Mivel ezt használja ezen kellene megpróbálni aki segíteni akar....kriszmo78 írta
Most a Tahr puppy-t használom
Wine
Re: Wine
Valóban, de ehhez hozzátartozik, hogy leírom, más rendszerű kernelverzión mi a tapasztalás, és az ott fellépő hiányosságok ismertetése lehet némi segítséget adhat a Thar verziónál is a hibakeresésben.azami írta:Mivel ezt használja ezen kellene megpróbálni aki segíteni akar....kriszmo78 írta
Most a Tahr puppy-t használom
Amúgy ebben a csipesz féle pet-verzióban, ami amúgy egy beta-verziós Popcorn, amit a honlapján is külön megemlítik, hogy nem tökéletes verzió még, van ahol hiba nélkül üzemel, van, ahol el sem indul. Hogy ezt a nem indulást miért teszi, milyen fügőségek hiányoznak még a beletett két deb filén kívül, azt könnyen ki lehet deríteni, csak a portable könyvtárba kell belépni, és az ott lévő futtatható Popcorn filére jobb egérgombot nyomni, ekkor feljön egy kis ablak, ahol a tényleges függőségeket lehet normális módon lekérdezni, és egy olyan szöveges filében adja ki a rendszer a válast, mint aminek egy részletét az előbb én is belinkeltem a nálam még plusz-ban hiányzó függőségekről.
Azami, a te hozzászólásod hatására kipróbáltam egy hasonló, 3.9.11-es kernelű, de régebbi, és nem Lite verziós kros54 féle Precise verzión is a Popcon-t, pótolva az előző-másik oldalra került hozzászólásomban említett függőségi hiányokat, de ez lett a végeredménye a kísérletnek, ezt az előző hozzászólásba is beírtam, de ide is bemásolom, mert fontos lehet a kérdezőnek a hibakereséshez!
Utóirat:
A másik, említett régebbi, de 3.9.11-es kernelű Puppy verzióban is pótolva a fentebb belinkelt függőségeket, azon egy pillanatra bejött egy fehér ablak, majd el is tűnt, tehát a kérdező panasza jogos, és a nála tapasztalt hibajelenség precisen, többször is reprodukálható!!! Mivel azami hozzászólására már megemlítettem, megtettem itt is a jobb egérgombos tényleges függőségi vizsgálatot, ami már a fentebb közzétett hiányosságokat egy filére redukálta le, erre!
-------------------------------------------------------------------------------
### Dependencies ###
Unused direct dependencies:
linux-gate.so.1
### ! ! ! End of Information ! ! ! ###
Ez pedig nem mást jelent, mint amit már az előbb is pedzegettem, hogy vagy hardverprobléma, vagy memóriakezelés, és kernelprobléma állhat a dolog mögött!
Ami felettébb meglepő, hogy a régebbi kros54 féle, 3.9.11-es kernelű -nem Lite verziójú- Puppy-ban a még hiányzó függőségek pótlása után elindul a program, de a már említett fehér ablak felvillanásával el is száll a program, és nem működik tovább! És mivel ez a linux-gate.so.1 kernelfüggő állomány, ezért akinél elindul a program, az örüljön neki, nálam sajnos mindkét 3.9.11-es kernelű Puppy-n nem megy a Popcorn-béta verziója, a régebbi puppy-n még elindul, de a fehér ablak csak kirajzolódik, felvillan, és onnan sehova tovább, míg az újabb 3.9.11-es Lite Puppy-n ez a fehér ablakfelvillanás már meg sem történik eleve!
Remélem ezzel tudtam valamit segíteni....kriszmo78-nak.
NTamas elemzéséhez annyi kiegészítést fűzök, hogy az általam készített Precise-klónok a PAE-kerneles kiadásból klónozódtak.
Úgy tudom, s a nevében is hordozza, hogy a Csipeszpup ugyanennek a Precise-nek a retro-verzióján alapul, az pedig más verziójú kernellel van szerelve.
Ettől függetlenül mintha megint azt látszana, hogy a Precise e két verziója az elérhető hardvereket lefedi, és nem mellesleg korszerű is.
S ahogyan olvasom, a Tahr nem tudja ugyanezt.
Úgy tudom, s a nevében is hordozza, hogy a Csipeszpup ugyanennek a Precise-nek a retro-verzióján alapul, az pedig más verziójú kernellel van szerelve.
Ettől függetlenül mintha megint azt látszana, hogy a Precise e két verziója az elérhető hardvereket lefedi, és nem mellesleg korszerű is.
S ahogyan olvasom, a Tahr nem tudja ugyanezt.
Tahrpup 602 kernel 3.14.20 ezen is megy a csipesz popcornja. Frugal mentésfájl nélküli állapot. A két
deb fájl ne telepítsd csak a popcorn pet van telepítve. Sőt a kép is jobb mint a precise puppykon. Ott sok "szentjánosbogár" volt
a videón.
Vivid 6.5 32 bites puppyn, ráadásul buherált 4.0.4 64bites kernellel is elindult a popcorn pet. Frugal telepítés van mentésfájl.
Tehát nem kernelfüggő a popcorn. Lehet hogy erősebb gép kell hozzá, a 720p és 1080ps videók miatt.
deb fájl ne telepítsd csak a popcorn pet van telepítve. Sőt a kép is jobb mint a precise puppykon. Ott sok "szentjánosbogár" volt
a videón.
Vivid 6.5 32 bites puppyn, ráadásul buherált 4.0.4 64bites kernellel is elindult a popcorn pet. Frugal telepítés van mentésfájl.
Tehát nem kernelfüggő a popcorn. Lehet hogy erősebb gép kell hozzá, a 720p és 1080ps videók miatt.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára janugsa 2015.06.28. 12:12-kor.
Tahr 4.0.1 viewtopic.php?f=7&t=203 ezen is szépen megy a csipesz csomag.. 

Tahr puppy-n nekem tökéletesen működik csipesz fórumtárs által linkelt program. Köszi! 

Hello, akkor folytatom a wine-nal, meg a farming szimulátorral.
Hogy egy adott puppy linuxon egy adott wine verzióval mik futnak és mik nem, részben próba-szerencse, részben annak függvénye, milyen jó minőségű videókártyát tudhatsz magadénak, a puppy linuxok tipikusan az nvidia típusokat támogatják legszerencsésebben drájverekkel; ezen kívül léteznek számomra hosszabb idő után is érthetetlen tényezők, mint pl. hogy egy adott játék miért működik jól puppy precise 5.5-ön és 5.7.1 retro-n, és miért nem nyikkan meg akkor, ha a gazda op.rendszer lucid, upup, 5.7.1 pae, tahr vagy unicorn... Sejtelmem sincsen.
Végül megemlíteném a kis csipesz-féle, nem túl tudományos, viszont bevált, wájnnal kapcsolatos "cseleimet", amik a következők:
Nem szoktam megelégedni annyival, hogy pl. csak felrakom a precise PPM-jéből a wine 1.4-et és összes függőségét, hanem van egy "update-koktélom", amit ezen felül még hozzá szoktam adni, telepítés által. Ezek nagyjából:
directx,
java,
openal,
visual c++ 2005 és 2008,
msxml6 parser,
Ageia physx - nagyjából ilyesmik...
Van egy szoftver-összeállításom rar-ba csomagolva, ha érdekel, skubizd meg, hosszas válogatások eredményeként ezen telepítős és portable alkalmazás-csokorból kivétel nélkül minden műxik:
http://www.solidfiles.com/d/036566922e/
Végül: mi volt a helyzet a farming szimulátorral, csipeszpup alatt? Megy a játék, de a (német) gyártók azért nem vitték túlzásba a játék optimalizálását... Direkt nem a játék legújabb verzióját kerestem, hanem csak egy 2011-es kiadását - hát mit mondjak? - ugyan megy, de egy pentium dual core gépen 2 giga rammal, eléggé derék pciE kártyával laggol(szaggat), mint állat, windows alatt is... asszem, nem lesz kedvenc...
Hogy egy adott puppy linuxon egy adott wine verzióval mik futnak és mik nem, részben próba-szerencse, részben annak függvénye, milyen jó minőségű videókártyát tudhatsz magadénak, a puppy linuxok tipikusan az nvidia típusokat támogatják legszerencsésebben drájverekkel; ezen kívül léteznek számomra hosszabb idő után is érthetetlen tényezők, mint pl. hogy egy adott játék miért működik jól puppy precise 5.5-ön és 5.7.1 retro-n, és miért nem nyikkan meg akkor, ha a gazda op.rendszer lucid, upup, 5.7.1 pae, tahr vagy unicorn... Sejtelmem sincsen.
Végül megemlíteném a kis csipesz-féle, nem túl tudományos, viszont bevált, wájnnal kapcsolatos "cseleimet", amik a következők:
Nem szoktam megelégedni annyival, hogy pl. csak felrakom a precise PPM-jéből a wine 1.4-et és összes függőségét, hanem van egy "update-koktélom", amit ezen felül még hozzá szoktam adni, telepítés által. Ezek nagyjából:
directx,
java,
openal,
visual c++ 2005 és 2008,
msxml6 parser,
Ageia physx - nagyjából ilyesmik...
Van egy szoftver-összeállításom rar-ba csomagolva, ha érdekel, skubizd meg, hosszas válogatások eredményeként ezen telepítős és portable alkalmazás-csokorból kivétel nélkül minden műxik:
http://www.solidfiles.com/d/036566922e/
Végül: mi volt a helyzet a farming szimulátorral, csipeszpup alatt? Megy a játék, de a (német) gyártók azért nem vitték túlzásba a játék optimalizálását... Direkt nem a játék legújabb verzióját kerestem, hanem csak egy 2011-es kiadását - hát mit mondjak? - ugyan megy, de egy pentium dual core gépen 2 giga rammal, eléggé derék pciE kártyával laggol(szaggat), mint állat, windows alatt is... asszem, nem lesz kedvenc...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csipesz 2015.06.29. 18:38-kor.
Szerintem meg az, kernelfüggő, hiszen magad is csak 3.9-nél magasabb kernelverzióval szerelt puppy-kkal próbáltad, kivéve azt az egy, alappuppy-nak nevezett nem pontosan megnevezett verziót, (pae-nem pae-s kernel)amin elindult valamilyen okból. De eddig mindenkinél csak a magasabb kernelszámú verziókkal működött a program, kivéve csipesz régi kerneles puppy-ját. Szerintem nézz utána a fentebb belinkelt angol nyelvű infóknak is...janugsa írta:Tahrpup 602 kernel 3.14.20 ezen is megy a csipesz popcornja. Frugal mentésfájl nélküli állapot. A két
deb fájl és a popcorn van telepítve. Sőt a kép is jobb mint a precise puppykon. Ott sok "szentjánosbogár" volt
a videón.
Vivid 6.5 32 bites puppyn, ráadásul buherált 4.0.4 64bites kernellel is elindult a popcorn. Frugal telepítés van mentésfájl.
Még el sem indul a program, be sem jön az a képernyő, ahol ki lehetne választani a stream minőségét, felbontását, a stream-hoz megy amúgy sem kell erős gép, maximum jó netsebeség, és persze a videórésznek tudnia kell az sd és hd felbontást megjeleníteni, ez utóbbi megfelelő driver és videókártya, meg monitor kérdése.
De eddig, hogy a streamet kiválaszd, és menjen a lejátszás, el kéne jutni, de a gond az, hogy a program kezdőképernyője sem jön be már, az pedig nem fullhd felbontásban van a programon belül, így az erős gép kitétel itt erősen sántít.
Ha lejátszás, stream közben lenne a probléma, még azt mondanám, lehet, de így, hogy el sem indul a program /mondjuk a net-sebességem már necces, de a próbához elég, de ehhez egy működő program kellene, de az meg nálam nem adott, mármint a program működése./
Szerintem sem....valami másJanugsa írta!
Tehát nem kernelfüggő a popcorn.

Ha valaki a popcorn által letöltött filmet menteni szeretné a Tmp mappában megleli

Igen, a streamelt tartalmak általában az esetek nagyobb részében oda kerülnek, de ebben a programban a fogaskerék beállításnál bármilyen más könyvtárat is meg tudsz adni, ez a temp/Popcorn-Time csak az alapbeállítása a popcorn-nak. Amúgy viszont itt a filmnézés közben csak egy párszáz kb-nyi méretű átmeneti file képződik, ez nem a teljes film, ez csak ahhoz kell, hogy becsatlakozz a stream-folyamatba, és ha megállítod a lejátszást, a program ebből tudja, hogy honnan folytassa tovább. Így a Youtube-s módszer stream lementésre itt nem jó, mert nem a komplett filmet töltöd, kapod meg, csak egy stream-ot kapsz, meg a már említett kis állományt, ami, ha leállítod, és kilépsz a lejátszóból, - amúgy több lejátszót ismer, azonosít, választhatsz ki, ha telepítve vannak a rendszeredre - automatikusan törlődik. Tehát filmnézésekor nem terheli le a rendszert nagy file mentéssel, itt tényleg a netsebesség az, ami döntő szempont, gyenge géppel, de jó nagy/gyors nettel is tudsz filmet, streamet nézni.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára NTamas 2015.06.27. 01:05-kor.