Precise5.7.1Retro(K.3.2.48)CsipeszPuppy 21-es, Hun és Eng kiadás, 2023 Január

Pupletek, Új puppy változatok, veruiók, ISO fájlok,
csipesz

Re: Precise 5.7.1 retro alap készlet és "csipeszpup"

Hozzászólás Szerző: csipesz »

Szia, mayorlacko!
Azzal a driverrel próbálkozz, amelyben a 96-os szám van.
http://www.solidfiles.com/d/6c29c0b7dd/ ... 3.2.48.pet
Chromiummal kapcsolatban: milyen gépen nem mentek chromiumok?
Ugyanis járt már olyan p3-as a kezem közt, ami a chromium 29-et már nem fogadta el, de a 25-öst igen.
Röhejes, de úgy tűnik, hardver-függő ez a dolog.

mayorlacko

Hozzászólás Szerző: mayorlacko »

Szia Csipesz!
A PIII Coppermine-on nem is próbálkozom, csak a Precise Puppy 5.7.1 (nem a retro, mert az sem tetszett neki á la kernel panic) mászott fel rá, azzal simán fut, chromium ott sem indul. Sajnos a csaipeszpupok már túl nagyok neki az 512MB fizikai memóriája miatt és nem sok értelme van bővítgetni.
Helyette van viszont most három: Firefox SlimBoat és Seamonkey, ezekkel semmi probléma.
A kérdéses gépeken AMD Sempronok vannak (2400+ és 2500+), mindkettőn 1024MB RAM. Most a Tahrpup-on vagyok és itt a 29-es chromiumot látom telepítettnek. Egyébként nem kardinális kérdés, nagyon jól vagyok nélküle.
Akkor kipróbálom azt a drivert a 2500+-on, mivel azon fut az augusztusi precise-ed és beszámolok a sikeres, vagy sikertelen akcióról.
Kételyeim azért vannak, mert előzőleg Linux Mint Mate és XFCE futott rajta, a 16-os kiadás után rendetlenkedtek az ikonok, úgy értem, elhalványodtak, vagy kiüresedtek. A Solydx is hasonlókat tett, egyedül az MX-14 lett valamennyire stabil és mindkettő XFCE klón.
A tieid, mindkét precise és a tahrpup, stabilan tartják a frontot, de ami a vicc, hogy a Tahrpup 5.8.3-nál már tapasztaltam a fent említett hibát, ami lehet kártyagond is.
Majd kiderül és köszi a választ. :)
Hupsz:) Már ki is derült: Hiba. A programcsomagot nem sikerült feltelepíteni. Egyelőre jegelem a kérdést.

NTamas

Hozzászólás Szerző: NTamas »

mayorlacko írta:A kártya NVIDIA NV15DDR [GeForce2 Ti] és nem tudtam kisilabizálni a három közül mi felelne meg.
Hmmm...ott a kérdéses főlapon csak két NVidia drivercsomag van linkelve:
nvidia-glx-331.20-k3.2.48.pet( for modern, pci express cards:
http://www.solidfiles.com/d/9351394b42/ ... 3.2.48.pet

nvidia-glx-96.43.23-k3.2.48.pet(for geforce 2-4, mx series):
http://www.solidfiles.com/d/6c29c0b7dd/ ... 3.2.48.pet

----------------------------------------------------------------------------------------

Amennyiben erről a kártyáról van szó,
GeForce2 Ti nVidia NV15DDR
Kép
akkor talán ezzel a driverrel megpróbálhatod még, hátha.....ez ugyanis a hozzávaló drivercsomag.

Supported card: GeForce 2 GTS/Ultra/Pro:
GeForce2 GTS/Pro, GeForce2 Ti, GeForce2 Ultra
This legacy version is the last release that supports the following GPUs: RIVA TNT [NV4], RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro [NV5M64], RIVA TNT2/TNT2 Pro [NV5], RIVA TNT2 Ultra [NV5], Aladdin TNT2 [NV5], Vanta/Vanta LT [NV6], GeForce 256 [NV10], GeForce 256 DDR [NV10DDR], GeForce2 GTS/Pro [NV15], GeForce2 Ti [NV15DDR], GeForce2 Ultra (Bladerunner) [NV15BR], Quadro [NV10GL], Quadro2 Pro [NV15GL].
Linux Display Driver Version 71.86.15
Közvetlen, kattintós letöltő link.
Ugyanez a driver, más kiszerelésekben:
[nvidia-graphics-drivers-legacy-71xx_71.86.15.orig.tar.gz]
nvidia-glx-71.86.15-k3.2.48.pet - 05-Apr-2014 15:52 4.8M -
ha esetleg kell, itt van a hozzávaló DOC.PET is. nvidia-glx_DOC-71.86.15.pet - 05-Apr-2014 15:52 152k -
nvidia-glx-71.86.15-k3.2.48.sfs - 05-Apr-2014 15:52 5.0M -

De megpróbálkozhatsz ezekkel is: /bár, ha jól tévedek, ezek már a modernebb, NVidia kártyákhoz készültek elsősorban/
nvidia-graphics-drivers-331_331.38.orig.tar.gz - 64.0 MiB
nvidia-glx-331.49-k3.2.29.pet 09-Mar-2014 17:40 41.2M
nvidia-glx-331.49-k3.2.29.sfs 09-Mar-2014 17:41 41.8M
nvidia-glx-331.49-k3.2.48.pet 09-Mar-2014 17:50 41.2M
nvidia-glx-331.49-k3.2.48.sfs 09-Mar-2014 17:51 41.8M

vagy az Ubuntu-s driverpack-ból az NVIDIA binary driver - version 343.13 számú drivercsomagot is, ebből az oldalon van 32 bites, és 64 bites .deb csomag is, ezt a deb csomagot pl. Precise-re simán, kattintással lehet feltelepíteni.

---------------------------------------------------

Chronium....ez nem lenne jó esetleg?
chromium-27.0.1421.0.sfs - 47.6 MB -

csipesz

NTamas, köszönet a 71-es drájverért, hiányzott a gyújteményemből :D (mostanában nem volt ebből a típuscsaládból semmilyen ősi ádzsípís kártyám, hogy legyárthattam volna...)
@"Hmmm...ott a kérdéses főlapon csak két NVidia drivercsomag van linkelve"... - á-á! Ha az én tárhelyemre gondolsz, bizony 3 van ott, csak a szolidfájlsznál létezik egy kellemetlen kirajzolási jelenség, az, hogy egy adott bugyrában levő fájl-lista TETEJÉN lévő fájlt sokszor félig eltakarja... nem örülök neki, de ez van.
mayorlacko, megpróbálok leírni mindent, ami a problémáddal kapcsolatban eszembe jut:
Nekem ez év tavaszán behalt egy elég jónak mondható lenovo core 2 duo gépem, ez elég nagy tragédiát jelentett, mert most olyan kort élek, hogy az anyagi helyzetem nem nagyon teszi lehetővé, hogy egy ugyanilyen erejű gépet csak úgy sitty-sutty beszerezzek újra. No, mikor ez bekövetkezett, szereztem egyik ifjú ismerősömtől baráti alapon 1000 pénzért egy p3-as egy gigaherzes pentium procós gépet, 512 mega rammal, és tettem bele egy 64 mega rammal szerelt nvidia geforce mx 440-es, "még valamennyire megjárja" kategóriájú videokártyát. hogy miért írom ezt? - mert ezen a cuccon fejlesztettem a "fatty" becenévre keresztelt dvd-anyagom! És nem volt vele semmi gáz! Nem volt kernel panic, miegyéb.
- A jelenben sem rendelkezem valami fényes géppel: 2003-as gyártmányú 2,4 ghz-es mezei p4-es, 1giga ram, 128 megás dzsiforsz fx5700-as vidikari.
Kernel panic hibaüzit nagyon sok alattomos kis hardverhiba okozhat:
egy félig-meddig hibás memória-léc,
egy meglazult csatlakozás az ide szalagkábelen vagy a sata kábelen a cdrom vagy valamelyik vinyó felé,
vagy ugyanez túl laza tápcsatlakozásokkal,
kissé rosszabbul olvasó cdrom,
egy apró kis helytelen beállítás a bios-ban, - szóval sokféle oka lehet...
más a helyzet az amd procós gépekkel: ilyenen soha nem teszteltem még általam fejlesztett holmit, így nem is merek hozzászólni. Egyet állítok biztosan: egy EGÉSZSÉGES intel pentium procós gépen nem kellene probléma legyen csipesz-pupletekkel.
Attól pedig sose ijedj meg, hogy jajj, neked csak mondjuk, 256 mega rendszer-ramod van: egy puppy linuxnak ettől még fel kell állnia egy jól megírt cédéről, egészséges gépen. Csak annyi a hátrány ilyen esetben, hogy nem veheted ki a cédét, ami természetes, hiszen nem mindent a ram-ba tölt be. Arra valók a jó nagyra is méretezhető mentésfájlok, meg a rendszer-sfs vinyóra mentésének felkínálása első újraindításkor, hogy az ilyen kis hiányosságokat lazán kivédje a puppy.

mayorlacko

Chromium=szintén semmi.
Az Ubuntu-s driverpack bejött.
A compiz_xfce4-4.6.2-Lucid.pet hiba, nem telepíthető.
Most itt tartok, de köszi mindent. :)

NTamas

Hozzászólás Szerző: NTamas »

mayorlacko írta:A compiz_xfce4-4.6.2-Lucid.pet hiba, nem telepíthető.
Amennyiben a pet telepítésekor a piros hibaüzis ablakot kaptad meg, az azt jelzi, nem a rendszeredre való csomagot akarsz a gépedre varázsolni, keress egy másik verzióra írt csomagot. A compiz telepítéssel már másoknak is meggyűlt a bajuk.

mayorlacko

Úgy döntöttem jegelem ezt a compiz cuccot. Jobb nem megbolygatni az eredetit, az úgy szép ahogy van.
Egy apróság viszont érdekes. A mentésfájlba nem másolja be az sfs-t és ezért a CD nem csatolható le. Először simán bemásoltam mellé, de láttam a többinél, hogy az sfs a mentésfájlban van. Ekkor bemásoltam, ami nem sikerült igazán és tkp eltűnt valahova. Ismét reboot, CD nem lecsatolható, újra bemásoltam a CD-ről, mellé és most ok. Vagy ennek nem így kellene lennie?

csipesz

Hellosztok. Elkeszultem a csipeszpup hetedik, teljesen ujjaepitett remasterevel.
A teljes ujraepitesre azert volt szukseg, mert a wine-ban felfedezett mukodesi hibat nem lehetett egyszeru "visszafejtessel" javitani... mindenesetre itt az uj cucc, hihetetlenul tomor - ennyi mindent nem hiszem, hogy lattatok volna cd-nyi meretbe belepreselve :) , korabban magam sem hittem volna, hogy ennyi is bele kepes ferni... - pedig de.
Na mindegy... az a 2-3 ember az orszagbol, akit nem csak a pruntyi rendszerek, meg az azokkal valo orokos veszodes erdekel, hanem valami fajsulyosabb, de pl. az ubuntunal gyorsabb, mukodokepes, utos vindoz-potlekot szeretne, fullosan feltelepitve, mindennapos hasznalatra, e helyekrol toltheti:
SZERKESZTVE: REV12 MEGJELENT, menj a 11-es oldalra linkért.
Mas: az utobbi idoben sikerult a kozelebe jutnom nehany amd processzoros gepnek, s megprobalni rajtuk a cuccost - nos, a tapasztalataim egybecsengenek majorlackoeval: ezeket a precizeket nem komazzak tulzottan az amd procos masinak... - ez van.
Screenshot_2014-09-17_12_13_42.jpg
Screenshot_2014-09-17_12_13_42.jpg (84.52 KiB) Megtekintve 7775 alkalommal
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára csipesz 2015.01.21. 09:24-kor.

kros54
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kros54 »

Annyiban ellentmondok tapasztalataidnak, hogy nekem AMD-s a gépem, s az összes pupletemet azon próbáltak ki meg gyártottam.

csipesz

Es neked nem irkalt ki kernel panic-ot egy 5.7.1-es precise bootjakor?

Válasz küldése

Vissza: “Pupletek”