Jobb nem jut eszembe, itt írom le.csipesz írta: biztatas majorlackonak: a qbittorrentes es k3b-s tapasztalataidrol irhatnal valahol - szerintem volna, akit erdekelne.
A tahrpupokon, a csipesztahrpupon sincs semmi gond a qbittorrenttel, nem a legújabb verzió de gyors mint a szél. Eleve magyarul települ és ahol van quickpet ott szinte azonnal.
A beállításokban minden látható, én ki szoktam szedni a pipát sebességbeállításnál a feltöltési 50MB limitről. Ezen kívül semmit sem bántok.
Ami a precise-t illeti, ott van némi gond, de ha valaki telepíteni szeretné, előbb keressen rá a libboost-sytem1.46.1-re és ott kiad egy Ubuntus oldalt, ahol aztán el lehet szórakozni a függőségekkel, de ez sem akkora kunszt, mindent ami pirospontos le kell tölteni, ha ismételsz, úgyis kiírja, hogy már megvan a cucc. De minden kell hozzá, mert egyébként béna lesz. Úgy egy tucat .deb és ubi fájl lesz belőle, aztán már csak egy marad, a libboost-filesystem1.46.1 és ezt mint a fntiekben leírtam egy sima kereséssel megtalálható. Nos ez már csak egy file, szintén le és telepítgetni őket. Úgy szoktam, hogy ne rakja fel kétszer, hogy egyesével, felülről lefelé és ami készen van kitörlöm. Na ezután már nyugodtan telepíthető a precise qbittorrentje, ami még régebbi, mint a tahr-é, de ott sem tapasztaltam semmi problémát. Beállítás, mint fent.
A k3b az más tészta. Akármerre keresgéltem, nem találtam rá arra, miért nem látja az optikai meghajtókat a puppyn, nem ír ki semmit, hogy hiányoznának függőségek, de lemezt kiírni vele nem lehet. Audiót lehet konvertálni vele és egyszerű is, azt nem mondanám, hogy ugyanakkora a választási lehetőség, mint egy nagyobb disztrón, de arra jó. Sajna én nem értek hozzá, főleg nem puppyn, de ha valaki rájön a miértjére, hát nem is tudom mekkora díjat érdemelne, mert azért az egy nagyon jó kis progi.
Jut eszembe, valami root gondja van, nem szereti ha rootként futtatjuk. Máshol valóban nem kell hozzá sudozni, de ezt nem igazán értem. A puppykat én rootként használom, a spot nekem még kínai.