Falkon böngésző (sólyom).
QT alapú, tehát nem chrome a magja. KDE-re tervezték, ezért máshol nagy.
Fossap64-A-HU puppyra raktam fel. Frissítettem a csomagkezelőt, de nem azzal, hanem a konzolos csomagkezelővel raktam fel (az új murgán ahol a böngészőről olvastam, ott láttam).
Konzolba: pkg add falkon
Türelmesen várni, letölt vagy száz fájlt 100MB-ra, döntően libek., majd telepíti. Valószínű akinek qt5 telepítve van az kisebbel megússza. Maga a falkon 10MB.
Majd listDD-vel az usr/bin/falkon fájlt hiányzó függőségre ellenőriztem. 1 db lib-et jelzett azt egy debian oldalról letöltöttem( kibontottam és kiszedtem belőle libre2.so.5.0.0 és a libre2.so.5 linkelést).
Konzolból indítható mivel spotból indul csak el: run-as-spot falkon.
Több kiegészítő van belerakva, de csak az AdBlock van beengedve. De mintha csak ennyi lehetséges. Jól játssza le a youtube-ot.
Szerintem a böngésző teljesítményigénye hasonló, tudása kisebb a többi 64bites böngészőkhöz képest.
Előnye, hogy talán gyorsabb.
Falkon böngésző
Re: Falkon böngésző
A Fossap64-A-HU-ban benne van a Qt5-5.12.8, de nem ott ahol a telepitő keresi, s ezért tölti le.
Különböző nagyságú QT5 telepítőt láttam már, gondolom a mérete attól függött, hogy mit raktak bele.
Összehasonlítottam a fő sfs (bal oldal) és az élő rendszer (jobb oldal) libjeit (Fossap64_A-HU-k5.6.7-Gchrome-Lboffice).
Pirossal a telepített libqt5 kis részét is megjelöltem. Találtam közöttük 109MB-osat is (libQt5WebEngineCore.so.5.12.8), maga ez kiteszi a Falkon telepítés harmadát, negyedét
Összehasonlítottam a fő sfs (bal oldal) és az élő rendszer (jobb oldal) libjeit (Fossap64_A-HU-k5.6.7-Gchrome-Lboffice).
Pirossal a telepített libqt5 kis részét is megjelöltem. Találtam közöttük 109MB-osat is (libQt5WebEngineCore.so.5.12.8), maga ez kiteszi a Falkon telepítés harmadát, negyedét
Bocsi! Figyelmetlen voltam, elnézést.