fordítás

Programozás, programnyelvek, kiegészítők, alkalmazások, programnyelvek, programfejlesztéssel kapcsolatos témák, közvetlenül a programozással összefüggő kérdések
gjuhasz
Adminisztrátor

Re: fordítás

Hozzászólás Szerző: gjuhasz »

nocsak írta: 2025.03.25. 19:29 Készítettem a k6.12.17-hardened1 DOTconfigjával egy k6.12.20-nosRT kernelt. A kettő konfigra megegyezik, a különbség az RT továbbra is, illetve engedélyeztem az EFI handover protocol-t illetve az apparmor beállítottsága azonos + minden más is azonos a k6.12.17-hardened1 -ével.
Kedves nocsak!

Sajnos a Puli kiakad a k6.12.20-nosRT változattal.
Később még visszatérek a kísérletekhez.

Üdv
gjuhasz

nocsak
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: nocsak »

Köszönöm a visszajelzést!

Az érdekessége ezeknek az "anomáliáknak", mivel többen is tapasztalnak hasonlót, hogy egy-egy fordításnál kb. ugyanazt a DOTconfig-ot használom, menuconfiggal leellenőrzöm, s ha valami összeférhetetlen azt az javítja is. De mivel kernel forrás és kernel forrás között is valamiért óriási eltérések vannak, így hiába fordítok pl.: egy zen patchelt kernel forrást RT módban, vagy egy hardened1 DOTconfiggal vanilla kernel forrást RT módban, - ez a jelenség tapasztalható. Iletőleg vannak akik miatt vissza kellett kapcsolnom az EFI handover protocol -t, mert régi efi fájljai vannak és nem indul vele az adott kernel. De ezek az apróbb módosítások nem indokolhatnák a kernel egyéb ilyen tapasztalt devianciáit.

Egyelőre 6.14 -es kernelt pedig aufs-standalone híján, (legalábbis sehol nem találok hozzá forrást) kizárólag overlayfs támogatással tudok fordítani. Azzal például már jobbak a tapasztalatok.

nocsak
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: nocsak »

De akkor már itt be is jelentem, hogy elérhető a remélhetőleg most már (tőlem függetlenül) használható 6.14.0 verziójú full-RT huge kernelünk, mely a 6.10.6-lqx1 DOTconfigjával készült a hozzá tartozó fdrv-vel egyetemben. A kernel kizárólag overlayfs támogatást tartalmaz (az előző hsz. alapján) nem találok a 6.12-nél magasabb kernel verziókhoz aufs-standalone forrásokat.

Ugyanott a script mappában továbbra is elérhető az fdrv és zdrv converter szrkipt páros is.

Visszajelzéseket továbbra is megköszönjük!

gjuhasz
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: gjuhasz »

Kedves nocsak,

A Puli sajnos ezzel a 6.14.0 csomaggal sem bírt el. Lehet, hogy az RT a gond, esetleg az fdrv, de valószínűbb, hogy én :( .
Az ozsouth-féle 14.1 overlayfs, preemptive kernellel https://forum.puppylinux.com/viewtopic. ... 58#p146558 viszont jól fut.

=============================================

Fejlemények (2025 április 23-ig):
Sajnos a Te 6.14.0 real-time csomagoddal a Puli továbbra sem indítja be az X -et, de még nem adtam fel.
Néhány extra Puli-szolgáltatás kikapcsolásával viszont el tudtam érni, hogy a @rockedge-féle 6.14.2-rt3 kernelt (aufs, overlayfs, https://forum.puppylinux.com/viewtopic.php?t=14301) a processzor sütögetése árán elfogadja. Az egy bug lehet nála, hogy az overlayfs változatnál is "switch_root to aufs" történik, talán majd javítja.
Az @ozsouth féle többi, a https://forum.puppylinux.com/viewforum.php?f=65 csoportban hivatkozott, nem-RT kernelekkel is folytattam a tesztelést, bár ő ezek közül egy néhányat visszavont.

=============================================

Üdv
gjuhasz
puli96.png
puli96.png (8.42 KiB) Megtekintve 418 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Programozás, alkalmazásfejlesztés”