ha megnézed a képet:
az általad hiányolt fájlok eleve nem képezi szorosan a FF csomag tartalmát! Ahhoz ilyet eleve nem is mellékelnek a gyárilag letölthető FF-csomagokban sem!
Viszont!
Az említett esr Firefox már igényli a rendszertől a gtk-3.0 meglétét, tehát ez a fájlhiányosság a rendszered problémája, nem a Firefox-é.
Fel kell tenni a Debianra, Artfulpup-ra a gtk-3.0-at és annak függőségeit, utána simán működni fog. Nálam a Precise-571-re, a Tahrpup-6.0.5-re, 6.0.6-ra, a csipesz féle retró precise mini-re is fel van téve a rendszerhez való, passzoló gtk-3.0 csomag, ezek még a csomagkezelőből is elérhető pet csomagok, de a puppy egyes tárhelyes weboldalain is elérhetőek, letölthetőek.
Vagy neked a Debian-hoz a hivatalos oldalról is letölthetőek, pl. innen: https://packages.debian.org/stretch/libgtk-3-0
Az utolsó esr FF változat ami még nem kérte maga alá a gtk-3.0 meglétét, az a firefox-45.6.0esr-Us csomag volt, ettől fölfelé már kellett hozzá a futtató rendszerben a gtk-3.0 megléte. Tehát ez nem FF-hiba, csomaghiba, hiányosság, hanem egy nálad jelentkező rendszerprobléma. Eleve nem is teheti be az FF készítője a gtk-3.0 függőséget a gyári Firefox csomagba, hiszen mindenkinél már rendszer fut, és az ahhoz való gtk-3.0 csomagfájlok is eltérőek egymástól.
Pl. itt van a nekem a Tahrpup-6.0.6-os puppy verzióhoz kellő gtk-3.0 csomag tartalma,

ebben a Tahrpup verzióban ez még nem volt benne gyárilag, utólag kellett feltelepítenem, és ezután az esr FF nem jelzett semmilyen függőségi hiányt, tehát ez ismétlem, egy rendszerprobléma, rendszerhiányosság. Bizonyos puppy csomagok -így pl. az Artfulpup kiadás- sem tartalmaznak minden függőséget, ez van, ezt tudomásul kell venni, és ennek figyelembe vételével kell cselekedni.
A Libre Office-hez:
a fejlécben azok nem ionhiányok hanem bizonyos ikonok csak akkor jelennek meg, érhetőek el, ha olyan funkciót használsz éppen, pl. szerkesztő funkciót stb.
Nálam az sfs felcsatolása után alaphelyzetben így néz ki a write:

Látható, hogy a fejlécben megvan minden ikon, ami meg ki van szürkítve, azok csak a hozzá rendelt funkciók használatakor jönnek elő.
Ha nálad a fejlécben az Arfulpup-nál hiányoznak ikonok, akkor ismét nálad van rendszerprobléma, gtk-s megjelenítési hiányosság.
Végül, nekem nem FX 5500-as NVidia kártyám van, hanem FX 5200-as, nem ugyanaz a kettő. Ami driver jól működik az FX 5500-al, az nem működik jól az FX 5200-al, hiába azonos benne az NV34 mag, ez van.
... Az Office-nál én a menüben megjelenő ikonokra gondoltam ....
Nálam ez van a Tahrpup főmenüjében, így jelenik meg nálam a felcsatolt Libre a Tahrpup főmenüben.

Azt is leírtam, ha ez valakinek nem felelne meg, hogyan, mi módon tudja azt a saját rendszeréhez igazítani, mivel egy sfs csomagról van szó, ez nem jelenthet problémát, át kell írni a desktop fájlokban a kategória neveket a használt oprendszer főmenüjéhez illően, ennyi, és máris megjelennek a menüben indíthatóan a Libre elemek.
A rendszer főmenüjében a kis ikonképek meg eleve a Libre csomag tartozékai, tehát abból töltődne be, abból nem lett semmi kivéve, ha nem jelennek meg nálad a kis ikonképek a menüben a bejegyzés előtt, akkor valami út-fájl elérési probléma jött közbe, esetleg még gtk-s megjelenítési hiányosságra tipelek, és azért nem tudja a rendszer a kis ikonképeket elérni, és megjeleníteni.