Nos, a Palemoon Help-je kitér arra, hogy a hibátlan Media Source Extensions-hoz telepített FFmpeg megléte feltétlen szükséges. Nos, ez nálam az említett, és a próbára használt tahrpup-6.0.5-ös puppyban adott, a csomagkezelőből elérhető ffmpeg-2.2.9-i686 csomag eleve már telepítve van a gépre, akárcsak a h-264-es, és a h-265-ös codeck is. Mégsem jó a dolog, lásd a fenti képen a középen lévő két piros hibaüzit.
Mi lehet a gond, rövid gondolkozás után leesett a tantusz, nemcsak az ffmpeg kell ide, hanem még más is.(kodeck hiány ugyi.....!)
Nekiestem a csomagkezelőnek, és ez lett a végeredmény, ezek kellenek még a tahrpuppyba. (de szerintem máshova is!)

Ezen hiányosságok telepítése után a youtube html5 tesztoldal már hibátlan képet mutat!

Na, ezt már szeretem!
És akkor gyerünk az ajánlott kísérletezős weboldalra, és ott jól látható, hogy már sokkal több a kiválasztható médialejátszási lehetőségünk.

Szóval néha jól jön -mint jelen esetben is- a hibaüzenet ablak figyelmes olvasgatása..... :D .....és mindjárt megvan a megoldás!