Tahrlite6.1.1 K4.2.8 BT Hun/Eng 6-ik kiadás, 2021 Okt.
Re: Tahrlite6.1.1 K4.2.8 Hun/Eng 4-ik kiadás bluetooth támogatással, 2019 Ápr.
Szia!
Pompás, mert így van egy új, angolul is tudó "fogas" puppy-nk. A "Murga"-n rajongani fognak érte!
"willy36" említette a másik progit, de ez kizárólag a hangot tudja kiküldeni. pBluetooth a neve, ezt is a bluez_4.101-streaming.pet-tel kell használni. A xenial-hoz is jó és az Ubb-8-32-höz is!!!
Feltettem : https://sourceforge.net/projects/puppys ... /BT_beall/
Pompás, mert így van egy új, angolul is tudó "fogas" puppy-nk. A "Murga"-n rajongani fognak érte!
"willy36" említette a másik progit, de ez kizárólag a hangot tudja kiküldeni. pBluetooth a neve, ezt is a bluez_4.101-streaming.pet-tel kell használni. A xenial-hoz is jó és az Ubb-8-32-höz is!!!
Feltettem : https://sourceforge.net/projects/puppys ... /BT_beall/
Miért nem csinálod meg magad? - nem bonyi.
Innen -skami driver oldaláról- letöltöd a pet csomagot:
nvidia-glx-384.98-k4.2.8.pet 02-Feb-2018 14:58 47.3M
A pet csomagot kibontod UExtract-al, majd a kibontott -extracted- könyvtárban lévő nvidia-glx-384.98-k4.2.8 nevű alkönyvtárból készítesz egy sfs csomagot, tovább tart leírni, mint megcsinálni. :)
@asterix, nézz be újra az előző oldal közepén a 3-ik kiadásnál lévő linkre! - már ott van az sfs-ed, csak már nem 384-es, hanem frissebb, 390-es verzió.
ticoo1, willy36, köszi az újabb infót, megnézem, ha oda jutok...
ticoo1, willy36, köszi az újabb infót, megnézem, ha oda jutok...
Üdv!
NTamas!
Gondoltam,kényelmesebb ha van készen, de megcsináltam én is.
csipesz!
Bocsi, nem vettem észre!
NTamas!
Gondoltam,kényelmesebb ha van készen, de megcsináltam én is.
csipesz!
Bocsi, nem vettem észre!
Ezt az üzenetet a discord csatornán kaptam ma hajnali 02 -kor:csipesz írta:
Az eredeti bejegyzés a murga fórumon, amiről szó van konkrétan:Illutorium:
@Skamilinux So I was be looking then "cspiesz" was be Moded at My Lightweight Modification as "Puppy Tahr Lite" (Very good distro' for Me because it's has a now a Direct3D support) then You can be him inform' then I have a Latest libraries instead of "6.1",so I can be upload at Libraries again if he be want...
So you can add own Database of Runups of WINE/Steam Games/Apps because so ProtonDB doesn't accept of Old Mesa's.
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic. ... 2&t=112657
A Magyar Puppy linux discord chat:
https://skamilinux.hu/chat/
A külföldi Puppy linux user group discord csatornája, ahol többek között Illutorium is fenn van:
https://discord.gg/Zaa4FrF
Puppy linux ! Mert megérdemlem !
Gyertek fel a csetre ! Katt ide a csevegéshez: https://discord.gg/9pm6rTfG5s
Gyertek fel a csetre ! Katt ide a csevegéshez: https://discord.gg/9pm6rTfG5s
Re: Tahrlite6.1.1 K4.2.8 Hun/Eng 5-ik, BT kiadás, 2020 Jan.
Sziasztok - frissítettem picit ezen a Tahrpuplite rendszeren - semmi drámai, csak sok apró kényelmi módosítás, vagy ha valami nem működött már, mint pl. a getlibreoffice segédprogi, ami újabban már semmit nem volt hajlandó letölteni, nos helyette bekerült 2 gyorsgomb, amely egyenesen NTamas yandex tárhelyére vezérli a tisztelt érdeklődőt, ahonnan módja van letölthetni a LibreOffice 6.0.1.1-es, 32 bites verzióját, pet vagy sfs formátumban(megjegyezném még ezzel kapcsolatban, hogy a tahrpup-hoz készült és - pedig frissített - Quickpet segédprogiból SEM lehet már Openoffice-t vagy Libreoffice-t letölteni);
Pupradio rádió- és tv csatornái frissültek - pillanatnyilag fogható vele a TV2, RTL Klub, Fishing & Hunting, a sima NatGeo, a Natgeo Wild, Fix.tv, ATV; - Akinek esetleg új lenne, hogy lehet ezt megvalósítani - az onlinestream.hu-ról egy xspf fájl képében letölthető a böngésző által megjeleníteni nem bírt(mpeg ts) TV csatorna, és ebből az xspf fájlból, ami csak egy szöveges állomány - lehet "kitermelni" azt a linket, amit a puprádió tv-nézője, - csakis MPV használatával! - kezelni képes. (szomorú, hogy míg vindózra létezik olyan médialejátszó, amelyik gond nélkül kezel xspf fájlokat és ez a PotPlayer, addig linuxon mindig kell valami hókuszpókusz, hogy ugyanazt az eredményt elérjük...)
Néhány újabb jövevény app befért még: avidemux-qt, tickr, clamav, rutilt...
Utóbbi időben sokat kísérleteztem egyéb cuccaimon ugyanilyen használható bluetooth-kezelés megvalósításával - de a sok hiába beleölt idő ellenére az általam buherált Puppy Linuxok közül továbbra is ez az EGYETLEN, amelyben a bluetooth kezelése valami csoda folytán a legtöbb igényhez megfelelően, megbízhatóan működik, és ezt is csak ticoo1 tekepítőcsomagjainak kösznhetem.
Na hát csak ennyi - a cucc letölthető innen:
Tahrlite6.1.1K4.2.8HunEng5thBTed2020JanCsipesz.iso 697,9 Mb
https://drive.google.com/file/d/1C7nznw ... sp=sharing
Tahrpuplite gyűjtőmappa link egyéb fájlokhoz:
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
Pupradio rádió- és tv csatornái frissültek - pillanatnyilag fogható vele a TV2, RTL Klub, Fishing & Hunting, a sima NatGeo, a Natgeo Wild, Fix.tv, ATV; - Akinek esetleg új lenne, hogy lehet ezt megvalósítani - az onlinestream.hu-ról egy xspf fájl képében letölthető a böngésző által megjeleníteni nem bírt(mpeg ts) TV csatorna, és ebből az xspf fájlból, ami csak egy szöveges állomány - lehet "kitermelni" azt a linket, amit a puprádió tv-nézője, - csakis MPV használatával! - kezelni képes. (szomorú, hogy míg vindózra létezik olyan médialejátszó, amelyik gond nélkül kezel xspf fájlokat és ez a PotPlayer, addig linuxon mindig kell valami hókuszpókusz, hogy ugyanazt az eredményt elérjük...)
Néhány újabb jövevény app befért még: avidemux-qt, tickr, clamav, rutilt...
Utóbbi időben sokat kísérleteztem egyéb cuccaimon ugyanilyen használható bluetooth-kezelés megvalósításával - de a sok hiába beleölt idő ellenére az általam buherált Puppy Linuxok közül továbbra is ez az EGYETLEN, amelyben a bluetooth kezelése valami csoda folytán a legtöbb igényhez megfelelően, megbízhatóan működik, és ezt is csak ticoo1 tekepítőcsomagjainak kösznhetem.
Na hát csak ennyi - a cucc letölthető innen:
Tahrlite6.1.1K4.2.8HunEng5thBTed2020JanCsipesz.iso 697,9 Mb
https://drive.google.com/file/d/1C7nznw ... sp=sharing
Tahrpuplite gyűjtőmappa link egyéb fájlokhoz:
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
A VLC képes kezelni az xspf fájlokat ... továbbá ezt az online lejáccós dolgot már kimaxoltuk a scriptek topikban . Jómagam írtam is 1 szkriptet amire ha rádobunk bármilyen online stream linket (m3u , m3u8 , xspf , pls) vagy maga a stream link, akkor a rendszerben található "összes" lejátszóval el tudjuk azt indítani. LINK
Lejátszók amiket figyel a szkript hogy van -e : vlc smplayer gnome-mplayer mpv mplayer ffplay
Lejátszók amiket figyel a szkript hogy van -e : vlc smplayer gnome-mplayer mpv mplayer ffplay
-<(].K.u.L.u.S.z.[)>-
-----------------------------------------------
Elérhetőségeim: Angol irc csevegő, (reg mentes) Discord, YouTube
Kedves Kulusz, én ugyan hébe-hóba előfordul, hogy szórakozott vagyok, de az "alap" médialejátszók képességeiről amit írtam, azt bizony nem az ujjamból szoptam; bizonyítékul elvégeztem egy gyors tesztet néhány TV-csatorna xspf fájljával, vlc, mpv és gnome-mplayer médialejátszókon, tahrlite 6.1.1 rendszeren.
Az xspf fájltípust először hozzárendeltem VLC 2.2.0-rc2 Weathervax-hoz - a fájlokra klikkelve a következőek a tapasztalatok:
FitHD.xspf: van kép, nincs hang.
FishingAndHunting.xspf: van kép, nincs hang.
NatGeo.xspf: van kép, a hang először nyekeg pillanatokra néhányszor, majd úgy fél perc alatt "összeszedi magát" és megszólal folyamatosan.
NatgeoWild.xspf: van kép, nincs hang.
RTL_Klub.xspf: megy remekül.
TV2.xspf: megy remekül.
Az xspf fájltípust ezek után hozzárendeltem a gnome-mplayerhez - a fájlokra klikkelve a következőek a tapasztalatok:
Az összes vizsgált csatorna estén ugyanaz történik: készségesen előpattan a gnome-mplayer ablaka - utána nem történik semmi.
Az xspf fájltípust végül hozzárendeltem az mpv médialejátszóhoz - a fájlokra klikkelve a következőek a tapasztalatok:
Az összes vizsgált csatorna estén ugyanaz történik: még a lejátszó ablaka sem jelenik meg, nemhogy elkezdene lejátszani bármit is - egyszerűen nem tudja értelmezni az xspf formátumot. De ha a fájlokat megnyitjuk text-editorral és a linkeket kimásoljuk és beillesztjük Kulusz cuccába, pupradio-ba vagy más hozzájuk hasonló alkalmazás url-ablakába, innentől kezdve az mpv király: mindig van kép is, hang is.
Nézzük meg azért még Kulusz cuccát: a szkriptet kihúztam az asztalra, és egymás után teszteltem a rádobott xspf-eket - lássuk hát:
FitHD: vlc: kép van, hang nincs; gnome-mplayer: semmi; mpv: kiváló minden; mplayer: felvillan majd eltűnik az ablaka, majd semmi.
FishingAndHunting: vlc: kép van, hang nincs; gnome-mplayer: semmi; mpv: kiváló minden; mplayer: felvillan majd eltűnik az ablaka, majd semmi.
NatGeo: vlc: kép van, hang nincs; gnome-mplayer: semmi; mpv: kiváló minden; mplayer: felvillan majd eltűnik az ablaka, majd semmi.
NatgeoWild: vlc: kép van, hang nincs; gnome-mplayer: semmi; mpv: kiváló minden; mplayer: felvillan majd eltűnik az ablaka, majd semmi.
RTL_Klub: ezt az összes detektált player hajlandó volt lejátszani!
TV2: vlc: szépen megy; gnome-mplayer: laggolva, grízesen, trutymósan, de lejátssza; mpv kiváló, mint mindig; mplayer: kissé belaggol, de azért tűrhetően megjeleníti.
NNYA: a tapasztaltak fényében szerintem, amit a legutóbbi posztomban e dolgokkal kapcsolatban állítottam/ajánlottam - úgy vélem, megállja a helyét.
Az xspf fájltípust először hozzárendeltem VLC 2.2.0-rc2 Weathervax-hoz - a fájlokra klikkelve a következőek a tapasztalatok:
FitHD.xspf: van kép, nincs hang.
FishingAndHunting.xspf: van kép, nincs hang.
NatGeo.xspf: van kép, a hang először nyekeg pillanatokra néhányszor, majd úgy fél perc alatt "összeszedi magát" és megszólal folyamatosan.
NatgeoWild.xspf: van kép, nincs hang.
RTL_Klub.xspf: megy remekül.
TV2.xspf: megy remekül.
Az xspf fájltípust ezek után hozzárendeltem a gnome-mplayerhez - a fájlokra klikkelve a következőek a tapasztalatok:
Az összes vizsgált csatorna estén ugyanaz történik: készségesen előpattan a gnome-mplayer ablaka - utána nem történik semmi.
Az xspf fájltípust végül hozzárendeltem az mpv médialejátszóhoz - a fájlokra klikkelve a következőek a tapasztalatok:
Az összes vizsgált csatorna estén ugyanaz történik: még a lejátszó ablaka sem jelenik meg, nemhogy elkezdene lejátszani bármit is - egyszerűen nem tudja értelmezni az xspf formátumot. De ha a fájlokat megnyitjuk text-editorral és a linkeket kimásoljuk és beillesztjük Kulusz cuccába, pupradio-ba vagy más hozzájuk hasonló alkalmazás url-ablakába, innentől kezdve az mpv király: mindig van kép is, hang is.
Nézzük meg azért még Kulusz cuccát: a szkriptet kihúztam az asztalra, és egymás után teszteltem a rádobott xspf-eket - lássuk hát:
FitHD: vlc: kép van, hang nincs; gnome-mplayer: semmi; mpv: kiváló minden; mplayer: felvillan majd eltűnik az ablaka, majd semmi.
FishingAndHunting: vlc: kép van, hang nincs; gnome-mplayer: semmi; mpv: kiváló minden; mplayer: felvillan majd eltűnik az ablaka, majd semmi.
NatGeo: vlc: kép van, hang nincs; gnome-mplayer: semmi; mpv: kiváló minden; mplayer: felvillan majd eltűnik az ablaka, majd semmi.
NatgeoWild: vlc: kép van, hang nincs; gnome-mplayer: semmi; mpv: kiváló minden; mplayer: felvillan majd eltűnik az ablaka, majd semmi.
RTL_Klub: ezt az összes detektált player hajlandó volt lejátszani!
TV2: vlc: szépen megy; gnome-mplayer: laggolva, grízesen, trutymósan, de lejátssza; mpv kiváló, mint mindig; mplayer: kissé belaggol, de azért tűrhetően megjeleníti.
NNYA: a tapasztaltak fényében szerintem, amit a legutóbbi posztomban e dolgokkal kapcsolatban állítottam/ajánlottam - úgy vélem, megállja a helyét.
VLC hang gond megoldása: LINK
Természetesen gyenge net esetén ez nem oldja meg a gondot.
A szkriptre pedig lehet dobni xspf-et is, nem kell kiszedni belőle a linket , akár jobb gombosan is lehet használni , vagy beállítani a bönginek hogyazt nyissa meg alapból stream megnyitásakor ... müködik kipróbáltam ...
A gnome-mplayer és mplayer a rendszerben található ffmpeg-el játszik le az ffplay-el karöltve , tehát valószínü hogy rossz az ffmpeg a rendszerben. bionicon írtam a szkriptet ott volt gnome-mplayer és vlc is , mind a kettő müködött ...
Természetesen gyenge net esetén ez nem oldja meg a gondot.
A szkriptre pedig lehet dobni xspf-et is, nem kell kiszedni belőle a linket , akár jobb gombosan is lehet használni , vagy beállítani a bönginek hogyazt nyissa meg alapból stream megnyitásakor ... müködik kipróbáltam ...
A gnome-mplayer és mplayer a rendszerben található ffmpeg-el játszik le az ffplay-el karöltve , tehát valószínü hogy rossz az ffmpeg a rendszerben. bionicon írtam a szkriptet ott volt gnome-mplayer és vlc is , mind a kettő müködött ...
-<(].K.u.L.u.S.z.[)>-
"tehát valószínü hogy rossz az ffmpeg"... ez egészen pontosan mit jelent? - elavult, frissítenem kéne?
vlc hanggal kapcsolatos tipped köszi!!!
vlc hanggal kapcsolatos tipped köszi!!!