scriptek
Re: scriptek
Erről majd később írok, addig is:
a killall gombok vészleállítók, üzemszerű használatnál nem lesz rájuk szükség, csak ha valami hiba okán egyik -másik nem indul vagy beragad... ezt terminálból a pidof cvlc és vagy pidof vlc és pidof ffmpeg parancsokkal ellenőrizhetjük... MX alatt is tesztelve:
Részletes használati útmutatót később írok. Ugyanide majd...
Időközben egy kis javítással még elkészült a PID-s változat is, a használatához itt egy kicsit hosszúra sikerült videó.
Róla kép:
a killall gombok vészleállítók, üzemszerű használatnál nem lesz rájuk szükség, csak ha valami hiba okán egyik -másik nem indul vagy beragad... ezt terminálból a pidof cvlc és vagy pidof vlc és pidof ffmpeg parancsokkal ellenőrizhetjük... MX alatt is tesztelve:
Részletes használati útmutatót később írok. Ugyanide majd...
Időközben egy kis javítással még elkészült a PID-s változat is, a használatához itt egy kicsit hosszúra sikerült videó.
Róla kép:
- Csatolmányok
-
- NOStreamer_PID_MX-antix.tgz
- Remove .tgz extension or rename that to .sh
- (29.27 KiB) Letöltve 1254 alkalommal.
-
- NOStreamer_MX-antix.tgz
- Remove .tgz extension or rename that to .sh
- (28.66 KiB) Letöltve 1258 alkalommal.
Igyekeztem utánajárni.
KuLuSz scriptje a javasolt változtatásokkal is fagyaszt (legalábbis a Pulinál), de megszűnik a gond, ha a 26. sor végét megváltoztatjuk:
Erről:
Kód: Egész kijelölése
cp -rf $ch_list $ch_list2
cp -rf $ch_list $ch_list2 2>/dev/null
A nocsak-féle Nosl_mini script nem fagyaszt, kivéve, ha a szintén 26. sor végét kikommenteljük.
Erről:
cut -f2 -d';' $F | tee $ch_list $ch_list2 2>&1 /dev/null
cut -f2 -d';' $F | tee $ch_list $ch_list2 #2>&1 /dev/null
Látszólag.
Csakhogy mind a KuLuSz, mind a nocsak-féle megoldás (tehát a mini változatok) csendben marad a Film4 csatornánál (lehet, hogy másoknál is). Terminálból indítva derül ki a hiba:
Playing: https://onlinestream.live/play.m3u8?id=6254&ch=1&ext=.m3u8
[ffmpeg] error reading line
[ytdl_hook]
[ytdl_hook] youtube-dl failed: not found or not enough permissions
Failed to recognize file format.
Playing: https://onlinestream.live/play.xspf?id=6254&ch=1&ext=.xspf
[ytdl_hook]
[ytdl_hook] youtube-dl failed: not found or not enough permissions
Failed to recognize file format.
Exiting... (Errors when loading file)
Erre varrjunk gombot.
Jó terelgetést!
Üdv
gjuhasz
Ez csak a lejátszónak hiba ettől még nem kéne fagynia mivel szimplán kilép a lejátszó...gjuhasz írta: ↑2023.06.27. 23:44
Csakhogy mind a KuLuSz, mind a nocsak-féle megoldás (tehát a mini változatok) csendben marad a Film4 csatornánál (lehet, hogy másoknál is). Terminálból indítva derül ki a hiba:Kód: Egész kijelölése
Playing: https://onlinestream.live/play.m3u8?id=6254&ch=1&ext=.m3u8 [ffmpeg] error reading line [ytdl_hook] [ytdl_hook] youtube-dl failed: not found or not enough permissions Failed to recognize file format. Playing: https://onlinestream.live/play.xspf?id=6254&ch=1&ext=.xspf [ytdl_hook] [ytdl_hook] youtube-dl failed: not found or not enough permissions Failed to recognize file format. Exiting... (Errors when loading file)
sok gombot nem kell varrni ... ebben a verzióban csak a "gyüjtő" linkek vannak bedobva ...
A fagyásra ticoo1 azt mondja hogy cserélni kell a gtkdialog-t és rendben müködik minden , bármelyik szkripttel.
-<(].K.u.L.u.S.z.[)>-
-----------------------------------------------
Elérhetőségeim: Angol irc csevegő, (reg mentes) Discord, YouTube
Kedves scriptelő Fórumtársak!
Erről:
Erre:
Hasonló cserék történtek az Extreme Sports Channel, Investigation Discovery, Discovery Science, Dikh TV, stb., stb., csatornáknál.
A fentieket a script végén a gtkdialog sor elé beszúrt két új sor követi el, a gtkdialog-ot pedig a spot user futtatja:
A .pls, .asx, és .m3u kódokra ugyan nem találtam átalakítandó sztringeket, de jobb, ha így marad.
Most bejön majdnem az összes TV (spot user-ként, a Pulival tesztelve). Egyedül az Euronews nem indul el, még a korábbi "igazi gombos" lejátszóval sem.
Tehát már csak egy gomb hiányzik...
Jó terelgetést!
Üdv
gjuhasz
Lecseréltem a gtkdialog-ot (v0.8.4 -> v0.8.5). Ugyan a fagyás ettől nem szűnt meg, de legalább kipróbálhattam egy újabb verziót. Folytattam tehát a nocsak-féle Nosl_mini scripttel illetve KuLuSz osl_mini scriptjével (a korábban leírt "defrost" betoldással a 26. sorába), vagyis az asztal ikonok így vagy úgy, de már nem fagynak.
Már pedig én bevarrtam egy néhány (majdnem az összes) hiányzó gombot a mini lejátszóba. A /tmp/osl.html-ben lecseréltem az összes "&ch=1&ext=.m3u8" valamint a "&ch=1&ext=.xspf" stb. sztringeket "&ch=1" -re. Például a Film4-hez tartozó sor megváltozott
Erről:
/play.m3u8?id=6254&ch=1&ext=.m3u8 /play.xspf?id=6254&ch=1&ext=.xspf;Film4
/play.m3u8?id=6254&ch=1 /play.xspf?id=6254&ch=1;Film4
A fentieket a script végén a gtkdialog sor elé beszúrt két új sor követi el, a gtkdialog-ot pedig a spot user futtatja:
cp /tmp/osl.html /tmp/osl2.html; sync
cat /tmp/osl2.html | sed 's/\&ch=1\&ext=\.xspf/\&ch=1/g' | sed 's/\&ch=1\&ext=\.m3u8/\&ch=1/g' | sed 's/\&ch=1\&ext=\.asx/\&ch=1/g' | sed 's/\&ch=1\&ext=\.pls/\&ch=1/g' | sed 's/\&ch=1\&ext=\.m3u/\&ch=1/g' > /tmp/osl.html; sync
run-as-spot gtkdialog -pc MD
Most bejön majdnem az összes TV (spot user-ként, a Pulival tesztelve). Egyedül az Euronews nem indul el, még a korábbi "igazi gombos" lejátszóval sem.
Tehát már csak egy gomb hiányzik...
Jó terelgetést!
Üdv
gjuhasz
Az Euronews-nak abban a linkjében egy youtube stream link van, azért nem nyílik meg...
De akkor örülök, hogy sikerült megoldani! 
Én ezért írtam a GETLINKFILE gombos sr8-at, de őszintén örülök, hogy arra így már nincs szükség, csak ha fel is akarunk venni műsort.

Én ezért írtam a GETLINKFILE gombos sr8-at, de őszintén örülök, hogy arra így már nincs szükség, csak ha fel is akarunk venni műsort.

No remélem mosmá oké lesz ... Kivettem az m3u/asx playlisteket, így már az első (általában) pls fog indulni müködő linkkel. A cp parancsot debugoltam gjuhasz leírása alapján. Az euronews nálam sem oké. A funkció parancs sokkal rövidebb lett máshol babráltam meg a linket. Illetve még a ch-s linkeket is meg kellett babrálni hogy müködjenek, mert az eredeti formában hibát írt a lejátszó, de ez már technikai dolog. A gui kinézete nem változott
MJ. a csatolmányhoz: Távolítsuk el a tgz kiterjesztést, adjunk neki jogsit , majd futtassuk mint 1 szkriptet.
MJ. a csatolmányhoz: Távolítsuk el a tgz kiterjesztést, adjunk neki jogsit , majd futtassuk mint 1 szkriptet.
- Csatolmányok
-
- osl_mini_v1.tgz
- Távolítsuk el a tgz kiterjesztést, adjunk neki jogsit , majd futtassuk mint 1 szkriptet.
- (1.91 KiB) Letöltve 1186 alkalommal.
-<(].K.u.L.u.S.z.[)>-
A nocsak-féle változaton tegnap még alakítottam kicsit, azért, hogy
- Ne a root, hanem a spot user futtassa,
- Az állomások névsorba rendezetten jelenjenek meg,
- A TV Player ablak kiikszelése az összes lejátszó ablakot is lője ki, illetve ha terminálból indult, akkor ne egy furcsán működő (az enter-t nem ismerő), hanem egy "normális" urxvt ablak maradjon a képernyőn.
A tegnapi "művemet" feltöltöttem TV-online.pet-ként ide:
https://drive.google.com/drive/folders/ ... Gzg5e6tzuG
A Multimédia menüből indítható, esetleg terminálból tv vagy tv-mini paranccsal. Mellette ott maradt referenciaként a régi "gombos" verzió, amin később még matatni szeretnék, hogy a gombokhoz tartozó képméretet és kiválasztott stream-hez tartozó műsorújságot is mutassa.
Ez utóbbit például innen: https://port.hu/tv?id%5B%5D=tvchannel-5 ... tLayout=1m, várhatóan így:
- RTL
00:30 - 01:40
A mentalista
[16 éven aluliak számára nem ajánlott]
01:40 - 02:15
Célirány
[12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott]
02:15 - 03:30
Döglött akták
[16 éven aluliak számára nem ajánlott]
Jó terelgetést!
Üdv
gjuhasz
A guiban a lista fejlécre kattintasz és úgy rendezi, meg vissza...
A kép méretet hiába fogod kiíratni.. az 1. link általába 720x576 azaz HD , a 2. SD vagy FullHD, a 3. megint HD...gjuhasz írta: ↑2023.06.30. 01:21 a gombokhoz tartozó képméretet és kiválasztott stream-hez tartozó műsorújságot is mutassa.
Ez utóbbit például innen: https://port.hu/tv?id%5B%5D=tvchannel-5 ... tLayout=1m, várhatóan így:
Arra viszont befizetek ha te megoldod a fentebbi linkből a műsorújságot (EPG)...
(az oldal forrása nem írja ki a műsorokat...)
Ez viszont igen: https://musor.tv/mai/tvmusor/RTL

Még ha megis írod , akkor az időigényes lesz ...
-<(].K.u.L.u.S.z.[)>-
Kedves Kulusz!
Egyelőre nem kell fizetned, mert a másik linkből egyszerűbb volt a műsorújságot megjeleníteni.
De azért nem adom fel, majd nyugdíjas koromban megoldom a méreteket képméretet és a beágyazott "mini" műsorújságot is. Addigra hátha bevezetik az eurót.

A TV-online.pet-et updateltem itt: https://drive.google.com/drive/folders/ ... Gzg5e6tzuG
A mini verzió a Multimédia menüből vagy terminálból a tv-mini paranccsal indítható.
A "gombos" változat terminálból a tv paranccsal indul, a .pet csomag része, de mellékelem is. Sajnos a szegény gombosról nem tudok lemondani, mert
- Olyan műsorokat is felhoz, amit a mini nem (pl. a National Geographic).
- A minivel ellentétban, a gombosnál előfordul, hogy ugyanaz a szolgáltató a másik gombra másik műsort illetve eltérő nyelvű hangot streamel.
Na igen, de a "vissza" nem működik, hiszen nem az eredetit adja vissza (annak úgysincs sok értelme), hanem egy fordított abc sorrendet kapok.KuLuSz írta:A guiban a lista fejlécre kattintasz és úgy rendezi, meg vissza...
Jó terelgetést!
Üdv
gjuhasz
hát nemtom mit alkottál , de:
a tv-mini ezt dobja a terminálban:
amugy indul a gui , müködik a lista és a lejátszás is...
a tv szkript pedig ezt dobja terminálban:
és a gui nem indul el ... olyan parancsokat használsz ami nincs a rendszerben alapból (xdotool , xlinks2, links), és a dialog leírása is hibás valamiért ...
a tv-mini ezt dobja a terminálban:
tv-mini
/usr/sbin/tv-mini: line 4: xdotool: command not found
/usr/sbin/tv-mini: line 4: xdotool: command not found
killall: elinks: no process killed
killall: gtkdialog: no process killed
a tv szkript pedig ezt dobja terminálban:
tv
/usr/sbin/tv: line 6: xdotool: command not found
/usr/sbin/tv: line 6: xdotool: command not found
killall: elinks: no process killed
killall: gtkdialog: no process killed
### tv csatorna lista ###
cp: cannot create regular file '/root/tmp/streamers-current.txt': No such file or directory
cp: cannot create regular file '/root/tmp/streamers-archive.txt': No such file or directory
cat: /root/tmp/streamers-archive.txt: No such file or directory
sh: xlinks2: command not found
** (gtkdialog:4584): ERROR **: gtkdialog: Error in line 2, near token '</vbox>': syntax error
/usr/sbin/tv: line 147: 31340 Terminated run-as-spot gtkdialog -pc START_DIALOG
/usr/sbin/tv: line 147: 4584 Trace/breakpoint trap run-as-spot gtkdialog -pc OSL_DIALOG
cat: /tmp/osl_player: No such file or directory
cat: /tmp/osl_player: No such file or directory
Usage: grep [OPTION]... PATTERN [FILE]...
Try 'grep --help' for more information.
31287
Killed
-<(].K.u.L.u.S.z.[)>-