Kezdő lépések.
Re: Kezdő lépések.
Frugall telepítésnél sem fontos a nagy tároló fájl, a lényeg hogy a home mappába menteni és tárolni szoftvert, filmet zenét stb... ami külön jó hogy más rendszerről is elérheted így azokat. 

Kipróbáltam a Csipeszpup 13-at külön ext4 partícióra frugal telepíteni és a mentést a partícióra
végrehajtani.
Feltételek:
üres ext3 vagy ext4 partíció
másik partíción sem lehet csipeszpup, sem annak mentésfájlja még mappában sem.
Frugal telepíteni a Csipeszpup 13-at a partícióra, de nem mappába hanem közvetlenül a
partícióra. A módszer nem számít, csak a végeredmény. Ha a puppy települt, állítsuk be, majd
indítsuk újra. Ekkor felajánlja a mentést fájlba vagy SDA1 FOLDER-be. Ezt kell megnyomnod
és akkor kész.
Az újabb puppyknál már mappába frugal telepítve is lehet mappába menteni. Az áttekinthetőbb.
Itt a régebbi csippeszpupnál csak közvetlenül a partícióra.
Képen nálam sda5 partíció látható, benne a frugal telepített puppy fájljai mappái és a mentés
fájljai mappái együtt.
Most nálam a tálcán az ikon 15GB szabad helyet jelez.
Összefoglalva puppy frugal mentése full.
végrehajtani.
Feltételek:
üres ext3 vagy ext4 partíció
másik partíción sem lehet csipeszpup, sem annak mentésfájlja még mappában sem.
Frugal telepíteni a Csipeszpup 13-at a partícióra, de nem mappába hanem közvetlenül a
partícióra. A módszer nem számít, csak a végeredmény. Ha a puppy települt, állítsuk be, majd
indítsuk újra. Ekkor felajánlja a mentést fájlba vagy SDA1 FOLDER-be. Ezt kell megnyomnod
és akkor kész.
Az újabb puppyknál már mappába frugal telepítve is lehet mappába menteni. Az áttekinthetőbb.
Itt a régebbi csippeszpupnál csak közvetlenül a partícióra.
Képen nálam sda5 partíció látható, benne a frugal telepített puppy fájljai mappái és a mentés
fájljai mappái együtt.
Most nálam a tálcán az ikon 15GB szabad helyet jelez.
Összefoglalva puppy frugal mentése full.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára janugsa 2015.07.28. 10:05-kor.
Nálam a vinyón egy telepített Win7 volt, 3 ntfs partícióval. Erre került később a csipeszpup.
Üdv!
Újra itthon!
Azóta volt egy pár kisérletem, keresem a Win 7 utódját.
Jelenleg a "FatDog64 - 700" verzió fut a gépen. Jól mükszik, amennyire tudásomból telt, kipofoztam a saját izlésemnek!
Sajnos, elég kevés progi van még rá alapból, de a "deb" és "pet" fájlok átalakítva "txz" fájlra, telepíthetők.
Viszont kapásból felcsatoltam az Opera 27 amd64.sfs fájlt, ami a kedvenc böngészöm és primán fut. Jelenleg így néz ki!
A Skype-t is próbáltam,telepítettem pulseaudiót, felcsatoltam a megfelelő Qt.sfs és a Skype.sfs-t.Módosítani kellett pár fájlt.
Nos, szépen elindult, bejelentkeztem, ott volt minden kapcsolatom, a kamera is szépen müködött,de hang nem volt.
Ez a pulseaudio kifogott rajtam!(de nem adom fel)
Egy másik kisérletem a tahr puppy-val volt. Kernel csere után usb-ről szépen mükszik! Egyenlőre ennyi!
Újra itthon!
Azóta volt egy pár kisérletem, keresem a Win 7 utódját.
Jelenleg a "FatDog64 - 700" verzió fut a gépen. Jól mükszik, amennyire tudásomból telt, kipofoztam a saját izlésemnek!
Sajnos, elég kevés progi van még rá alapból, de a "deb" és "pet" fájlok átalakítva "txz" fájlra, telepíthetők.
Viszont kapásból felcsatoltam az Opera 27 amd64.sfs fájlt, ami a kedvenc böngészöm és primán fut. Jelenleg így néz ki!
A Skype-t is próbáltam,telepítettem pulseaudiót, felcsatoltam a megfelelő Qt.sfs és a Skype.sfs-t.Módosítani kellett pár fájlt.
Nos, szépen elindult, bejelentkeztem, ott volt minden kapcsolatom, a kamera is szépen müködött,de hang nem volt.
Ez a pulseaudio kifogott rajtam!(de nem adom fel)
Egy másik kisérletem a tahr puppy-val volt. Kernel csere után usb-ről szépen mükszik! Egyenlőre ennyi!
Üdv!
Egy 500 GB-os vinyóra feltettem egy módosított LxPupTahr 15.05-t! Eddig minden oké vele!
Jó éjt!
Egy 500 GB-os vinyóra feltettem egy módosított LxPupTahr 15.05-t! Eddig minden oké vele!
Jó éjt!
Üdv!
Nos, a FatDog64 elbukott a próbán és a teszteken. Nekem túl bonyolult !
A legutóbb feltett LxPupTahr 15.05 kissebb-nagyobb piszkálással sikeresen szerepelt!
Van működőképes Skype-m és Operám! Kifogom "herélni",csak a tényleg szükséges progik maradhatnak!
Nos, a FatDog64 elbukott a próbán és a teszteken. Nekem túl bonyolult !

A legutóbb feltett LxPupTahr 15.05 kissebb-nagyobb piszkálással sikeresen szerepelt!
Van működőképes Skype-m és Operám! Kifogom "herélni",csak a tényleg szükséges progik maradhatnak!

Az antixet próbáltad már 

Igen, kipróbáltam,azt is, de nem nyerte el a tetszésemet!
Ezt a puppyt már kezdem kiismerni, ha megakadok a murgán találok megoldást!
Még a nyomtatóimat kell majd beüzemelni (Samsung laser,HP tintasugaras) és készen is leszek!
Ez a QtWeb böngésző elég jó! Kicsi és gyors!
Ezt a puppyt már kezdem kiismerni, ha megakadok a murgán találok megoldást!
Még a nyomtatóimat kell majd beüzemelni (Samsung laser,HP tintasugaras) és készen is leszek!
Ez a QtWeb böngésző elég jó! Kicsi és gyors!
Ha már ennyit próbálkozol, megpróbálhatnád a most kiadott, új Simplicity Desktop verziót is, ebben eléggé jó szoftverösszeállítás van, hátha bejön neked.
Üdv!
Azt hiszem,már próbáltam,de újra megnézem!
Most tettem át az LxPupTahr-t az 500GB-os vinyóról a 250GB-osra! GParteddel particíó resize 150GB-ra, majd Clonezilla elvégezte a klonozást! Tökéletesen mükszik!
Van-e hasonló program van linuxon mint Win-en a LiLi,Yumi,Unetbootin?
Azt hiszem,már próbáltam,de újra megnézem!
Most tettem át az LxPupTahr-t az 500GB-os vinyóról a 250GB-osra! GParteddel particíó resize 150GB-ra, majd Clonezilla elvégezte a klonozást! Tökéletesen mükszik!

Van-e hasonló program van linuxon mint Win-en a LiLi,Yumi,Unetbootin?