SK Woof-CE puppy-k (saját készítésű)
Re: SK Woof-CE puppy-k (saját készítésű)
Pfeco frissítette a focalpup 9.0.0 (ubuntu)
és a bullseypup 9.0.0 puppykat (debian). November 23 dátummal.
Feltett beowulfpup-8.0.0-k4.19-Woof-CE nevü puppyt is (devuan)
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
és a bullseypup 9.0.0 puppykat (debian). November 23 dátummal.
Feltett beowulfpup-8.0.0-k4.19-Woof-CE nevü puppyt is (devuan)
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
Kedves "pfeco"!
A BullseyePup-ot kipróbáltam egy régi P4 laptopon 1 GB ram mellett. A kernelt természetesen lecseréltem egy K-3.14.20-as nopae-ra. Rendben elindul, még a legújabb Firefox is működik vele, de én a PaleMoon-27.9.5-öt, vagy hasonlót javaslok hozzá. A YouTube alacsony felbontás mellett használható. A kernel választásom nem volt szerencsés, mert a cpu alapban is 100 %-on fut. Másikat kell keresnem hozzá. (Természetesen a merevlemezen van swap-partícióm, a kevés ram végett kell)
Tehát használhatóvá tehető régi gépre is!!!
P4 1,7 GHz
1 GB ram
Ati x200
Ugyanakkor, ha lehet, légy szíves tedd fel nekünk a többi devx-t is (én csak kettőt találtam meg).
Már itt is elérhetők: https://sourceforge.net/projects/puppys ... k-Woof-CE/
Még egyszer köszönöm szépen őket.
A BullseyePup-ot kipróbáltam egy régi P4 laptopon 1 GB ram mellett. A kernelt természetesen lecseréltem egy K-3.14.20-as nopae-ra. Rendben elindul, még a legújabb Firefox is működik vele, de én a PaleMoon-27.9.5-öt, vagy hasonlót javaslok hozzá. A YouTube alacsony felbontás mellett használható. A kernel választásom nem volt szerencsés, mert a cpu alapban is 100 %-on fut. Másikat kell keresnem hozzá. (Természetesen a merevlemezen van swap-partícióm, a kevés ram végett kell)
Tehát használhatóvá tehető régi gépre is!!!
P4 1,7 GHz
1 GB ram
Ati x200
Ugyanakkor, ha lehet, légy szíves tedd fel nekünk a többi devx-t is (én csak kettőt találtam meg).
Már itt is elérhetők: https://sourceforge.net/projects/puppys ... k-Woof-CE/
Még egyszer köszönöm szépen őket.

Kedves "ticoo1"!
Elérhető még két Puppy SK Woof-CE tesztelésre a Devuan AsciiPup-7.0.0 és az Ubuntu EoanPup-8.0.0
32bit k4.19 pae huge kernelesek.
és a többi devx fájl is (BullseyePup,FocalPup,AsciiPup,EoanPup)
itt https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
Más
Kérném a közösség véleményét az elkészültek közül melyik kettő alapverziót
érdemes tovább fejleszteni egyenlőre csak 32bit-en.
Köszönöm.
Elérhető még két Puppy SK Woof-CE tesztelésre a Devuan AsciiPup-7.0.0 és az Ubuntu EoanPup-8.0.0
32bit k4.19 pae huge kernelesek.
és a többi devx fájl is (BullseyePup,FocalPup,AsciiPup,EoanPup)
itt https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
Más
Kérném a közösség véleményét az elkészültek közül melyik kettő alapverziót
érdemes tovább fejleszteni egyenlőre csak 32bit-en.
Köszönöm.
Asciipup 7.0.0
-hardinfo nem indul- ppm-ből újratelepítve jó.
-abiword nem indul- libenchant.so.1 szimlink libenchant.so.1.6.0 kellett
loptam egy dpupbuster-ből őket.
-ffconvert nem indul.
-qtweb browser nem indul (van egy portable változatom az jól megy).
SMplayer, smtube, deadbeef, mpv és yradio telepítve és működnek.
Tűzfalikon, cpu temp tálcára telepítve. Pwidgets conky telepítve.
-hardinfo nem indul- ppm-ből újratelepítve jó.
-abiword nem indul- libenchant.so.1 szimlink libenchant.so.1.6.0 kellett
loptam egy dpupbuster-ből őket.
-ffconvert nem indul.
-qtweb browser nem indul (van egy portable változatom az jól megy).
SMplayer, smtube, deadbeef, mpv és yradio telepítve és működnek.
Tűzfalikon, cpu temp tálcára telepítve. Pwidgets conky telepítve.
Köszönöm szépen!
Már csak a devx_beowulfpup hiányzik.
"...melyik kettő alapverziót érdemes tovább fejleszteni egyenlőre csak 32bit-en"... szerintem az egyik a "bullseyepup", a másik a "eoanpup". (De hát önző vagyok
)
Ha mégis rászánod magad a 64 bitre, akkor én azokból is ezeket javaslom. Persze mindenkinek más az ízlése....

Már csak a devx_beowulfpup hiányzik.
"...melyik kettő alapverziót érdemes tovább fejleszteni egyenlőre csak 32bit-en"... szerintem az egyik a "bullseyepup", a másik a "eoanpup". (De hát önző vagyok

Ha mégis rászánod magad a 64 bitre, akkor én azokból is ezeket javaslom. Persze mindenkinek más az ízlése....
Ezért jelenik meg az adrv_nospup_1.0.sfs-ben, annak a felcsatolása után az sfs-ben lévő lévő simplescreenrecorder program többször is a puppy Multimédia menüpontjában!
Ez van jelenleg a kérdéses alkalmazás simplescreenrecorder.desktop fájljában:
[Desktop Entry]
Type=Application
Name=SimpleScreenRecorder
Comment=A feature-rich screen recorder that supports X11 and OpenGL
Comment[fr]=Un captureur d'écran complet qui supporte X11 et OpenGL
Icon=simplescreenrecorder
Exec=simplescreenrecorder --logfile
Terminal=false
Categories=AudioVideo;Video;Recorder;Qt;
Keywords=screen recorder;screencast;live streaming;
Jól látható, hogy a Categories-nél több kategória megnevezés is szerepel, emiatt az említett menüpontban többször is meg fog jelenni az alkalmazás indítható bejegyzése, annak ellenére, hogy az Applications-ban csak egyetlen simplescreenrecorder.desktop nevű fájl van.
Javítása egyszerű:
Categories=AudioVideo
-csak egyetlen kategória megnevezés legyen ott, és ezek után már csak egyetlen indítható bejegyzés lesz a puppy Multimédia menüpontjában-
Ennek oka, a puppy menüfelosztása kissé eltér az Ubuntu-tól, így itt nincs az Ubuntu-ban megszokott széles, szalagos többlépcsős menü, több menübejegyzéssel, több menüpontból is indítható egyetlen programmal.
Ugyanez vonatkozik más programokra is, ahol a Categories-ben több bejegyzés szerepel, az a puppy menüben duplázáshoz, triplázáshoz vezet. Ráadásul is eleve felcsatolható sfs-ről van szó, így a javításhoz sajnos ki kell bontani a kérdéses sfs állományt, megkeresni a simplescreenrecorder.desktop nevű fájlt, kijavítani benne a Categories= ben most benne lévőket. (csak az AudioVideo kategórianév maradjon meg, a többit törölni kell) Ezután az előzőleg kicsomagolt, majd javított könyvtár szerkezetből ismételten sfs-t kell gyártani.
Ez van jelenleg a kérdéses alkalmazás simplescreenrecorder.desktop fájljában:
[Desktop Entry]
Type=Application
Name=SimpleScreenRecorder
Comment=A feature-rich screen recorder that supports X11 and OpenGL
Comment[fr]=Un captureur d'écran complet qui supporte X11 et OpenGL
Icon=simplescreenrecorder
Exec=simplescreenrecorder --logfile
Terminal=false
Categories=AudioVideo;Video;Recorder;Qt;
Keywords=screen recorder;screencast;live streaming;
Jól látható, hogy a Categories-nél több kategória megnevezés is szerepel, emiatt az említett menüpontban többször is meg fog jelenni az alkalmazás indítható bejegyzése, annak ellenére, hogy az Applications-ban csak egyetlen simplescreenrecorder.desktop nevű fájl van.
Javítása egyszerű:
Categories=AudioVideo
-csak egyetlen kategória megnevezés legyen ott, és ezek után már csak egyetlen indítható bejegyzés lesz a puppy Multimédia menüpontjában-
Ennek oka, a puppy menüfelosztása kissé eltér az Ubuntu-tól, így itt nincs az Ubuntu-ban megszokott széles, szalagos többlépcsős menü, több menübejegyzéssel, több menüpontból is indítható egyetlen programmal.
Ugyanez vonatkozik más programokra is, ahol a Categories-ben több bejegyzés szerepel, az a puppy menüben duplázáshoz, triplázáshoz vezet. Ráadásul is eleve felcsatolható sfs-ről van szó, így a javításhoz sajnos ki kell bontani a kérdéses sfs állományt, megkeresni a simplescreenrecorder.desktop nevű fájlt, kijavítani benne a Categories= ben most benne lévőket. (csak az AudioVideo kategórianév maradjon meg, a többit törölni kell) Ezután az előzőleg kicsomagolt, majd javított könyvtár szerkezetből ismételten sfs-t kell gyártani.
Pfeco Ascii 7.0 puppy dec 11 frissített iso-t is kipróbáltam.
Eddig ezen már hibát nem találtam.
Találtam az applications mappában nem élő maradványokat (Kingsoft, matroska, libreoffice,
mkv…., wim). De ezek hibát nem okoznak.
Talán a tűzfal ikont kellene rakni rá.
Telepítettem rá cpu hőjelzőt, tűzfalikont, mpv, deadbeef, smplayer, smtube, kaku, yradio,
libreoffice.sfs, pwidgets conky, kernelt cseréltem mert a hőt és a fordulatot az eredeti nem jelezte a conkymban.
Egy átlagos gyorsaságú puppy lett belőle, stabilnak tűnik. De a használat során derül ki.
Most a végén jutott eszembe, hogy a magyar nyelvi fájlt nem telepítettem, de már nem merem, mert
az előző verziónál is a végén telepítettem és összekavarodott. Majd legközelebb.
2 magos processor, 4 GB ram, frugal telepítés winchesterre mentés választhatósággal, ntfs partícióra.
Eddig ezen már hibát nem találtam.
Találtam az applications mappában nem élő maradványokat (Kingsoft, matroska, libreoffice,
mkv…., wim). De ezek hibát nem okoznak.
Talán a tűzfal ikont kellene rakni rá.
Telepítettem rá cpu hőjelzőt, tűzfalikont, mpv, deadbeef, smplayer, smtube, kaku, yradio,
libreoffice.sfs, pwidgets conky, kernelt cseréltem mert a hőt és a fordulatot az eredeti nem jelezte a conkymban.
Egy átlagos gyorsaságú puppy lett belőle, stabilnak tűnik. De a használat során derül ki.
Most a végén jutott eszembe, hogy a magyar nyelvi fájlt nem telepítettem, de már nem merem, mert
az előző verziónál is a végén telepítettem és összekavarodott. Majd legközelebb.
2 magos processor, 4 GB ram, frugal telepítés winchesterre mentés választhatósággal, ntfs partícióra.
Köszönöm janugsa az észrevételeket a most feltöltöttTalán a tűzfal ikont kellene rakni rá.
bullseyepup,asciipup,eoanpup verziókban már van tűzfal,cputemp,vágólapkezelő.
A pwidgets-t próbaképpen a bionicpup-8.0.0-ba, de nem egyszerű Woof-CE-vel beépíteni úgy hogy jól működjön.
A nyelvi beállítást addig célszerű változtatni amíg az asztalt nem vátoztatjuk meg ezért legjobb az elején,Most a végén jutott eszembe, hogy a magyar nyelvi fájlt nem telepítettem, de már nem merem, mert
később már problémat okoznak az /usr/share/sss kőnyvtárban levő honosító fájlok.
Elérhető a 2. javítás a nospup-1.0 -hoz:
https://sourceforge.net/projects/puppys ... /1.0/mod1/
REAMDE.txt itt is mellékelve van.
Sorban a második patch... ha használatba vesszük a pupletet, ne felejtsük konfigurálni is kell pl.: Alapértelmezett alkalmazás választóval valamint az Asztali ikonok beállításainál a meghajtó ikonok elhelyezkedését!
Az iso használatba vételekor vegyük figyelembe, hogy az adrv sfs és fdrv sfs is kell(het)!
Alkalmazzuk sorrendben a patch-eket, és készítsünk mentésfájlt is frugal használat esetén!
Bármely probléma esetén Discord-on keresztül vagy itt a fórumon lehet visszajelezni.
Továbbá KuLuSz kolléga felhomályosított róla, hogyha a gnome-mplayer -be a kimenetet ALSA-ra tesszük, és kivesszük a pipát az allow only one instance opcióból, akkor futnak több példányban is anélkül hogy összefagyasztanák egymást.
https://sourceforge.net/projects/puppys ... /1.0/mod1/
REAMDE.txt itt is mellékelve van.
Sorban a második patch... ha használatba vesszük a pupletet, ne felejtsük konfigurálni is kell pl.: Alapértelmezett alkalmazás választóval valamint az Asztali ikonok beállításainál a meghajtó ikonok elhelyezkedését!
Az iso használatba vételekor vegyük figyelembe, hogy az adrv sfs és fdrv sfs is kell(het)!
Alkalmazzuk sorrendben a patch-eket, és készítsünk mentésfájlt is frugal használat esetén!
Bármely probléma esetén Discord-on keresztül vagy itt a fórumon lehet visszajelezni.
Továbbá KuLuSz kolléga felhomályosított róla, hogyha a gnome-mplayer -be a kimenetet ALSA-ra tesszük, és kivesszük a pipát az allow only one instance opcióból, akkor futnak több példányban is anélkül hogy összefagyasztanák egymást.