Akik régebbről ismerik már, és esetleg megszerették a MPlayer médialejátszót, azok tudják, hogy a lejátszó ellátható skinekel is, hasonlóan a Windows-os Wiinamp médialejátszóhoz. Eddig a legtöbb Puppy-ban jellemzően csak maga a parancssoros felületű lejátszó volt beépítve, egy két verzió kivételével, illetve olyan médialejátszó felületek, alkalmazások, amik szintén az MPlayer motorra épültek. Pedig a magyar fejlesztésű program lehetőséget ad a skinek használatára, és ekkor már nem vagyunk kötve más Gui-felülethez, illetve ha kedvünk támad, magunk is elkészíthetjük a saját skin-verziónkat az MPlayer-hoz.
Ezért összeválogattam pár skint, a legutolsó MPlayer lejátszót, mellé betettem az mplayershell-t is, - ez nem sok verziónak az alaptartozéka, része! - az alap codec könytárat bővítettem az MPlayer honlapján is elérhető frissített codeckcsomaggal, javítottam a .desktop filét is, és mindezt egybegyúrtam egy pet-es telepítőbe.
A végeredményt innen tölthetitek le.
Letöltőlink : mplayer-2014-12-02-i686.pet

Az alsó képen a fejléc színe, kialakítása mindenkinél az adott ablakezelő témának megfelelően fog kinézni, itt nálam egy Openbox-téma hatására lett ilyen.
A felső képen látható lejátszó ablak viszont mindenkinél így fog kinézni az alap skin-el. A program egy 3.9.11-es kernelü Precise 571 Puppy alatt lett kipróbálva, ezért is van az i686 megnevezés a pet-csomag nevében.
A lejátszó az említett Puppy Linux Precise 571-verzió alatt a beépített+codeck-ekkel kifogástalanul játsza le a mostanában terjedő netes stream adásokat is!