus? Én nagyon primitíven szoktam pendrive-ra pakolni a kiszemelt ISO-t.
GParted-del bootolhatóvá teszem a pendrive-ot (ha kell FAT32 format), egy könyvtárba bemásolom az ISO tartalmát, "ráeresztem" a Grub4Dos-t és már kész is, "élvezem"

Már megint lemaradt -- valaki már szánjon meg és mondja meg miért csak egy képet tudok beszúrni?
Bocsi, de az első kép nem az, ez a jó:
Próbáltad ext4-re formázni a pendrájvot. Talán akkor elindul.
Így még a mappába is menthet, valamint minden kikapcsoláskor megkérdezheti, hogy menteni akarod az eddigieket.
Lehet hogy valamelyiket fat32-ön is tudja.
Így még a mappába is menthet, valamint minden kikapcsoláskor megkérdezheti, hogy menteni akarod az eddigieket.
Lehet hogy valamelyiket fat32-ön is tudja.
Köszönöm!
Ki fogom próbálni, de engem igazán az izgat, hogy a 4-es sorozatú NoPae kernelek CD-ről miért futnak rendesen és pendrive-ról miért nem hajlandók. Ugyanakkor egy 4-es Pae-ssel pedig rendesen indul.
Kipróbáltam viszont a youtube viewer-t, ahogy fentebb írom és vlc-vel, smplayer-rel is. Úgy van ahogy egy másik témában írod, egyszerű választani a gnome media player, az mpv, a vlc és az smplayer között. De a vlc és az smplayer nem találja a "címet". Gondolom még kellene a beállításokon egy kicsit variálni.
Ki fogom próbálni, de engem igazán az izgat, hogy a 4-es sorozatú NoPae kernelek CD-ről miért futnak rendesen és pendrive-ról miért nem hajlandók. Ugyanakkor egy 4-es Pae-ssel pedig rendesen indul.
Kipróbáltam viszont a youtube viewer-t, ahogy fentebb írom és vlc-vel, smplayer-rel is. Úgy van ahogy egy másik témában írod, egyszerű választani a gnome media player, az mpv, a vlc és az smplayer között. De a vlc és az smplayer nem találja a "címet". Gondolom még kellene a beállításokon egy kicsit variálni.
A legnagyobb gond szerintem ezzel a gtk youtube viewer-el az hogy bár kibontod a tömörített csomagot, és a kapott alkönyvtárat valahova, bárhova, ahogy janugsa is írta, de attól, hogy valahova odamásolod azt a portable könyvtárat, az attól még nem lesz patchon!ticoo1 írta: ↑2018.04.17. 10:00Kipróbáltam viszont a youtube viewer-t, ahogy fentebb írom és vlc-vel, smplayer-rel is. Úgy van ahogy egy másik témában írod, egyszerű választani a gnome media player, az mpv, a vlc és az smplayer között. De a vlc és az smplayer nem találja a "címet". Gondolom még kellene a beállításokon egy kicsit variálni.
Azt tudatni kéne a rendszerrel is, hogy ott van egy program, ami alkalomadtán meg akar hívni majd egy, a rendszerbe már feltelepített programot, aminek a futtatható bináris fájlja a rendszer /usr/bin könyvtárában van már feltelepítve, lásd vlc, smplayer, mplayer.
Amíg ezt a patchra tevést nem tesszük meg, addig hiába akarjuk átírni abban a gtk youtube viewer program beálítás ablakban a lejátszó nevét, az a prtable programon belül az arra a programra érvényes /usr/bin könyvtárban lévő mpv programot fogja csa tudni elindítani.
Már kipróbáltam úgy is - mert izgatott a dolog, és janugsa-nak is meg akartam írni a tapasztalásomat ezen ügyben- hogy a nálam a rootba kibontott portable programon belüli bin könyvtárba -/root/yt-viewer/cde-root/usr/bin- tettem bele egy portable vlc fájlt, majd egy mplayer fájt, de úgy sem működött a dolog, valamiért csak az mpv bin fájlt látja és tudja használni, mást nem.
Nálam az összes gépen lévő puppy frugall módban van telepítve, bárhova, bármelyik rendszerbe is teszem bele a kibontott gtk youtube viewer program portable könyvtárát, egyik puppyban sem képes az amúgy a rendszerben már feltelepített vlc, smplayer, mplayer programokat használni!
A gtk youtube viewer program beállító fájlja ezt tartalmazza: -már át van írva itt a lejátszóválasztó a vlc-re-

Jól látható, hogy a portable programon belüli útvonalmegadásnak -/usr/bin/mpv- megfelelően a portable programon belül érvényes patch-nak megfelelően csak az mpv bináris fog működni, a host rendszerbe amúgy feltelepítve lévő vlc program viszont már nem fog elindulni, hiába van a vlc paraméterezésében az amúgy a host rendszerben érvényes és működő vlc bináris név megadva, amíg maga a portable program eleve nincs a rendszer patch-ba bejegyezve, addig innen semmilyen, a host puppy rendszerbe már feltelepített, és amúgy a host puppy -ban működő lejátszó nem lesz elindítható, legalább is nálam ez a helyzet áll fenn!
Megjegyzés!
Amúgy ennek a gtk youtube viewer programnak létezik egy olyan verziója is, ahol a készítő egy mplayer lejátszót, és annak függőségeit szőtte bele a programba az mpv helyett, és ott, abban a programban az mplayer motor rendben működik is, de ez is csak a portable programon belüli érvényes patch miatt, amúgy a program tömörítve kb. 50Mega, kibontva több, mint 127 Mega, szóval nem egy kispályás cucc, de működik, kipróbáltam ha megtalálom újra a progi linkjét, bemásolom ide.
Megvan, ezen az oldalon van a letöltési link: http://www.murga-linux.com/puppy/viewto ... 049#987049
EDIT2: Finally found a way with a working mplayer, but this cde package is HUGE (127MB extracted):
https://dl.dropboxusercontent.com/s/zqt ... ar.gz?dl=1
Ez a csomag egy strech-puppy-ra hangolt verzió, és nálam pl. a Precise, és a Tahrpuppyn elindul ugyan, és be is hozza, lekeresi a kategóriát, de a lejátszás már nem indul el!
Ennek az mplayer verziónak ilyen a beállító ablaka: -Precise Puppyn fotózva-

és bár lekeresi a kategóriát, fel is adja a választó-lejátszást indító ablakot, de nem működik maga a lejátszás, sem a Precise-n, sem a Tahrpuppyn, a második kép az utóbbin készült.

Logikus is, hogy nem megy a lejátszás a Precise, és a Tharpuppy alatt, hiszen ez a verzió eleve a strech-re van hangolva, az ahhoz való mplayer függőségi fájlo vannak beletéve. Akinek strech puppy-ja van, próbálja ki, hátha működik nála.
Köszi NTamas!
De én egy .pet
csomagot telepítettem, úgyhogy megfelelően "be van ágyazva" a puppy-ba (megjelenik a menüben, stb.). Rendesen működik is, csak a paraméterezéssel van gond a VLC és az Smplayer estében, s nem volt még időm "játszani vele". (Valamelyik progi Qt-s, valamelyik Gtk-s, így van mit csiszolgatni
)
A DPup Stretch-ben sem lejátszási, sem képalkotási gond nincs, csak be kell állítani hozzá mindent (illetve csak a VLC-t, Smplayer-t, ha valakinek annyira kell, nekem az mpv is elég
).
De én egy .pet

A DPup Stretch-ben sem lejátszási, sem képalkotási gond nincs, csak be kell állítani hozzá mindent (illetve csak a VLC-t, Smplayer-t, ha valakinek annyira kell, nekem az mpv is elég

Sziasztok !
Kros54-el kell egyet értenem abban, hogy sajnos, itt is ugyanaz a hibaképernyő fogad, mint Nála. szintén rufussal pendrive-ra lett készítve és netbook-on bootolva. később még kétféle programot kipróbáltam, az eredmény ugyanez lett
Kros54-el kell egyet értenem abban, hogy sajnos, itt is ugyanaz a hibaképernyő fogad, mint Nála. szintén rufussal pendrive-ra lett készítve és netbook-on bootolva. később még kétféle programot kipróbáltam, az eredmény ugyanez lett
Sajnos pont így van, ahogy íród. Mindegy mivel íród pendrive-re a 4-es NoPae-s kernelek esetében, de CD-ről meg rendben működik. Még nem jöttem rá, hogy miért. De a 3-sokal meg OK. Ez van, meg kell keresni az okát.