Pupplet készítéshez

Pupletek, Új puppy változatok, veruiók, ISO fájlok,
mayorlacko

Re: Pupplet készítéshez

Hozzászólás Szerző: mayorlacko »

@csipesz: Brasero? Esetleg, a másik method:
Converting audio file formats from .ape with .cue to .flac on linux
by Andrew Burcin / 25 November, 2010

Linux

I recently needed to convert some audio files form a client into .flac format. Flac is digital audio file, like .mp3, except its an opensource format and its "lossless". Its very simple using command line tools in Linux to accomplish this.

You'll need flac, bchunk and ffmpeg. If you run Debian or Ubuntu, just type

$ sudo apt-get install flac bchunk ffmpeg

the first step is to convert the whole .ape into .wav.

$ ffmpeg -i INPUT.ape output.wav

Then you split the .wav into individual tracks.

$ bchunk -w output.wav INPUT.cue BASE_FILENAME

And finally convert to flac.

$ flac --best BASE_FILENAME*

You can then remove the .ape, .cue and interim .wav files.
Csak a bchunk nincs telepítve a V8 preciseden, amit épp használok.
Puppyn még nem próbáltam, de ki tudja? :)
Cserélgetni, úgy rémlik, lehet a bemeneti és kimeneti kiterjesztéseket.
Ne keseredj el a tahr miatt, a már meglévő háziasod teljesen ok.:)

csipesz

Hozzászólás Szerző: csipesz »

lacko, nem AUDIO, HANEM CD-KEP(IMAGE)-formatum konvertalasara gondoltam. :)
csak ugy futolag megfordult a fejemben, hogy van-e linux ala valami, ami olyat is tud, mint win alatt pl. a PowerIso...Apropo, irok egy kis listat ide, mi az a nehany progi, aminek a kedveert vissza szoktam menni Win ala:
Nlite;
EasyBoot;
UniversalUsbInstaller; - de ezek csak ritkan kellenek.

AVS Audio Converter 7;
AVS Video Converter 8;
Sound Forge 10;
Power Iso; - ez utobbi negy progi annyira kivalo, hogy meg nem talalkoztam linux ala ugyanilyen minoseguekkel...
nagyjabol ennyi... Ezeket nagyon szivesen hasznalom Win alol. Ha meg eszembe jut valami, majd szerkesztem ezt a listat.

azami

Hozzászólás Szerző: azami »

UniversalUsbInstaller.AVS Video Converter
Megy mindkettő Wine alatt !
Az unetboot használata wine alatt:a lényeg csatold be az USB meghajtót és már használhatod is. A tippek trükkök rovatban szívesen látnám de a gépem kuka,ha szerencsém van az ssdről letudom szedni az adatot.(Rajta van a félkész online puppy 2 :evil: ).

azami

KuLuSz irta
Konkrétan az ISO-ba gondoltam. Az sfs fájlokat közvetlenül vagy alkönyvtárban a puppy sfs mellé, amit felajánl a puppy első indulásnál (telepítésre vagy futtatásra). Persze az sfs-load az mindezt tudja. Viszont meg kell kerestetni vele az induló médiát (ahonnan futtatjuk az élő rendszert) . Tudom egyszerü mint a pofon. De egy amatőr puppy felhasználó akiknek csak úgy odadobjuk a puppyt mint valami csoda (ami részben igaz is) , nem tudják perfekt használni mert nincs meg a megfelelő felkészültség vagy figyelmeztetés a rendszerben . És egy ilyen aprócska cucc sokkal kényelmesebbé tenné a dolgot (ebben a körben).
A rég fórumon a Kros54 féle 3.8.3 mellé bele raktam amit gondoltam,nem hagyott "mély nyomot"...de nem is volt teljesen ilyen.
A Quickpet-et viszont egy scripthez értő (mondjuk te :D )át tudná alakítani abba a formába ahogy te elképzeled ezt a telepítést.
Aztán autorun indulásnál és kész :roll: :!:

NTamas

Hozzászólás Szerző: NTamas »

csipesz írta: @ntamas: "Az oprendszer telepítéssel, és hangolással ne gyere nekem"
- en nem "neked jovok" valamivel, en kozoltem - EDDIG szelid hangon - egy nyilvanvalo tenyt, es - ismet csak szeliden, azt allitottam, hogy ez egy jo dolog. Ezzel nem kivantam sem teged provokalni, nem minositettem vele semmelyik masik forumtarsam eltero nezeteit stb. stb.
Úgy látszik neked szövegértelmezési, olvasási problémáid is vannak jócskán, ne emelj ki önhatalmúlag egy mondatból annak egy részét, mert akkor az a kiemelt rész már egész mást fog jelenteni - főleg számodra, mivel az önkényes kiemelésed is bizonyítja, hogy nem értetted meg az egész mondatot - azt, amire az az eredeti szövegkörnyezetében vonatkozott. Te kezdted el emlegetni a telepítéssel kapcsolatban hogy a Win-rendszerek és programok feltelepítése és összehangolása rengeteg idő, és a te mindenhonnan összeválogatott programjaiddal egybeömlesztett Puppy verziód milyen gyorsan és utólagos beállítást nem igénylő módon azonnal a rendelkezésedre áll -a te rendelkezésedre!- de nem biztos, hogy másoknak pont azok fognak kelleni, tehát ekkor máris van jócskán utómunka! - hiszen mar be lett epitve a rendszer-telepitombe. - nos, erre írtam én, hogy ne gyere nekem az oprendszer telepítéssel stb. (és szerintem ebben semmilyen, as te személyed ellen irányuló sértés nem volt!) a miérteket meg a mondat második felében meg is indokoltam. Sajnos csipesz, a megfogalmazásod, bármennyire is mentegeted magad, jócskán félrevezető, és azt sugallja, hogy te most egy univerzális, minden problémára megoldást adó Linux rendszert hoztál össze. Pedig csak egy Puppy-verziót bővítettél fel a számodra fontos programokkal, kinézettel stb. Természetes, hogy fontos ez az elkészült saját átalakított puppy-verzió a számodra, de ne úgy vezesd fel, és ne úgy hangoztasd az előnyeit, hogy az egyik rendszer ennyi idő alatt áll össze, a tied meg percek alatt. Ez roppant félrevezető, hibás, és a nem gyakorlott. leendő Puppy-felhasználókat ezzel jócskán beviszed az erdőbe. Két eltérő felépítésű oprendszert nem lehet csak úgy összehasonlítani, és győztesként kihozni azt, amelyik hamarabb ad munkaképes desktopot a kezelőjének, ez nem korrekt módszer, és jócskán hamis illúziókat ébreszthet. Az említett, és általad is idézett mondatom második fele után ezeket le is írtam, nem ismételném el újra. Aki ismeri a Puppy-kat, az tudja, szerkezetükből adódóan gyors a telepítés, és viszonylag gyorsan is ad munkára képes desktopot is. Akkor lett volna korrekt az összehasonlításod ha két puppy-rendszert hasonlítasz össze, egy normál alap puppy-t, (azt, amiből a rendszeredet te is felfejlesztetted) és a te egyénileg, programokkal felturbózott verziódat, de úgy hogy a Windows-t és a Puppy-dat ugrasztod /hasonlítod össze, nos ez nem korrekt, erre reagáltam én, és erre írtam az általad kifogásolt mondatot, aminek te csak az első részét idézted vissza, és vádolsz itt engem mindenféle provokációval irányodban.
csipesz írta: - Figyelj ntamas. Lehet, hogy a birkabbak nem szolnak vissza neked a politikusok egy reszere jellemzo, tenyerbemaszoan magad-ala-dongolo es kioktato modorodert, en viszont nem fogom ezt szo nelkul hagyni, SOHA.
Tisztazzunk valamit: en sem a csicskad, sem a labkapcad, sem a beosztottad nem vagyok, hogy muszaj lenne elturnom az ervelesi stilusodat - csodalom a tobbieket, kulonosen azamit, hogy ezt elturik neked. Pedig alapjaban veve egy ertekes es nagyon alapos ember vagy - kar, hogy lakozik emellett valami nagyon csunya is a szemelyisegedben. Javaslom, szallj magadba kisse es tanulmanyozd pl. kros54 stilusat - hidd el, javadra fog valni. Ugy az emberek mar nem csak a kitartasodat es alapossagodat lesznek csak kepesek tisztelni benned, hanem estleg meg meg is fognak kedvelni a vegen, mint embert is - ami ugye, nem baj?
Csak ennyit akartam mondani. Tanulj meg vegre kello tisztelettel kommunikalni felebarataiddal.
Erre is csak azt tudom válaszolni, amit már fent leírtam, olvasni, értelmezni a leírtakat, és nem első pillanatban felkapni a vizet, és habzó szájjal nekimenni a másiknak. Érvelési stílus, én úgy tudom, -javítsd ki, ha nem így van - két érvelés van, igaz, és hamis. Az én érvelésem igaz, és a lényeget ragadja meg, az, hogy ez neked nem tetszik, az egy dolog. De ezért nem én vagyok a hibás. Ha felhívom - már nem először - a figyelmedet a hibádra, akkor nem azt kell tenni, amit te tettél, és lehordani azt, aki a hibádra figyelmeztet, -nem jó megoldás a rossz hírt hozót lefejezni, az nem oldja meg a problémát sohasem - hanem kicsit magadba kéne szállni, és visszavenni a magas egódból. Amit pedig az utolsó mondatodban írsz a tiszteletről, és utasítgatsz, nos ezzel a mai megnyilvánulással te erre most egyáltalán nem szolgáltál rá, remélem tudod.

azami

csipesz.mayorlacko
A Vlc-vel konvertáltatok már, mert szerintem az is príma... :!:

KuLuSz
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: KuLuSz »

Valamilyen szinten igaza van ntamas-nak. Egy puppy elkészítésénél gondolni kell arra hogy ki fogja használni . És magát a rendszert úgy bemutatni hogy szinte csak tényeket közöljünk (pl ez meg ez van benne és pont). Persze lehet véleményed a saját alkotásodról, de azt csak úgy közöld hogy, készülj fel a következményekre , mert vélemény nem csak neked van :). Amúgy a véleményről tudni kell az alap szabályt mindenkinek, ami annyit tesz hogy : A vélemény olyan mint a s_gg lyuk , mindenkinek van , de senki se kíváncsi a másikéra. :D Én azt mondom hogy a kevesebb néha több 1 rendszernél , főleg a puppynál, mivel pakkolni lehet bele sokmindent , de kivenni már kevésbé. Gondolok itt az alap felhasználókra. Ezért is írtam előzőleg az sfs megoldást . Ez a cucc is ehez a nézethez adna anyagot . Ha saját rendszert készítesz , ott mindegy mi van, de ha másoknak is szeretnél jót építeni akkor olyan dolgokat kell vagy kellene beépíteni amire tényleg szükség(ünk) lehet . Persze el lehet vinni a dolgokat 1 bizonyos szakterületre, ez lehet bármi , csak akkor közöljük a tesztelővel, hogy erre lett kitalálva.
-<(].K.u.L.u.S.z.[)>-
-----------------------------------------------
Elérhetőségeim: Angol irc csevegő, (reg mentes) Discord, YouTube

mayorlacko

Hozzászólás Szerző: mayorlacko »

csipesznek: bocs, ezt benéztem, de ami a win cuccokat illeti, annyira elfelejtettem már a windowst, hogy még a wine is megrémít, pedig tuti jó valamire.
azami: soha és nem is tudom hogyan kell. Szomorú vagyok magam miatt, ez így marad? :)Van valami how to-d?
Mindenkinek : :)

csipesz

Hozzászólás Szerző: csipesz »

Kedves Kulusz - ellent fogok mondani neked: en bizony mindegyikotok velemenyere kivancsi vagyok, s ha egy adott velemenyt/tippet latvanyosnak, erdekesnek, ujszerunek vagy hasznosnak erzek - ugy valamilyen formaban meg is fog jelenni a jovobeni munkaimban. Most konkretan csak Te es Azami juttok az eszembe, nektek tobb olyan tippetek, tanacsotok volt, amelyek formalo hatassal voltak a csipesz-alkotasokra.

KuLuSz
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: KuLuSz »

Ennek örülök , viszont attól nincs jobb érzés amikor magadtól találsz ki valami okosságot és azt meg is valósítod . Remélem a tanácsaink és a te megvalósításaid mások számára is érdekesnek és ötletesnek fognak tűnni, illetve felhasználó baráttá teszik rendszereinket (már ha használhatok ilyen szavakat).
-<(].K.u.L.u.S.z.[)>-
-----------------------------------------------
Elérhetőségeim: Angol irc csevegő, (reg mentes) Discord, YouTube

Válasz küldése

Vissza: “Pupletek”