Online Puppy kedved szerint

Pupletek, Új puppy változatok, veruiók, ISO fájlok,
azami

Re: Online Puppy kedved szerint

Hozzászólás Szerző: azami »

Skaminak!
Köszönöm a támogatásod az online puppyval kapcsolatban,.....Megértésed a fórummal kapcsolatban.....

Kzprognak!
Azért a pontosabb fogalmazás sem ártana! A (szerintem jogos) kritika
A leírás címe a következő volt: "Dos programok futtatása online eléréssel!"
Ha a leírásból nem derülne ki egyértelműen......
Miről szól a leírás és a script? Hogyan futtathatok egy Dos-os programot ha azt az interneten helyezem el.
Vagyis "Dos programok futtatása" a cél... Mi kell még hogy teljesüljön ? Hát az online elérés!!! hiszen a felhőben van valahol az adott program.
Vagyis mit takar a script, és a leírás? Dos programok futtatása online eléréssel.
Az hogy hogyan értelmezünk valamit az sok mindentől függhet, de valamit "belemagyarázni" ami nincs odaírva.....
A többi scriptel kapcsolatos megjegyzéshez annyit fűznék hozzá hogy ha mód és lehetőség adott akkor ki kellene próbálni hogy ez hogyan működik.
Mert akkor a tapasztalat lehet más eredményt mutatna számodra, és más kérdéseket is vetne föl....
A paprikás krumpliról csak akkor tudunk beszélni ha mind a ketten azt esszük, ha te rántott csirkét, akkor te csak elméleti szinten ami egészen más!

Más!
Az Ntamás fórumtárstól csak annyit kérnék másodjára is ne írjon a hozzászólásaimra!!

KuLuSz
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: KuLuSz »

Látom zajlik az élet :D . Én csak annyit fűznék hozzá hogy :
Ha felhőben tárolsz valamit , az online (pipa). Viszont ha letöltesz valamit a felhőből , az már nem online , másszóval offline, amit ntamas is magyarázott. Ez az ötlet hogy úgy mondjam önmagában rossz . Ha dos-os játékokat akarsz a puppyba, akkor azt ne a netről töltsük le ilyen formában . A szkripted ezt valósítja meg , majd utána törli is a rendszerből a letöltött tartalom tömörített formáját. Ez hogy úgymondjam 'pocséklás' (sorry de maximalista vagyok :) ) Na szóval arra akartam kilukadni hogy a dos-os progik futtatását egyszerűbb volna úgy megoldani hogy készítünk 1 sfs-t a KIBONTOTT dosos program(ok)kal és ezt töltsük le , majd készítsünk hozzá akár indító gui-t . Továbbá külön, vagy egyben ezekkel a programokkal a dosbox programot. A szkripted csak 1 programhoz van írva , holott temérdek dos-os program/játék leledzik a neten és környékén. Ezzel arra akartam kilukadni, hogy minden egyes programhoz külön-külön szkriptet kellene írnod , ami szép móka , a kérdés csak annyi hogy megéri-e.
És az online appokról csak annyit hogy azok sem online appok mivel azt is letölti a böngésző hogy tudjon működni , még ha te nemis látod , majd ha végeztél ez a letöltött tartalom törlődik (jobb esetben) a böngésződ cache részlegéről . Szóval szerintem érdemesebb az offline ötletekre fordítani a rászánt energiát , az egyszerűség kedvéért (ezzel a dos-game témával kapcsolatban) .
Köszöntem a figyelmet .
-<(].K.u.L.u.S.z.[)>-
-----------------------------------------------
Elérhetőségeim: Angol irc csevegő, (reg mentes) Discord, YouTube

azami

Ha felhőben tárolsz valamit , az online (pipa). Viszont ha letöltesz valamit a felhőből , az már nem online , másszóval offline, amit ntamas is magyarázott.
Leírtam hogy melyik sor mit jelent a scriptben.....
Melyik sor az amiből az jön ki hogy magának a játéknak online üzemmód szükséges :roll: :?:
Ez az ötlet hogy úgy mondjam önmagában rossz . Ha dos-os játékokat akarsz a puppyba, akkor azt ne a netről töltsük le ilyen formában .
Ez a te, és még nagyon sok ember meglátása szerint így lehet :!: "Nade" ott vannak a többiek is.... ;) :idea:
törli is a rendszerből a letöltött tartalom tömörített formáját. Ez hogy úgymondjam 'pocséklás'
A kibontott tartalom ott marad,azt indítod nem?....
Ez csak egy script alap esetről, az online puppy 2-ben már további finomítások vannak amit most nem részletezek (neked elküldöm privát üzenetben) a többieknek meglepetés....
Na szóval arra akartam kilukadni hogy a dos-os progik futtatását egyszerűbb volna úgy megoldani hogy készítünk 1 sfs-t a KIBONTOTT dosos program(ok)kal és ezt töltsük le , majd készítsünk hozzá akár indító gui-t . Továbbá külön, vagy egyben ezekkel a programokkal a dosbox programot.
Te így gondolod én másképp ezzel semmi gond....
Ezzel arra akartam kilukadni, hogy minden egyes programhoz külön-külön szkriptet kellene írnod , ami szép móka , a kérdés csak annyi hogy megéri-e.
Nézd, meg írom ahhoz amit jónak gondolok, a többit a minta alapján megírhatja aki akarja magának. Te is tudod mindenkinek úgysem tudsz megfelelni.
És az online appokról csak annyit hogy azok sem online appok mivel azt is letölti a böngésző hogy tudjon működni , még ha te nemis látod , majd ha végeztél ez a letöltött tartalom törlődik (jobb esetben) a böngésződ cache részlegéről . Szóval szerintem érdemesebb az offline ötletekre fordítani a rászánt energiát , az egyszerűség kedvéért (ezzel a dos-game témával kapcsolatban) .
Köszöntem a figyelmet .
Maximálisan egyetértve az online appokról írt résszel, ki egészíteném annyival hogy bármi amit a böngészőben látsz az a gépeden is ott van.
Hogy ki mire fordít energiát az meg mindegy ha jól érzi magát tőle az ember. ;)

Béke veled! :D
(És majd küldöm a privit)

KuLuSz
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: KuLuSz »

azami írta: Melyik sor az amiből az jön ki hogy magának a játéknak online üzemmód szükséges :roll: :?:
A játék maga nem online kivéve ha multiplayer , de dos-nál ez nem sűrűn fordult elő ha jól rémlik .
azami írta:Nézd, meg írom ahhoz amit jónak gondolok, a többit a minta alapján megírhatja aki akarja magának.
Hát ez a történet így kicsit zavaros nekem . Az alap elv (elvileg) az volt hogy bárki könnyedén elindítson 1 játékot 1 általad megírt szkripttel. De ha már más írogatja a szkripteket akkor elvész a munkád színe java és csak a minta marad meg mások számára , és nem a szórakozás. Nemtom érthető-e hogy mire gondolok ...
példa : van 1 kiló szalonnánk , te megsütöd a negyedét, megmutatod hogyan, a többit meg süsse meg az aki akarja ...
azami írta:Maximálisan egyetértve az online appokról írt résszel, ki egészíteném annyival hogy bármi amit a böngészőben látsz az a gépeden is ott van.
Hogy ki mire fordít energiát az meg mindegy ha jól érzi magát tőle az ember. ;)

Béke veled! :D
(És majd küldöm a privit)
Ez jogos . Nem szabályozni akartalak , csak leírtam a véleményem. No para . :)
-<(].K.u.L.u.S.z.[)>-
-----------------------------------------------
Elérhetőségeim: Angol irc csevegő, (reg mentes) Discord, YouTube

azami

Hát ez a történet így kicsit zavaros nekem . Az alap elv (elvileg) az volt hogy bárki könnyedén elindítson 1 játékot 1 általad megírt szkripttel. De ha már más írogatja a szkripteket akkor elvész a munkád színe java és csak a minta marad meg mások számára , és nem a szórakozás. Nemtom érthető-e hogy mire gondolok ...
példa : van 1 kiló szalonnánk , te megsütöd a negyedét, megmutatod hogyan, a többit meg süsse meg az aki akarja ...
A sfs csomagoknak is van pl egy alap elve hogy miért, mi célra, és hogyan készül.
De nincs minden program meg sfs formátumban, meg nem is tudjuk hogy kinek mire kellene, ezért van eszköz amivel elkészítheted.
Én is így tekintek erre a megoldásra. Írok egy pár scriptet különböző programok indítására, különböző környezethez igazítva,(wine alá, Dos alá,ha sfs, ha pet ha deb, ha java)a felhasználó meg behelyettesíti amire akarja.

kzprog

Hozzászólás Szerző: kzprog »

@azami
Mostmár értem teljesen mi is volt a célod ezzel a scripttel.
DE!

Kulusz megoldását (sfs) ésszerübbnek, életszerübbnek érzem. Miért?
Egyszerű: a DOS-os programok nem nagyok (sőt, a maiakhoz képest aprók), nem célszerű ezért NET-es elérést igénybevenni, tökélesen elfér(het) egy háttértáron.
Szerintem a megoldásodat akkor használnák sokan, ha nem lenne célszerű (sok helyet foglalna) a saját gépen/puppyban tárolni.
Éppen ezért a scriptedet hagyom, inkább a Kulusz-féle elgondolással fogok foglalkozni.
Persze ettől még lehetséges, hogy az "új generáció" már inkább a Te megoldásodra fogékony!
(Egyébként eltaláltad: a scriptet ubuntu alatt teszteltem és nem puppy alatt!)

azami

Szerintem a megoldásodat akkor használnák sokan, ha nem lenne célszerű (sok helyet foglalna) a saját gépen/puppyban tárolni.
Ezt meg te találtad el :idea: :D
Mert ez a script azért lett most közzétéve mert csipesz barátunk puppletjei "telt házzal" üzemelnek, ezért itt viewtopic.php?f=7&t=51&start=20#p1113 felajánlottam neki mint alternatív lehetőséget.
A vicc az egészben hogy ő még nem reagált.... :D
Én a magam részéről csak érintőlegesen akarom beépíteni az online 2 puppletbe.( vagy sem :roll: :roll: )
(Egyébként eltaláltad: a scriptet ubuntu alatt teszteltem és nem puppy alatt!)
Valahol azt olvastam az Ubuntu bash helyett dash-t használ.... :roll: :!:

csipesz

Hozzászólás Szerző: csipesz »

@azami: "ezért itt viewtopic.php?f=7&t=51&start=20#p1113 felajánlottam neki mint alternatív lehetőséget.
A vicc az egészben hogy ő még nem reagált.... :D "
Olvasd el itt: viewtopic.php?f=9&t=119
a 9-edik bekezdest/hozzaszolast, aztan tessek engem nagyon sajnalni :) ; eggyel tobb adalek ahhoz, miert nem leszek soha online puppy-rajongo...

azami

azami

Az online puppyban alkalmazott scriptek,ikonok, stb..
https://e-nautia.com/azaki.linux/disk?p=5604137
Scriptekről is kezdek írogatni itt: http://azamionline.blogspot.hu/2014/09/scriptek.html

Külön köszönet Kulusz fórumtársnak nélküle nem ment volna.... :D

Válasz küldése

Vissza: “Pupletek”