Részben ismerem az előzményeket, a fantasztikus munkátokat és amikor én "MESTERT, Ászokat" írtam, nem pejoratív értelemben írtam, hanem pont fordítva!

Rendkívül tisztelem a munkátokat, a hozzáértéseteket és, hogy megosztjátok mindenkivel az eredményeiteket, gondolatitokat, s segítitek a kezdőket a problémáik megoldásában. Azt is tudom, hogy mindannyian szabadidőtökben gondoljátok végig a puppy linux rejtelmes világát. Ezért írtam Asterix-nek, hogy ha van egy igény, hogy mi lenne ha..., akkor próbáljuk megoldani.
De, ha félreérthető voltam és esetleg valakit akaratom ellenére megsértettem, megbántottam a megszólításommal, akkor bocsánatot kérek, s nagyon szégyellem magam!

Ha egy "egyszerű" UTF-8 kompatibilitási probléma lenne, akkor miért csak a K-4xxx No Pae esetében áll fenn és csak akkor, ha pendrive-ról szeretnénk frugál módban futtatni? (CD-ről, merevlemezről frugálban is működik rendesen.) És miért nincs probléma, ha ugyanezen a pendrive-on, a felmásolt puppy-ban csak lecserélem egy K-4xxx Pae, vagy egy K-3xxx No Pae, vagy egy K-3xxx Pae huge kernelre (minden más érintetlen marad)? Miért nincs kernelpánik? Persze most csak a magyarra nyelvre gondolok. Tudom, hogy az első "erőlködéseim" esetében a nem UEFI-s gépeken elhalt, de csak később néztem meg, hogy az ISO-k formátuma nem kompatibilis a régi vasakkal (nem boot-ólnak). Már változtattam rajta az Artful későbbi verzióitól kezdve.