Puli 6.0.2 - Reszkessetek, betörők!

Pupletek, Új puppy változatok, veruiók, ISO fájlok,
NTamas

Re: Puli 6.0 - Karácsonyi meglepetés

Hozzászólás Szerző: NTamas »

csipesz írta:Ejnye-bejnye nem olvastad figyelmesen, tomi: LXPANEL nalam a nyero, abban hova nyuljak???
Akkor bocsi, hiába a beigli megártott, már fáradok, és keverem a dolgokat... :lol:
Fájdalomdíjként ezt küldöm, ezzel kínlódtam két napja, de már működik./ja, meg ezt is nézd meg, hátha érdekelni fog./
Egyedül a vlc panelon, a Hirtv streamnél ad dupla képernyő-ablakot,de sehol máshol, gyanítom azért, mert azt a hírtv-s streamet egy weboldalból operáltam ki, ahol egy külsdő betöltendő lejátszóban jelent meg, talán emiatt a dupla videó ablak az én progimban is, de semelyik másik vlc-s linknél nincs ilyen.
Próbáld ki, meg gjuhásznak ís írom, mert ő is vlc-t használ.
PupTV-1.0.pet
Kép

NTamas

gjuhasz írta:
NTamas írta:A csipesz által megadott oldalon csak pet-es telepítők vannsk.
Kép
A legalsót leszedtem, a pet csomagot kibontottam, minden rendben van vele.
Vagy nem erre gondoltál?
Az a targéza csomag honnan van, amnek a képét belinkelted?
Kedves NTamas,

Igen, erről van szó.
Háromszor is letöltöttem, mindig ezt a hibát jelzi. A többi csomagot is megnéztem, azok rendben vannak.
De mint írtam, ez csak kísérlet volt, az nvidiás gépem még nem működik.

üdv

gjuhasz
Na, megvan, miért hibás, miért jelzi neked, kedves gjuhász hibásnak az utolsó nvidia.pet-et, a kitömörítő.
Ennek kiderítéséhez le kellett töltenem ezt:
nvidia-glx-340.46-k3.14.20_noPAE.pet
majd újra, -mert közben már töröltem a gépemről- a kérdéses hibásnak ítélt pet-et, vagyis ezt:
nvidia-glx-340.58-k3.14.20_noPAE.pet

UExtract-al kibontva a két pet-es telepítőt bizony a másodiknál hibát jelez a kibontó script, és jogosan, -hogy ezt nálam miért nem láttam elsőre ne kérdezd, valószínűleg elsőre nem néztem meg a kibontást eléggé tüzetesen- ugyanis a két kibontott pet csomagból a másodiknál, -nvidiaglx340.58k3.14.20_noPAE.pet-
már nincs a csomagban az előző csomagban még benne lévő Share alkönyvtár
, ennek a 340.58-as verziónál ez lenne egyébként a tartalma:

share
share/applications
share/applications/nvidia-settings.desktop
share/nvidia
share/nvidia/monitoring.conf
share/nvidia/nvidia-application-profiles-340.58-key-documentation
share/nvidia/nvidia-application-profiles-340.58-rc
share/nvidia/pci.ids
share/pixmaps
share/pixmaps/nvidia-settings.png

ezen share alkönyvtár mérete nem jelentős, mindösszesen 60 K,(61440 byte) tehát nem jelentős a hiány, és
a működésben sem okoz zavart, ugyanis ez a legutolsó nvidia driver pet egy frissítés, és emiatt az előző
verzió által feltelepített .desktop filét nem bántja, nem írja felül, vagyis az az előző verziós destktop
file most is működőképes maradt. Ezért nem tűnt fel eddig senkinek sem, hogy a kitömörítés ellenére - már,
ha volt aki gjuhászon kívül kitömörítette a kérdéses nvidia driver pet csomagot, és tüzetesebben megnézte azt -
szóval a látszólagos kitömörítési hiba ellenére a driverfrissítő pet csomag mégiscsak működőképes, hiszen a lényeget
azt hibátlanul ki lehet bontani, és telepíteni a pet-es csomaggal. És szerintem a profiles fájlok hiánya sem jelent problémát,
hiszen ahogy csipesz is írta, nála hibátlanul működik a driver. Egyedül talán a hiányzó share/nvidia/monitoring.conf
file okozhat gondot, ennek a tartalma a régebbi, 340.46-os verzióé:

{
"version":"2",
"device_types":[
{
"device_id":"0ff2",
"metrics":[
"memoryfree",
"memoryused",
"temperature",
"powerusage",
"compute",
"memoryio"
]
},
{
"device_id":"11b8",
"subsystem_device_id":"1114",
"memoryfree",
"memoryused",
"temperature",
"powerusage",
"compute",
"memoryio"
]
},
{
"device_id":"11bf",
"memoryfree",
"memoryused",
"temperature",
"powerusage",
"compute",
"memoryio"
]
}
]
}
hogy ez ténylegesen okoz e nagy zavart, nem tudom, ennyire már nem értek a driverekhez.
A hiányzó Share könyvtárat innen tudjátok letölteni. Ez a könyvtár a 340.46-os verzióé.

gjuhasz
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: gjuhasz »

NTamas írta: Fájdalomdíjként ezt küldöm
Kedves NTamas,

Köszi, ez tetszik.
Egy gondom van csak vele: hogy root-ként fut.
Ha viszont a vlc-t (a Te PupTV progiddal) spot felhasználóként futtatom, akkor egy néhány TV állomás, pl. az ATV, nem jön be, sőt, kilövi a vlc-t :( . Eddig még nem tudtam a vlc-t úgy konfigurálni, hogy ne szálljon el. Root-ként persze megy rendesen.
Emlékeim szerint az mplayer lejátssza spot-ként is, majd ellenőrzöm.

Az ATV-t különben látom a spot által futtatott Chrome böngészőben, de az flash playeres: http://www.atv.hu/elo-adas.
A HÍr TV késleltetett adása nekem is 2 példányban jelenik meg (csak a Hír TV, lehet, hogy ez az ő bajuk). Itt nincs gond a spot júzerrel.
.

BoMi

Hozzászólás Szerző: BoMi »

Kedves Gjuhasz!

Kiprábáltam a Puli 6.0-át és grat. az összeállításért!
Egy öreg gépre feltenném egy ismerősömnek, de a HDD-re kellene telepíteni.
Hoy tudnám az USB-ről rátelepíteni? Nem találtam a rendszerben semmilyen telepítő eszközt.

Köszönettel
Miklós

S-kami
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: S-kami »

Konzolból az alábbi parancsot próbáld ki:

Kód: Egész kijelölése

puppyinstaller
Puppy linux ! Mert megérdemlem !
Gyertek fel a csetre ! Katt ide a csevegéshez: https://discord.gg/9pm6rTfG5s

azami

Hozzászólás Szerző: azami »

Nekem az lenne a kérdésem hogyan lehet a Chrome böngészőt beállítani hogy spot módban fusson (precise 5.7.1) :?:

NTamas

Gjuhasz ismertetőjében van egy sor, ami talán segíthet ebben:
... Az swf ikonokat a flashdrop (fájl letöltése-file mentése másként!)ikonra kell ráhúzni, ez a script indítja a Chrome-ot spot felhasználóként, offline módban. ...

gjuhasz
Adminisztrátor

azami írta:Nekem az lenne a kérdésem hogyan lehet a Chrome böngészőt beállítani hogy spot módban fusson (precise 5.7.1) :?:
Kedves azami!

A precise 5.7.1 nekem nincs telepítve, de mintha a Quicksetup-ban lenne egy olyan checkbox, hogy "web-es alkalmazások futtatása spot userként"

Ha nincs ilyen, akkor próbáld meg terminál alól. Előbb csinálj az /usr/bin-be egy futtatható szkriptet (pl. másold ki a puliból az /usr/bin/chromiuma-t, azzal a különbséggel, hogy ebben a

--ppapi-flash-version=auto-update
részben az "auto-update" szöveg helyett konkrét flash verziószámot írsz be, ami a PepperFlash csomag Manifest fájljából kiolvasható). Esetleg fals verziót adsz meg, pl. 13.11.1 (a flash mappájára való pontos útvonal-hivatkozás maradjon bent).
A chromiuma szkript többi hivatkozását viszont a Nálad telepített chrome böngésző bejárási útvonala(i)nak megfelelően pontosítani kell.
Az összes hivatkozott fájl tulajdonosa a spot júzer legyen.

A desktop ikon indító parancsába, vagy az amögötti szkriptbe valami ilyesmit írj be:

chown -R spot:spot /root/spot/; sync; su -s /usr/bin/chromiuma spot "$@" &
Remélem, ez alapján menni fog, és a Puliban nem tudom ellenőrizni, mert ott alapból megy :)

üdv

gjuhasz

gjuhasz
Adminisztrátor

BoMi írta:Egy öreg gépre feltenném egy ismerősömnek, de a HDD-re kellene telepíteni.
Hoy tudnám az USB-ről rátelepíteni? Nem találtam a rendszerben semmilyen telepítő eszközt.
Kedves Miklós!

Csak USB-ről javaslom a Pulit indítani... :oops: max. egy swap területet tennék a HDD-re, kb kétszer akkorát, mint a memória (az különben mekkora?).

üdv

gjuhasz

S-kami
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: S-kami »

én raktam az előző verziót egy asus eepc -re, ott androidot akartam, de a hangkártyát nem ismerte fel sajnos, így a puli lett a végső megoldás és hdd -re.
rendkívül kicsi gépről beszélünk. 800x600, 500 mb ram, 10 GB ssd (ami viszont nagyon ott van).
egy szaki rakott rá ikszpét de az viszonylag hamar kihalt, betelt a merevlemez és vírusos lett a vindóz.
remekül bevált, csak kb két napig nem tudták használni, amíg nem értek el, hogy mi a root jelszó, de aztán ment minden... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Puppy linux ! Mert megérdemlem !
Gyertek fel a csetre ! Katt ide a csevegéshez: https://discord.gg/9pm6rTfG5s

Válasz küldése

Vissza: “Pupletek”