Kezdő Puppys lennék. Jó kezdő linuxos is:-)
Pillanatnyilag küzdök a bőség zavarával.
Nagyon tetszik a rendszer. Azért találtam ide, mert egy kis kedves laptopom vinyója megadta magát és nagyon drága különleges vinyó lenne belevaló amit csak az ebayen lehet beszerezni. Egy ssd-t megpróbáltam. most kínlódok a visszafizetéssel, mert három nap mulva meghalt. Most megpróbálok vinyó nélkül élni. És a Puppival megy.
A gép, egy Dell Latitude D420 kétmagos 1200-es sima core procival és másfél giga rammal.
Win 7-el nagyon nyögvenyelősen ment

Nna sz'al ennyit az előzményekről.
És akkor a kérdések:
Melyik pupletet ajánljátok, ha elsősorban netezni akarok wifin?
Melyiket, ha komolyabb programokra van néha szükségem? (képszerkesztés, word, netán Wine, stb)
Melyiket, ha bármikor más (windózos) gépek javításához szeretném használni?
Mindezeket hogy tudnám egy pendrájvra tenni? (valahol olvastam a külön mappákba tenni a kibontott .iso-kat és Grub, de így is csak az egyik indul el:-(
És még egy ami nagyon tetszene: Elméletileg a laptop képes a beépített sd-ről indulni. (még nem tudtam rábeszélni) Erről tud e valaki valamit? Ha a kártyát pendrájvként dugom be akkor indul róla, de pont az lenne a gyönyör netovábbja, ha egyáltalán nem lógna ki semmi a gépből. (autóban használom)
Nnu! Remélem nem a világűrbe sírtam bele a kérdéseimet, és lesz aki segít nekem linuxossá válni....

Köszönet!