###Magyar###
/*fofiplay*/
ffplay alapú gtkdialog szkript, mely az
Online Stream-ek lejátszásához íródott.
Működése annyiból előnyösebb, hogy a
linux kodekeinek egyetemes tárházával dolgozik.
párja az ffmpeg, lehetővé teszi, hogy
felvegyünk műsorokat hasonlóképp:
Példa:
rxvt -e ffmpeg -y -i Stream_URL -b:v 3M /mnt/home/folder/teszt04.mp4
függőségei puppy linux alatt nincsenek.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Egy gondom van ezzel csupán, hogy az újabb ffmpeg csomagoknak már nem része az ffplay! - és a puppy csomagkezelőjéből sem tölthető le külön fájlként. Lásd példának a Puppy-tahr-6.0.5- és 6.0.6-os verzióhoz letölthető ffmpeg-2.2.9-es ffpmeg csomagot, illetve annak bin könyvtárát, az ffplay lejátszó alapból nincs már benne! A tahrpuppyhoz kijött frissítésben, az ffmpeg-2.5.3-as ffmpeg csomagban sincs benne az ffplay, erről már nem csináltam külön képet, de így van! Sajnos!

Ugyanis az ffplay parancssoros lejátszó az ffmpeg csomag része, illetve régebben még az volt! A legutolsó puppyhoz készült ffmpeg csomag, amiben még ez benne volt, az az ffmpeg-2.0-i686-s14.0.pet csomag volt.

Ami pedig az ffplay-t és az általa a lejátszáshoz használt ffmpeg motort illeti, nos igencsak vannak függőség igényei!
libavfilter
libswscale
libavcodec54
libavutil52
libavdevice53
libavformat54
libavresample1
libavcodec-extra-54
libavfilter-extra-3
libavutil-extra-52
libswresample
H-264
H-265
És ezek alapesetben nem mindegyik puppy verzió alaptartozékai! Ráadásul, ha statikus ffmpeg csomagot akarnék használni, azok egynémelyikében sincs benne még/már az ffplay. Lásd példának az ffmpeg-3.2.2-32bit-static csomagot.

Ezek okok miatt javasolnám azt, hogy egészítsd ki a lejátszó programot pár dologgal:
1. lekérdezés, hogy a host sz.gépen egyáltalán létezik e az ffplay bináris.
2. elágaztatás- ha létezik, oké, vissza a lejátszáshoz, ha nem, akkor ajánljon fel egy olyan ffmpeg csomagot telepítésre, amely tartalmazza az ffplay lejátszót, és az ffmpeg-hez kellő függőségeket. Ha statikus csomagot ajánlasz fel, értelemszerűen annak is tartalmaznia kell ezeket.
Sajnos, én hiába tettem át a tahrpuppyban lévő ffmpeg-2.2.9-es ffpmeg csomagba az ffmpeg-2.0-i686-s14.0.pet csomagból az ffplay-t, a programod hibaüzivel kilépett.