Kipróbáltam már rengeteg disztrót, de mivel általában ugyanazokat a programokat használom így ez a része "kötött", az hogy mi van alatta az meg hellyel-közzel mindegy, csak ne legyen valami rettenet egzotikus valami, ..
És még egy valami a "kis disztrók" ellen szól.. Nem annyira frissítik / fejlesztik mint szeretném vagy mint szükség lenne rá.
Meg persze baromi jó dolog, hogy találsz olyan disztrót ami vígan elszalad a nagypapa Pentium-ján, de ha megnyitsz egy weblapot amin van flash vagy tele van gif-ekkel, vagy ha filmet néznél, akkor jönnek a problémák meg a homokórázás..
Évekkel ezelőtt valami csávó csinálgatott egy "Magyarubi" nevű saját kiadást, Gnome2, médiajátszók, office, minden nyalánkság Debian / Ubuntu -alapokon, na az kábé olyan disztró volt, hogy csak át kellett pattintanod hdd-re és hozzá se kellett nyúlni. Csak abbahagyta, jött a Unity meg egymillió frissítés, ekkor kezdtem megkedvelni az AntiX-ot meg az MX-kiadásokat..
Meg van egy Tomi37 (?) nevű felhasználó a Magyar Linux Mint fórumokon, Ő szokott még csinálni hasonló build-eket pár havonta, (asszem Cinnamon-ból) ami speciálisan magyar (például magyar webrádiók előre beállítva), telepakolva minden földi jóval..
https://linuxmint.hu/blog/tomi37
Amit még én tennék bele az a Testdisk vagy egy CloneZilla, de ezt megoldom másképpen, szóval ha lesz vagy 50 fölösleges GB-om, rengeteg processzormagom meg időm, akkor egyszer elkészül a Nagy Mű, a disztrók disztrója. Vagy csak a mostanit behúzom egy boot-olható ISO-ba aztán majd az lesz az..

(Pár hónapja csináltam egy OpenWrt build-et, belepakolva mindent amit csak lehet egy 8 MB-os image-be, hát akkor olyan mélységesen meguntam az ilyen jellegű tevékenységeket hogy azt elmondani sem lehet. A legnagyobb poén -az mellett hogy olyan harminc gigányi hely kellett hozzá- az volt amikor úgy 80%-nál megállt, mert a létrehozott több mint 100.000 db.

Szóval hajrá...