scriptek
Re: scriptek
Üdv!
Hátha másnak is hasznos lesz a mellékelt szkript. Az s4ap továbbgondolt KuLuSz eredetileg más célra szánt szkriptje átdolgozva:
Erről már volt korábban szó, csak ez is áldozatául esett az elmúlt, tárolónkat érintő eseményeknek. Korábban már NTamas kollégánk tesztelte - sikerrel.
Működése a beviteli mezőkkel egyértelmű. Keresni hozzáadni és szerkeszteni lehet, dupla kattra meg a kiválasztott lejátszóval indítja az eltárolt linket - útvonalat. Ami fontos, mindig egyedi nevet használjunk, különben ha egyezés lesz, akkor nem tudjuk szerkeszteni... ebben az esetben manuálisan kell a PET.txt-t kijavítani. Amúgy nem nagy dolog. Látszik, hogy vannak benne letárolva a linkek. Első megnyitásra létre is jön a PET.txt .
A kiterjesztést vagy hagyjuk el, vagy nevezzük át .sh végződésűre. Tegyük futtathatóvá és úgy futtassuk. Nevéből eredően MX-Antix kompatibilis.
Hátha másnak is hasznos lesz a mellékelt szkript. Az s4ap továbbgondolt KuLuSz eredetileg más célra szánt szkriptje átdolgozva:
Erről már volt korábban szó, csak ez is áldozatául esett az elmúlt, tárolónkat érintő eseményeknek. Korábban már NTamas kollégánk tesztelte - sikerrel.
Működése a beviteli mezőkkel egyértelmű. Keresni hozzáadni és szerkeszteni lehet, dupla kattra meg a kiválasztott lejátszóval indítja az eltárolt linket - útvonalat. Ami fontos, mindig egyedi nevet használjunk, különben ha egyezés lesz, akkor nem tudjuk szerkeszteni... ebben az esetben manuálisan kell a PET.txt-t kijavítani. Amúgy nem nagy dolog. Látszik, hogy vannak benne letárolva a linkek. Első megnyitásra létre is jön a PET.txt .
A kiterjesztést vagy hagyjuk el, vagy nevezzük át .sh végződésűre. Tegyük futtathatóvá és úgy futtassuk. Nevéből eredően MX-Antix kompatibilis.
- Csatolmányok
-
- MULTI_HUN_MX-antix.tgz
- remove .tgz extension or rename it to .sh
- (3.91 KiB) Letöltve 2696 alkalommal.
KuLuSz hatalmas segítsége által megszületett a hiányzó lib keresők Rolls-Royce-a:
példakimenet:
A kettőspont előtt, hogy melyik libnek binnek és után, hogy mely libjeik hiányoznak.
A teljes szkript csak Puppyn, a benne rejlő parancs és vonatkozásai áthelyezve terminálba más rendszereken is működhet....
példakimenet:
Kód: Egész kijelölése
1 /bin/xonclock: libjpeg.so.8 => not found libpng12.so.0 => not found
1 /usr/bin/xonclock: libjpeg.so.8 => not found libpng12.so.0 => not found
2 /lib/x86_64-linux-gnu/caca/libgl_plugin.so.0.0.0: libglut.so.3 => not found
2 /lib/x86_64-linux-gnu/vlc/plugins/access/libcdda_plugin.so: libcddb.so.2 => not found
2 /usr/lib/x86_64-linux-gnu/caca/libgl_plugin.so.0.0.0: libglut.so.3 => not found
2 /usr/lib/x86_64-linux-gnu/vlc/plugins/access/libcdda_plugin.so: libcddb.so.2 => not found
A teljes szkript csak Puppyn, a benne rejlő parancs és vonatkozásai áthelyezve terminálba más rendszereken is működhet....
- Csatolmányok
-
- gui_not_found_VII.tgz
- remove .tgz extension or rename to .sh
- (7.8 KiB) Letöltve 2724 alkalommal.
Közben észrevettem, hogy mivel rekurzív a dolog, nem kell külön az /usr/* libek binek, hanem 3 oszlopra bontottam:
így nincs duplikálva a keresési idő: (jóval rövidebb), a kimenet meg úgyis írja hol volt a hiányzás ha volt.
Kivettem a folyamat ablakból is a STOP gombot, mert nem jól működik, de bajt nem okoz.... az OPEN: output gomb geany -t kapott, ha nincs leafpad akkor a végeredmény automatikusan a geany-vel nyílik, így viszont MX-antix kompatibilis is.
meghagytam azért a VII avagy 7. verziót is ez most a VIII avagy 8.
így nincs duplikálva a keresési idő: (jóval rövidebb), a kimenet meg úgyis írja hol volt a hiányzás ha volt.
Kivettem a folyamat ablakból is a STOP gombot, mert nem jól működik, de bajt nem okoz.... az OPEN: output gomb geany -t kapott, ha nincs leafpad akkor a végeredmény automatikusan a geany-vel nyílik, így viszont MX-antix kompatibilis is.

meghagytam azért a VII avagy 7. verziót is ez most a VIII avagy 8.
- Csatolmányok
-
- gui_not_found_VIII.tgz
- remove .tgz extension or rename to .sh
- (4.66 KiB) Letöltve 2666 alkalommal.
Kedves Kulusz,
Kipróbáltam az osl_online szkriptedet, sajnos el sem indult a lista megjelenítése:
** (gtkdialog:764): ERROR **: 20:52:49.815: gtkdialog: Error in line 38, near token '</hbox>': syntax error
/usr/bin/osl_online: 66. sor: 764 Nyomkövetési/töréspont csapda gtkdialog -pc OSL_DIALOG
/usr/bin/osl_online-f-start: sor: 122: /usr/sbin/gtkdialog: Túl hosszú argumentumlista
/usr/bin/osl_online-f-start: sor: 123: /bin/rm: Túl hosszú argumentumlista
Letölthető a https://drive.google.com/drive/folders/ ... Gzg5e6tzuG linkről
Ha a boldog jövőben még több TV stream lenne elérhető, akkor a 96-os sorban más protokollokat is ki lehet greppelni, vagy a /root/tmp mappában lévő streamers-archive.txt-ben matatni.
Jó terelgetést!
Üdv
gjuhasz
Üdv, készítettem egy egyszerűsített változatot, ezzel még megy, de ha kilóméteres lesz megint a lista, akkor a gtkdialog megint nem fogja megenni.... ez van....
- Csatolmányok
-
- osl_online-f-start.tgz
- Remove .tgz extension or rename to .sh
- (5.34 KiB) Letöltve 2629 alkalommal.
No a 0-ról újraírtam az egész osl dolgot. Mostmár nem fog hibára futni a sok gomb miatt...
Köszönet nocsaknak az export -f mentesítésért (MX/Antix linux kompatibilitás)
A gui annyiban módosult hogy mostmár 1 listából , 1 kattintással indulnak a csatornák. A kereső megmaradt, a lejátszók kicsit másképp íródnak ki, és kapott 1 kilövés gombot is. Erre azért van szükség ha a paraszt rányomna 600x 1 tv csatira hogy mér nem indul mán, akkor meg fogja tapasztalni a 100% cpu használatot. Tehát a kilövés gomb az aktuális lejátszót állítja le akár hány db is fut a háttérben. Ha terminálból indítjuk akkor látszik a lejátszó betöltési folyamata.
Jelenleg így néz ki az új osl_mini elnevezésü gui: MJ. a csatolmányhoz: Távolítsuk el a .tgz kiterjesztést, adjunk neki jogsit, majd futtassuk mint 1 szkriptet.
Köszönet nocsaknak az export -f mentesítésért (MX/Antix linux kompatibilitás)
A gui annyiban módosult hogy mostmár 1 listából , 1 kattintással indulnak a csatornák. A kereső megmaradt, a lejátszók kicsit másképp íródnak ki, és kapott 1 kilövés gombot is. Erre azért van szükség ha a paraszt rányomna 600x 1 tv csatira hogy mér nem indul mán, akkor meg fogja tapasztalni a 100% cpu használatot. Tehát a kilövés gomb az aktuális lejátszót állítja le akár hány db is fut a háttérben. Ha terminálból indítjuk akkor látszik a lejátszó betöltési folyamata.
Jelenleg így néz ki az új osl_mini elnevezésü gui: MJ. a csatolmányhoz: Távolítsuk el a .tgz kiterjesztést, adjunk neki jogsit, majd futtassuk mint 1 szkriptet.
- Csatolmányok
-
- osl_mini.tgz
- Távolítsuk el a .tgz kiterjesztést, adjunk neki jogsit, majd futtassuk mint 1 szkriptet.
- (1.96 KiB) Letöltve 2702 alkalommal.
-<(].K.u.L.u.S.z.[)>-
-----------------------------------------------
Elérhetőségeim: Angol irc csevegő, (reg mentes) Discord, YouTube
Én pedig megfejeltem mindezt a már nagyon sokadjára átírt sr8 -cal, ami ugye felvesz, transcode-ol, most már le is játszik, sőt teszi ezt UserAgent Emulációval, értelemszerűen helyi fájlokat nem játszik useragenttel és van, hogy streameket sem játszik useragenttel, ott akkor ki kell venni a pipát belőle.
Használatához gondoltam, készítek videót, de most ez egyelőre elmarad.
Az sr8, eddig is $1 -gyel kérte be a bemenetet, ha úgy nyitottuk meg, hogy pl MULTI -val kapásból az sr8-at nyitottuk.
Ez most sem változott, ugyanis szerencsére kulusz osl_mini-je az m3u fájlokat listázza először... most ezt kicsit bonyi lenne elmagyarázni, hogy hogyan oldotta meg kulusz a linkekre rápróbálást, de annyi legyen elég, hogy az összes linket betolja szóközzel elválasztva a playerbe, és amelyik nyert, azzal elindul a lejátszás.
Szóval $1 -re bemegy az m3u, és akkor van egy nagy GETLINKFILE gombunk, amit már sokadjára javítottam, hogy bolondbiztos legyen.
Akkor 4 eshetőség teljesülhet:
Betölti a linkeket amelyekkel elindulhat már a lejátszás vagy felvétel, vagy azt írja ki, hogy NOT-http-URL, tehát nem http URL van a mezőben, vagy http-URL-GOT-FAILED, ha sokáig tölti a linket hiába, akkor 2 mp után még 4-et vár és killeli a wget pid-jét -9 -es szignállal, vagy letölt egy fals oldalt, ami ugye html és DOCTYPE-pal kezdődik, ekkor WRONG-URL hibaüzenetet kapunk a gtkdialog tree mezőjében.
Szóval, hogy mindenki értse, a gui így néz ki:
A tree mező a LINKS feliratú rész. Ha nem jelölünk ki rajta semmit, csak a beviteli mező legfelül tartalmaz egy fájlt - linket, vagy egy a Search gombbal megnyitott fájlt, akkor azzal indul az ffmpeg és vagy ffplay. Ha jelöltünk már ki részt a tree mezőn, akkor mindenképp az lesz aktív a lejátszáshoz. Itt ugye hiába kattintgatunk duplán, vagy szimplán, csak kijelöljük a kívánt linket és arra nyílik majd a sztori ha leokéztuk a gui-t.
Aztán, kapott a gui már korábban is filesize or timelimit szekciót, ami alapon üres, úgy az audio track résznél, ha az "a" tehát idézőjelek nélkül csak az a gombot nyomkodjuk miközben megy a lejátszás ffplay-jel akkor tudunk audio sávot váltani az ffplay-en belül, s mivel az első hangsáv a 0. ezért ha a 3. hangsávunk a magyar, akkor értelemszerűen a 2-est állítjuk, állíthatunk bármit, mert combobox a beviteli mező és nem comboboxtext. Ez alól csak a filesize or timelimit rész kivétel, ott fixre vettem az értékeket, tehát azok comboboxtext -ek.
A program ffmpeg és ffplay alapon, de átírható mező, csak tudjuk, hogy alapvetően ffmpeg és ffplay-re íródott a gui - szkript.
Az UserAgent emuláció pedig random bedob egy értéket a felsoroltak közül, ez alól csak a szkript func.sh -ja kivétel, ott sajnos csak fixen tudtam ezt megadni.
A szkript a rendszerünk $HOME könyvtárába dolgozik, azon belül létrehoz egy RACK mappát és a tartalmát, ügyeljünk arra, ha felülírjuk a szkriptet, akkor a func.sh-t ha abban módosíttottunk, akkor töröljük a RACK könyvtárból, különben nem érzékelünk változást....
A felnyíló másod-gui alapértelmezett lejátszója az mpv, a megfelelő részben a szkripten belül tudjuk módosítani.
Dióhéjban ennyi....
Használatához gondoltam, készítek videót, de most ez egyelőre elmarad.
Az sr8, eddig is $1 -gyel kérte be a bemenetet, ha úgy nyitottuk meg, hogy pl MULTI -val kapásból az sr8-at nyitottuk.
Ez most sem változott, ugyanis szerencsére kulusz osl_mini-je az m3u fájlokat listázza először... most ezt kicsit bonyi lenne elmagyarázni, hogy hogyan oldotta meg kulusz a linkekre rápróbálást, de annyi legyen elég, hogy az összes linket betolja szóközzel elválasztva a playerbe, és amelyik nyert, azzal elindul a lejátszás.
Szóval $1 -re bemegy az m3u, és akkor van egy nagy GETLINKFILE gombunk, amit már sokadjára javítottam, hogy bolondbiztos legyen.
Akkor 4 eshetőség teljesülhet:
Betölti a linkeket amelyekkel elindulhat már a lejátszás vagy felvétel, vagy azt írja ki, hogy NOT-http-URL, tehát nem http URL van a mezőben, vagy http-URL-GOT-FAILED, ha sokáig tölti a linket hiába, akkor 2 mp után még 4-et vár és killeli a wget pid-jét -9 -es szignállal, vagy letölt egy fals oldalt, ami ugye html és DOCTYPE-pal kezdődik, ekkor WRONG-URL hibaüzenetet kapunk a gtkdialog tree mezőjében.
Szóval, hogy mindenki értse, a gui így néz ki:
A tree mező a LINKS feliratú rész. Ha nem jelölünk ki rajta semmit, csak a beviteli mező legfelül tartalmaz egy fájlt - linket, vagy egy a Search gombbal megnyitott fájlt, akkor azzal indul az ffmpeg és vagy ffplay. Ha jelöltünk már ki részt a tree mezőn, akkor mindenképp az lesz aktív a lejátszáshoz. Itt ugye hiába kattintgatunk duplán, vagy szimplán, csak kijelöljük a kívánt linket és arra nyílik majd a sztori ha leokéztuk a gui-t.
Aztán, kapott a gui már korábban is filesize or timelimit szekciót, ami alapon üres, úgy az audio track résznél, ha az "a" tehát idézőjelek nélkül csak az a gombot nyomkodjuk miközben megy a lejátszás ffplay-jel akkor tudunk audio sávot váltani az ffplay-en belül, s mivel az első hangsáv a 0. ezért ha a 3. hangsávunk a magyar, akkor értelemszerűen a 2-est állítjuk, állíthatunk bármit, mert combobox a beviteli mező és nem comboboxtext. Ez alól csak a filesize or timelimit rész kivétel, ott fixre vettem az értékeket, tehát azok comboboxtext -ek.
A program ffmpeg és ffplay alapon, de átírható mező, csak tudjuk, hogy alapvetően ffmpeg és ffplay-re íródott a gui - szkript.
Az UserAgent emuláció pedig random bedob egy értéket a felsoroltak közül, ez alól csak a szkript func.sh -ja kivétel, ott sajnos csak fixen tudtam ezt megadni.
A szkript a rendszerünk $HOME könyvtárába dolgozik, azon belül létrehoz egy RACK mappát és a tartalmát, ügyeljünk arra, ha felülírjuk a szkriptet, akkor a func.sh-t ha abban módosíttottunk, akkor töröljük a RACK könyvtárból, különben nem érzékelünk változást....
A felnyíló másod-gui alapértelmezett lejátszója az mpv, a megfelelő részben a szkripten belül tudjuk módosítani.
export rudder=""
- Csatolmányok
-
- sr8.tgz
- (9.29 KiB) Letöltve 2661 alkalommal.
Kedves Kulusz!
Gratulálok, nagyon trükkös megoldás. Két kis gondot találtam csak:
- A script indítása után a háttérben lefagynak az asztali ikonok. Szerencsére feléleszthetők a tray bal alsó ikonjai közül pl a terminálra kattintva.
- Sokszor hiába várjuk a műsor megjelenését. Például ma este a Hévízi TV esetében csak terminálból indítva látszott az "Exiting... (Errors when loading file)" üzenet. A korábbi verzióknál megnyílt egy terminál-ablak, amiben látni lehetett, ha feladta a harcot.
Jó terelgetést!
Üdv
gjuhasz
Érdemes csinálni neki 1 desktop fájlt és abban meghatározni azt hogy :
Szándékosan nincs bele írva hogy induljon 1 terminál ablak , mert az mx/antix linuxon nem biztos hogy okésan működik.
A fagyásra nincs tippem, az valami rendszer szintü probléma lesz ... nálam ilyen nem jelentkezett xenial 7.5-n
https://cdn.discordapp.com/attachments/ ... -Video.mp4
Most kigondoltam valamit . Az uccsó 2 parancsot gtkdialog és rm módosítsd
erről:
erre:
vagy töröld ki az rm sort és a gtkdialog sor végén legyen & jel ...
Vagy magát a szkriptet futtasd & jellel, módosítás nélkül
az rm csak azé kell hogy töröljem a lomot amit csináltam ... amugy nem szükséges, gép leállításnál úgyis törlődik ...
Terminal=true
A fagyásra nincs tippem, az valami rendszer szintü probléma lesz ... nálam ilyen nem jelentkezett xenial 7.5-n
https://cdn.discordapp.com/attachments/ ... -Video.mp4
Most kigondoltam valamit . Az uccsó 2 parancsot gtkdialog és rm módosítsd
erről:
gtkdialog -pc MD
rm -f /tmp/osl*
gtkdialog -pc MD &
PID=$!
wait $PID && rm -f /tmp/osl*
Vagy magát a szkriptet futtasd & jellel, módosítás nélkül
az rm csak azé kell hogy töröljem a lomot amit csináltam ... amugy nem szükséges, gép leállításnál úgyis törlődik ...
-<(].K.u.L.u.S.z.[)>-
Elnézést, hogy beleszólok, de én nem azt töltöttem fel Discord-ra amit KuLuSz itt megosztott, időközben ő azt merő véletlenségből átírta, hogy a terminálba írja a csatornalistát.... bár nem értem miért jó az, és azt sem, miért írta át, de akkor megosztom azt amit én írtam át, és nálam nem fagy... ha valaki írna visszajelzést, hogy fagy e vagy nem fagy e
akkor azt megköszönöm!

- Csatolmányok
-
- Nosl_mini.tgz
- (1.94 KiB) Letöltve 2714 alkalommal.