Indítható (live) USB kulcsok-kiadások:
- Tahrpup64 6.0.5 (orig. kiadás)
- XenialPup64 7.5 (orig. Kiadás)
Ezeket próbáltam és működtek.
Nem indítható (live módban) USB kulcsok-kiadások:
- Tahr64K3.14.54-3asKiadasHunEng2018SzeptCsipesz.iso
- Xenialpup64_7.5_HU_Firefox_K4.6.3.iso
- UpuppBB_18.05_11_hu_pae.iso
- Upre-5.7.1_K-4.6.3_Pae.iso
- NOS-pup_LX7_K4.6.3_Pae_nocsak3.iso
- HuBi-pup32-9-LX-t1-iso
A többit már nem is szándékozom próbálni.
Az USB kulcsok leginkább Linux Mint alatt készültek (az orig. Puppyk és a pupletek is). A kedvenc Puppy-pupletjeim (Tahr64 és a Xenialpup64) alatt nem sikerült USB kulcs írása, mert hibaüzenetet adtak.Erről nekem eddig fogalmam sem volt, kezdve azzal, hogy hdd-re bontom ki az iso-kat azon pedig már van Grub4Dos, így nem derült ki ha egy iso nem boot-olható, viszont ez nagyon súlyos hiba! Ezeket össze kéne gyűjteni és (legalább) kijavítani!
A pupletteket a „dd if=...” módszerrel is próbáltam „életre hívni”, de eredménytelenül. De azt hiszem, hogy nem is várható el egy kezdőtől, hogy ezzel a módszerrel készítsen live USB kulcsot.
Hogyan használom a pupletteket:
Az orig. Tahrpup64 6.0.5-ot USB kulcsra írtam.
Majd készítettem egy másik kulcsra három partíciót (két ext4 és egy f2fs – továbbgondolva az oktató videót: https://youtu.be/dewgaQQ5iho).
Az első ext4 partícióra egy mappát, abba bemásoltam a Tahr64K3.14.54-3asKiadasHunEng2018SzeptCsipesz.iso (azaz, csak az initrd.gz, vmlinuz és a puppy_tahr64_6.0.5.sfs részeket. /Szerkeszve: szept. 18./ Ahol van adrv-, fdrv-, ydrv- és zdrv- fájl, ott azokat is).
A második ext4 partícióra egy mappát, abba bemásoltam a UpuppBB_18.05_11_hu_pae.iso (vagyis csak a szükséges részeit, mint az előbbinél).
A harmadik partíció (f2fs) pedig tartalmazza a mentésfájlokat.
Majd az orig. Tahrpup64 6.0.5 segítségével a hárompartíciós rendszeremre felraktam a Grub4Dos-t és lassan hozzászoktam, megkedveltem..
Ez a rendszer (64GB) szépen működik! (Olyan egy kicsit, mint amikor jobb kézzel vakarod a bal füled.